До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися в жовтні: 5 кращих фільмів

Раян Гослінг і "Той, хто біжить по лезу", стрічка, сценарій якої написаний спеціально під Роберта Паттінсона, і фільм-катастрофа з Кейт Вінслет – жовтень обіцяє бути цікавим.

"Той, хто біжить по лезу 2049"
"Той, хто біжить по лезу", с 5 октября

Головна подія цієї осені для всіх кіноманів – прем'єра другої частини культового фільму "Той, що біжить по лезу". Більше 20 років Warner Brothers не наважувалися взятися за сіквел. Про другу частину оголосили в 2016-м, без шуму і пилу: головну роль зіграє Раян Гослінг, а Гаррісон Форд повернеться в епізодичній ролі. У режисерське крісло сяде Дені Вільньов – франко-канадський режисер, який зняв "Прибуття", а Рідлі Скотт, автор першої частини, спродюсує фільм і попрацює над сценарієм.

Реклама

Команда фільму майже не повідомляє подробиць, тому фільм стане в буквальному сенсі сюрпризом. Що відомо – так це те, що в другій частині, дія якої відбувається в 2049 році, команді художників довелося створити по-справжньому депресивну атмосферу. "На землі все змінилося. Довкілля стало токсичним, світ в цілому став куди менш гостинним, – розповідає Раян Гослінг. – Люди не живуть – вони виживають. Людство на межі зникнення". Над декораціями була проведена величезна робота: в команді художника-постановника фільму Денніса Гасснер – вісім дизайнерів, у кожного з яких своя міні-команда з десяти чоловік. Над гримом акторів працювали 12 фахівців. Чекаємо з нетерпінням.

"Гарні часи", з 19 жовтня

"Ми написали сценарій цього фільму спеціально для Роберта Паттінсона", – кажуть режисери Бен і Джошуа Сефді про трилер "Гарні часи". Старалися не дарма: на Каннському кінофестивалі фільму, де Паттінсон грає чарівного грабіжника банків, життя якого котиться в тартарари, аплодували вісім хвилин стоячи. Ті, хто пам'ятає Паттінсона з кіносаги "Сутінки", здивуються.

"Гора між нами", з 19 жовтня

"Гора між нами" – екранізація однойменного бестселера Чарльза Мартіна про двох незнайомців, які потрапляють в авіакатастрофу в горах Колорадо і намагаються вижити в повній ізоляції, без води і їжі. Над фільмом працювала зоряна команда: режисер – ізраїльтянин Хані Абу-Ассад, володар премії "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю, а головні ролі зіграли Ідріс Ельба (хірург Бен) і Кейт Вінслет (журналістка Алекс). Цікаво, що на головні ролі спочатку були обрані Марго Роббі і Майкл Фассбендер.

"Школа №3", з 26 жовтня

У прокат виходить одна з найгучніших українських картин цього року – документальний фільм "Школа №3", який отримав приз на цьогорічному Берлінському кінофестивалі. Ця картина – реальні історії дітей з Донбасу, 13-ти учнів школи №3 міста Миколаївка Донецької області. Влітку 2014 року в школу потрапили кілька снарядів, перетворивши її на руїни, а діти стали свідками війни. Режисер, німець Георг Жено приїхав до Миколаївки і поставив спочатку спектакль на основі історій дітей, а потім і фільм, який наробив чимало шуму на Берлінському фестивалі. Свою картину Жено називає "терапевтичною".

"Сніговик", с 26 октября

Цієї осені на екрани виходить довгоочікувана екранізація Ю Несбьо – суперпопулярного норвезького письменника, який випустив серію бестселерів про інспектора поліції Осло Харрі Холе. Несбе – брутальний норвезький рок-музикант, який на початку 2000-х перекваліфікувався в письменника, та так успішно, що за свою серію детективів про Харрі Холе отримав всілякі літературні премії. "Сніговик" – сьомий роман в серії і перший, який вирішили екранізувати. У центрі цієї історії – справа про вбивство заміжніх жінок, яке відбувається щороку, коли випадає перший сніг. В ролі детектива-мізантропа – Майкл Фассбендер, а компанію йому на знімальному майданчику склали Хлоя Севіньї, Шарлотта Генсбур і Дж.К.Сіммонс.

Читайте також:

5 неизвестных ролей Марион Котийяр

5 найкращих фільмів про Париж

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.