До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих кінострічок про Париж

Під час Тижня моди у Парижі Vogue.ua згадує найгарніші фільми, дія яких відбувається на вулицях французької столиці.

"Кумедне личко", 1957

Будні глянцевого журналу 1950-х чарівно показані у фільмі "Кумедне личко". Кей Томпсон грає головну редакторку американського жіночого глянцю, яка вирушає до Парижа на пошуки героїні для обкладинки, плануючи влаштувати там знімання. Зіркою тієї самої обкладинки стає продавчиня з місцевої крамниці у виконанні Одрі Гепберн... 1957 року фільм отримав чотири номінації на "Оскара", а Одрі Гепберн, яка співала Bonjour, Paris! у бежевому тренчі на фоні Сени, змусила закохатися в Париж не один мільйон глядачів у всьому світі.

Реклама
Кадр із фільму "Кумедне личко", 1957
"Коханці з Нового мосту", 1990

Пон-Неф, найстаріший з мостів Парижа, символ міста, став тлом для подій фільму "Коханці з Нового мосту" Лео Каракса. Головні ролі в стрічці зіграли актори, яких теж справедливо можна назвати символами Парижа, — Жюльєт Бінош і Дені Лаван. Це один із найдорожчих фільмів в історії Франції, а знімали його, до речі, не тільки в Парижі, але й Провансі, де відтворили околиці мосту Пон-Неф.

Кадр із фільму "Коханці з Нового мосту", 1991
"На останньому подиху", 1960

"На останньому подиху" — дебютний фільм Жана-Люка Годара, одного з найзнаменитіших французьких режисерів. Тут є все, щоб закохатися в Париж: трохи нуару, розкішний Жан-Поль Бельмондо в ролі чарівного лиходія, впізнавані локації. І, звісно, той самий поцілунок Бельмондо й героїні Джин Сіберґ, що грає його кохану, на тлі кіоску з журналом Vogue.

Кадр із фільму "На останньому подиху", 1960
"Париже, я люблю тебе", 2006

Фільм, який цілком може стати вашим гідом по Парижу. Він складається з 18 короткометражок, кожна з яких присвячена окремому паризькому округу: від богемного кварталу Маре до Латинського кварталу неподалік Сорбонни, який заведено вважати студентським. Всі 18 мініфільмів — про кохання, звісно.

Кадр із фільму "Париже, я люблю тебе", 2006
"Мрійники", 2003

Париж, травень 1968 року, студентські протести. На тлі цього Бертолуччі малює картину однієї окремо взятої сексуальної революції, яка відбувається в паризькій квартирі богемних Ізабель і Тео (Єва Грін і Луї Гаррель). Фільм буквально просякнутий сексом, парижеманією та синефілією.

Кадр із фільму "Мрійники", 2003

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.