До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися на фестивалі "Нове британське кіно"

З 13 по 20 грудня в Києві пройде фестиваль "Нове британське кіно". Про хіти, які не можна пропустити, знає Vogue.ua.​

Кадр з фільму "Останній портрет"
"Убивство священного оленя"

Приз за кращий сценарій отримав на цьогорічному Каннському фестивалі фільм "Убивство священного оленя". Його режисер – вже знайомий багатьом грек Йоргас Лантімос, чий "Лобстер" в 2015-му отримав приз журі в Каннах. Новий фільм Лантімоса, якого називають лідером "грецької нової хвилі" – містичний трилер з зоряним акторським складом: у головних ролях – Колін Фаррел і Ніколь Кідман. Фаррел грає успішного кардіохірурга Стівена: у нього хороша робота, будинок, зразкова дружина (Ніколь Кідман) і сім'я. Але не все так просто: за красивою картинкою – страшний секрет: весь вільний час Стівен проводить з 16-річним загадковим підлітком. Пізніше саме цей підліток трагічно змінить долю сім'ї Стівена.

Реклама
"Т2: Трейнспоттінг"

"Т2: Трейнспоттінг" – продовження культового фільму "На голці", знятого в 1996 році за романом Ірвіна Велша. У новий фільм повернувся весь основний склад акторів, і режисер Денні Бойл вважає це запорукою успіху нової картини. "Їх барометр нісенітниці дуже сильний, адже саме їм потрібно змусити сценарій виглядати переконливим і правдивим, – каже Денні Бойл. – Коли справа дійшла до продовження "На голці", актори дуже нервували, для них всіх цей фільм – величезний шматок репутації, і за своїх персонажів вони горою". Герої зустрічаються в Единбурзі після 20-річної паузи – і занурюються в нову авантюру. На цей раз в їхніх планах – відкрити публічний будинок.

"Тебе ніколи тут не було"

У новому трилері британського режисера Лінн Ремсі Хоакін Фенікс грає колишнього агента ФБР Джо, який на пенсії знаходить собі нове заняття – визволяє юних дівчат з мереж секс-торгівлі. Критики вважають, що це одна з кращих ролей Хоакіна Фенікса – підтвердження тому премія Канн за кращу чоловічу роль. Крім геніального актора, тут ще й геніальна музика: саундтреки до фільму написав британський мультиінструменталіст, гітарист групи Radiohead Джонні Грінвуд.

"Останній портрет"

Одному з найдорожчих і яскравих художників 20 століття, Альберто Джакометті, присвячений новий фільм Стенлі Туччі – "Останній портрет". Париж, 1960-ті, Джакометті у розквіті сил: він багатий, популярний, його люблять жінки і йому нудно. Одного разу художник знайомиться з Джеймсом Лордом – молодим критиком, і пропонує йому позувати. Відносини, що почалися як "ділові", переростають у дружбу – і в справжні інтелектуальні сутички двох геніїв, за якими неймовірно цікаво спостерігати на екрані. За роль Джакометті актор Джеффрі Раш встиг отримати спеціальну нагороду Берлінського кінофестивалю – "Золоту камеру", а режисера Стенлі Туччі критики особливо хвалять за те, що він показав художній Париж без зайвої романтизації.

Читайте також:

Девід Лінч про мистецтво, медитацію та задоволення від життя​

Що потрібно знати про новий серіал "Патрік Мелроуз" з Бенедиктом Камбербетчем

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.