До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про актрису Джулію Гарнер — зірку серіалу "Вигадана Анна"

Контракти з Prada й Balenciaga, перші ряди модних показів і обкладинка Vogue — зірка серіалу "Вигадана Анна" Джулія Гарнер не тільки талановита актриса, а й одна з найстильніших дівчат свого покоління.

Джулія Гарнер

Джулії Гарнер 28 років, вона народилася й виросла в Нью-Йорку в сім’ї емігрантів з Ізраїлю. Майбутня акторка росла в мистецькій родині (мати була успішною актрисою в Ізраїлі, батько — художник), і вже в 17 років зіграла свою першу роль — це був незалежний фільм "Марта, Марсі Мей, Марлен", де юна дебютантка знімалася в товаристві відомих актрис Сари Полсон й Елізабет Олсон.

Реклама
"Вигадана Анна"

За словами Гарнер, вона вирішила стати актрисою, щоб подолати власну сором’язливість. "У мене були дуже серйозні проблеми з читанням і навчанням, а в дитинстві я мала епілепсію, — каже вона в інтерв’ю W magazine. — Я відчувала, що говорила не те, а тому просто закрилася. Та коли взялася за акторство, я виявила, що можу використовувати чужі репліки й водночас висловлювати свої почуття. Мені це подобалося, тому що я відчувала, що мене слухають. І не тільки це: я зрозуміла, що вперше чую себе".

Справжньої слави актриса зажила завдяки кримінальному серіалу Netflix "Озарк", перший сезон якого вийшов 2017 року. Джулії Гарнер дісталася одна з головних ролей: її героїня Рут — люта й безжальна провінційна дівчина, яка стає частиною кримінального світу й готова на все, навіть на вбивство. Ця роль принесла їй визнання критиків і дві премії "Еммі" поспіль за найкращу жіночу роль другого плану (до речі, у 2019 році вона обійшла на "Еммі" чотирьох актрис гіта HBO "Гра престолів").

"Озарк"

Для молодої актриси "Озарк" став справжнім трампліном. У 2018 році Гарнер з’явилася в мінісеріалі Netflix "Маніяк" у ролі Еллі, сестри героїні Емми Стоун; у кримінальному серіалі "Брудний Джон". У 2019 році вона знялася в незалежному драматичному фільмі "Асистентка" у ролі асистентки продюсера в токсичному робочому середовищі. Авторка фільму Кітті Грін присвятила його сучасній культурі, пов’язаній з рухом MeToo. Прем’єра стрічки відбулася на кінофестивалі в Телльюрайді 2019 року. Гарнер дістала номінації на премію Independent Spirit Award.

"Асистентка"

Буквально за кілька років Джулія Гарнер стала однією з найпопулярніших актрис не тільки незалежного кіно, а й телебачення. Нині Гарнер — справжня зірка Netflix, що встигла знятися в п’яти гучних проєктах платформи. Колеги й режисери, які працюють з Гарнер, кажуть про її унікальний творчий метод. В інтерв’ю W magazine актриса називає це "фокус-покус-процесом", поєднанням методу акторської майстерності та духовної медитації, ґрунтованих на вірі в те, що підсвідомість — джерело всієї творчості. "Я просто розслабляю своє тіло й намагаюся вивести себе з нього, а натомість помістити персонажа", — каже вона. "А потім я ставлю запитання і дозволяю персонажу відповідати на них: „Чого ти найбільше боявся в дитинстві? Що було для тебе найбільшою травмою?". Так персонаж стає для мене людиною, яку я знаю всередині й зовні".

Джулія Гарнер не тільки популярна актриса, а й помітний персонаж у світі моди. Яскрава й нестандартна зовнішність майже відразу привернула до неї увагу модних домів: у 2015 році Гарнер брала участь у показі Balenciaga, за рік підписала контракт з Miu Miu та знялася для обкладинки Vogue Italia. Серед своїх модних ікон Гарнер називає Одрі Гепберн, Каролін Бессет Кеннеді та Даян Кітон — треба сказати, що в неї справді багато спільного з цими вишуканими знаменитостями.

Один з улюблених брендів молодої актриси — Prada. Торік Гарнер знялася в кампейні A Midwinter's Night Dream, присвяченому мистецтву кінематографа; також часто вона вибирає вбрання італійського бренду для червоних доріжок і світських виходів. Один з її улюблених прийомів — вінтажний силует. У лютому Джулія Гарнер з’явилася на шоу Джиммі Феллона в сукні Prada, декорованій кристалами, з тонким чорним бантом на грудях. Завершували образ, подібний до моди шістдесятих і стилю Твіггі, чорні балетки Prada з ремінцями на закаблуках. Над образом актриси працювала її стилістка, британка Елізабет Зальцман — одна з найвпливовіших фігур у світі моди, колишня фешн-директорка британського Vogue і Vanity Fair. Серед її клієнток — Гвінет Пелтроу, Сірша Ронан і Поппі Делевінь.

Новий проєкт Джулії Гарнер спричинив неабиякий резонанс — це довгоочікувана драма "Вигадана Анна" про реальну шахрайку Анну Делві, яка ошукала еліту Нью-Йорка й видурила в них сотні мільйонів доларів для свого нібито художнього фонду. Делві — світська левиця російського походження, що вдавала багату німецьку спадкоємицю й зуміла ошукати десятки людей у вищих колах Мангеттена та взяти багатомільйонні кредити в банках — просиділа кілька років у в’язниці й вийшла на волю на початку 2021 року. У серіалі Шонди Раймс ця роль дісталася талановитій Джулії Гарнер, яку сама шоуранерка називає "справжнім хамелеоном".

На екрані вона повністю перевтілюється в Делві — великою мірою тому, що навчилася правильно розмовляти з акцентом, а також перейняла моду Делві, її манери й сутність. Напередодні знімання Гарнер вирушила до виправної установи "Альбіон" у штаті Нью-Йорк, де відбувала покарання Делві, щоб познайомитися з нею. "Я знала, що не отримаю відповідей від Анни, але хотіла з нею зустрітися. Будь-хто може дістати інформацію, та дістати чиюсь енергію, чиюсь ауру — це непросто. Анна виявилася дуже грайливою. Вона дуже симпатична. Дуже розумна. Але довкола неї також є темрява. Вона може дуже швидко перейти від світлого до темного. І всі ті позитивні якості, всі плюси підсилюють її мінуси... Все це робить її образ набагато драматичнішим".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.