До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перший погляд: "Випускний" — новий мюзикл Раяна Мерфі для Netflix

Невгамовний Раян Мерфі, який встиг випустити цього року два мегапопулярні проєкти Netflix — серіали "Голлівуд" і "Ретчед" — вже готує новий сюрприз. 11 грудня на Netflix покажуть мюзикл, від зіркового складу якого паморочиться голова.

"Випускний"

Меріл Стріп, Ніколь Кідман, Джеймс Корден, Керрі Вашингтон, Аріана Гранде — далеко не повний список зірок, які з’являться у "Випускному" ("The Prom"). У новому мюзиклі Раяна Мерфі вони грають до певної міри самих себе — бродвейських зірок, які зважуються на авантюру. Вони дізнаються про драму, що сталася в школі невеликого містечка в Індіані: одну з учениць, Емму, не пускають на випускний бал, бо дівчина хоче прийти туди зі своєю коханою. У школі влаштовують голосування і майже одностайно протестують проти того, щоб Емма й Аліса прийшли на випускний разом і відкрито заявили про свою любов. Зірки на чолі з актрисою Ді Ді Аллен (Меріл Стріп) вирушають до Індіани, щоб влаштувати дівчинці її власний випускний — і привернути увагу преси до несправедливості й консерватизму місцевої школи. А заразом нагадати світові й про себе після невдалої постанови на Бродвеї...

Реклама
"Випускний"

Свобода вибору та права людей, а також небезпеки будь-якої дискримінації — улюблені теми виконавчого продюсера Раяна Мерфі. Більшість проєктів Мерфі так чи інакше зачіпають питання свободи як головної цінності сучасного світу — серіали "Поза" і "Голлівуд", новий фільм Netflix "Оркестранти", тож "Випускний" має стати гідним продовженням теми. Це адаптація однойменної бродвейської постанови 2018 року, що здобула шість номінацій на престижну театральну премію Tony. Цікаво, що в основі вистави — реальна історія, що трапилася у 2010 році в Массачусетсі. Тоді випускниця школи Констанс Макміллан позивалася з власною школою, бо їй не дали змоги піти на випускний у парі зі своєю дівчиною. Суд визнав школу винною в порушенні прав Констанс, гарантованих у Першій поправці.

"Випускний"

"Дозвольте запросити вас на випускний, якого ви точно не матимете цього року" — так загадково анонсував прем’єру фільму Мерфі в інстаграм-акаунті. Нагадаємо, Мерфі й Netflix підписали контракт цього року. З чуток, стримінговий сервіс заплатив продюсерові 300 млн доларів за майбутні успішні проєкти, які він має створювати на Netflix у найближчі роки. "Я сподіваюся, що наш новий мюзикл допоможе повернутися до нормального життя", — сказав Мерфі в інтерв’ю Variety. "Це випускний вечір, який ми всі заслужили у 2020-му. Це свято кіно й Бродвею, і це відбувається наприкінці дуже важкого року".

"Випускний"

В інтерв’ю Мерфі додає, що історія дівчинки Емми йому близька. "Емма з Індіани, і їй не дають змоги піти на випускний бал, тому що вона лесбіянка. Я теж з Індіани, і мені не дозволили запросити на випускний бал мого хлопця. Щоправда, тоді я знайшов вихід із ситуації. Я пішов зі своєю найкращою подругою і на знак протесту взув жовті черевики на величезній платформі як данину поваги моєму улюбленому гурту Bananarama, тож я мав радикальний вигляд і на мене звернули увагу. Але я був би щасливий, якби в моїй юності були такі люди, як герої нашого фільму, готові підтримати мене — щоб я не почувався таким самотнім".

Центрального персонажа мюзиклу "Випускний" на екрані втілила молода актриса Джо Еллен Пеллман, яка вважає свою роль "унікальним досвідом", оскільки грає поруч із найвидатнішими зірками Голлівуду.

"Випускний" можна побачити на Netflix вже з 11 грудня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.