До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Black Is King: що варто знати про новий грандіозний альбом Бейонсе

31 липня можна буде послухати новий альбом Бейонсе Black Is King. Співачка підготувала прем’єру з грандіозним розмахом: разом з альбомом вийде однойменний фільм, в якому знялися Наомі Кемпбел, Люпіта Ньоно, Фарелл Вільямс. Бейонсе присвячує альбом африканській культурі і нині він звучить особливо актуально з огляду на рух Black Lives Matter, який охопив Америку.

Про що альбом і коли прем'єра

Історія цього альбому почалася рік тому, коли Бейонсе озвучила Налу для рімейка мульфільму "Король Лев". Через рік співачка випускає Black Is King: до нього увійшли треки з альбому The Lion King: The Gift; по суті, це саундтреки до мультфільму. Бейонсе вирішила створити альбом-фільм, "натхненний вічними уроками" "Короля лева". Але якщо спочатку вона планувала присвятити альбом мульфільму, то після смерті Джорджа Флойда ідея трансформувалася і стала куди глобальнішою. Альбом розповість про "трансцендентальну подорож молодого короля", з яким ви пройдете через любов і зраду. Зробити правильний вибір йому допоможуть пращури. Якщо узагальнити цю ідею, то Бейонсе присвячує альбом розмаїттю й глибині африканської культури.

Реклама

Прем'єра Black Is King відбудеться 31 липня на платформі Disney +.

Що відомо про фільм "Black Is King"

Фільм знімали у Великобританії, США і кількох країнах Південної і Західної Африки. Згідно з концепцією Бейонсе, в кожній африканській країні її команда співпрацювала з місцевими талантами — у трейлері можна побачити багато африканських акторів і танцівників. До роботи над режисурою Бейонсе також залучила початківців з африканських кінематографістів: це Блайт Базавуле, який працював над стрічкою "The Burial of Kojo", і Джен Нкіро ("Black to Techno").

Що каже сама Бейонсе

"Black Is King — це синонім любові", — написала зірка в Instagram. "Це мій улюблений проект, який я знімала, досліджувала і редагувала вдень і вночі упродовж усього минулого року. Я віддала йому все, а тепер він ваш... Події 2020 року зробили концепцію й ідею фільму ще актуальнішими, адже люди усього світу відбувають в історичну подорож. Ми всі у пошуках безпеки і світла. Багато хто з нас хоче змін. Я вірю, що коли темношкірі люди розкажуть власні історії, ми зможемо змістити вісь світу і розповісти нашу реальну історію багатства поколінь і багатства душі... У цьому візуальному альбомі я хотіла показати історію і традиції Африки, які мають лягти в основу нашого нового майбутнього".

Хто з музикантів брав участь у запису "Black Is King"

Альбом дійсно вийшов грандіозним. У його запису брали участь друзі і колеги Бейонсе — Фарелл Вільямс, Childish Gambino, Кендрік Ламар. Окрім того, у фільмі на запрошення співачки знялися афроамериканці, які досягли світового успіху, але пам'ятають про своє коріння і своє походження — це актриса Люпіта Ньоно, Наомі Кемпбелл і модель, біженка з Судану Адут Акеч.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.