До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про серіал "Крізь сніг"

На малі екрани 17 травня виходить постапокаліптичний антиутопічний трилер "Крізь сніг". Що потрібно знати про серіал і чому він вартий вашої уваги, розповідаємо в цьому матеріалі.

Давид Диггс и Дженнифер Коннелли в сериале Давід Діггс і Дженніфер Коннеллі в серіалі "Крізь сніг"
Сюжет

Шоу "Крізь сніг" засноване на південнокорейсько-чеському фільмі 2013 року з однойменною назвою режисера Пона Чжуна Хо, що наробив галасу 2019 року своєю картиною "Паразити". Зі свого боку сюжет оригінальної стрічки був заснований на французькому графічному романі Le Transperceneige 1982 року авторства Жака Лоба, Бенжамена Легранда й Жан-Марка Рошетта.

Реклама
Давид Диггс и Дженнифер Коннелли в сериале

Дія відбувається через сім років після всесвітньої екологічної катастрофи, яка перетворила планету на замерзлу пустку. Залишки людства живуть на борту поїзда, що складається з 1001 вагона й постійно рухається навколо земної кулі. Примітно, що всі вагони розділені за соціальними класами, тож у центрі уваги серіалу постають такі питання, як класова боротьба, соціальна несправедливість і політика виживання.

Відмінність від фільму
Кадр из сериала

На відміну від фільму 2013 року, у якому сюжет зосереджений на непривілейованій групі суспільства, яка продирається вперед, борючись з "елітним" сегментом пасажирів, щоб дістатися до машинного відділення й протистояти творцю поїзда Вілфорду, серіал демонструє серйозніший підхід до революції. Принаймні в перших декількох епізодах. Замість різкого поділу між заможними й незаможними, що мотивує революцію, зображену у фільмі, шоу відтворює різні класи й соціальні установи в кожному вагоні. Такий поділ також сприяє створенню різних драматичних ситуацій, включно з таємницею вбивства, що відкриває сезон.

Акторський склад
Дженнифер Коннелли в сериале Дженніфер Коннеллі в серіалі "Крізь сніг"

Головні ролі в серіалі зіграли Давід Діггс і Дженніфер Коннеллі. Вони виступають у ролі протилежностей у класовій структурі поїзда. Діггс грає Андре Лейтона — колишнього детектива з питань розслідування вбивств, який тепер живе у хвості поїзда, де вирощує щурів і нюхає промислові відходи з наркотичними ефектами. Коннеллі ж постає в ролі Мелайні Кавілл — пасажирки першого класу, яка працює "Голосом потягу", передаючи щоденні оголошення.

Давид Диггс в сериале Давід Діггс у серіалі "Крізь сніг"
Трейлер

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.