До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про фільми-номінанти на "Золотий Глобус-2018"

У Лос-Анджелесі оголосили номінантів на премію "Золотий глобус – 2018". Найбільше номінацій – у фільма "Форма води" Гільєрмо дель Торо. Про те, хто переможе, дізнаємося вже 7 січня, а тим часом Vogue.ua розповідає про фільми, що претендують на звання кращої стрічки 2017 року.​

Кадр з фільму "Назви мене своїм іменем"
"Дюнкерк"

"Золотий глобус" – репетиція "Оскара", так що, ймовірно, військову драму "Дюнкерк" ми побачимо і в списку номінацій "Оскара", тим більше, у режисера Крістофера Нолана є вже 3 номінації на головну кінопремію. Драму про знамениту Дюнкерську операцію у Франції в 1940 році критики сприйняли захоплено і назвали його кращим фільмом в кар'єрі Нолана. Особливу похвалу здобули масштабні військові сцени і тонко переданий хаос війни.

Реклама
"Форма води"

Сім номінацій на "Золотий глобус", включаючи "кращу драму", "кращого режисера" і "кращу актрису", здобув новий фільм Гільєрмо дель Торо – майстри фентезійного кіно. "Форма води" – історія про співробітницю секретної військової лабораторії, яка закохується в підопічного своєї лабораторії – гуманоїда. Критики вже встигли назвати фільм "чарівною похмурою казкою". Успіх картині пророкує багато хто: по-перше "Форма води" отримала головний приз на Венеційському кінофестивалі, по-друге, зібрала захоплену пресу на кінофестивалі в Торонто.

"Секретне досьє"

Цілком передбачувано цілих шість номінацій на "Оскар" здобув новий фільм Стівена Спілберга – журналістська драма "Секретне досье". І справа, звичайно, не тільки в зоряному акторському складі – в головних ролях Меріл Стріп і Том Хенкс, а в самій історії, яка лягла в основу стрічки. Фактично "Секретне досьє" – історія про знаменитого американського журналіста, видавця The Washington Post Кетрін Грем, в руки якої в 1971 році потрапили секретні документи про війну у В'єтнамі. Разом з найкращим своїм редактором Грем ухвалює рішення опублікувати документи і розповісти правду своїм читачам. Ймовірно, за роль Кетрін Грем Меріл Стріп може отримати свій четвертий "Оскар".

"Назви мене своїм іменем"

Гідна "Золотого глобуса" неймовірної краси гей-драма "Назви мене своїм іменем" італійця Луки Гуаданьїно. Її дія відбувається в сонячній Італії в 80-х: 17-річний хлопець Еліо закохується в 24-річного вченого Олівера, але, за законами жанру, разом вони бути не зможуть. Фільм зробив зіркою 21-річного актора Тімоті Шаламе, який зіграв Еліо: GQ називає його найстильнішим актором року, на Gotham Independent Film Awards його визнають відкриттям року, а тепер – ще й номінували на "Золотий Глобус". До речі, Тімоті Шаламов уже встиг знятися в новому фільмі Вуді Аллена.

"Три білборди за межами Еббінга, штат Міссурі"

Новий фільм ірландця Мартіна МакДонаха, одного з кращих драматургів світу, майстра чорної комедії та сатири, і режисера, який зняв "Залягти на дно в Брюгге". У центрі його нової картини – неслухняна жінка, яка вступає в боротьбу з поліцією рідного міста, вважаючи, що вони не особливо прагнуть розкрити вбивство її дочки. Копа, якого вона ненавидить, грає незрівнянний Вуді Гаррельсон.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.