КУПИТИ КВИТКИ

Чому всі обговорюють новий серіал Netflix "Ніхто цього не хоче"

Новий гіт Netflix – романтична комедія "Ніхто цього не хоче" про стосунки рабина Ноа та відвертої жінки-агностика Джоенн. Чому всі обговорюють серіал, що засновано на реальній історії, читайте нижче

Ноа (Адам Броді) та Джоенн (Крістен Белл) зустрічаються на вечірці у спільної подруги: він "гарячий та крутий" рабин, як описує героя шоуранерка серіалу Ерін Фостер, вона – відверта й сексуальна жінка, що веде подкаст про секс та стосунки. Вона подобаються одне одному з першого погляду, а їхній поцілунок, за словами Джоенн – найкращий у її житті, проте їхні стосунки не є легкими від самого початку. Ноа – рабин, а його сувора мати називає Джоенн шиксою (грубе висловлювання про неєврейську незаміжню дівчину), натомість родина Ноа мріє, аби він одружився з "гарною єврейською" дівчиною Ребеккою, з якою Ноа зустрічався раніше. Сам Ноа теж зізнається Джоенн, що завжди хотів будувати стосунки саме з єврейкою, аби підтримувати розвиток своєї нації. Далі серіал з гумором, але водночас мудро змальовує стосунки двох закоханих людей з різних світів та те, які саме стереотипи заважають їм будувати стосунки, а що, водночас, допоможе героям все-таки бути разом.

"Цього ніхто не хоче"

Авторка серіалу – американська сценаристка й авторка подкастів Ерін Фостер. "Ніхто цього не хоче" – певною мірою автобіографічна робота, адже сценарій засновано на її особистій історії стосунків із теперішнім чоловіком – іудеєм Саймоном Тіхманом, образом якого натхнений Ноа.

Вона зізнається, що завжди вважала, що найсмішніше в коханні — це коли воно йде не так. "Я завжди була дуже цинічною письменницею, тому що була цинічною людиною, і саме звідси мій комедійний погляд та гумор — про невдачі в побаченнях, невдачі в стосунках. А це шоу базується на єдиному правильному рішенні, яке я колись приймала: закохатись у "симпатичного єврейського хлопчика". У цих стосунках я зрозуміла, що бути щасливою набагато важче, ніж бути нещасною — нема на що скаржитися. Тож я створила про це серіал".

"Ніхто цього не хоче"

Одна з головних тем серіалу – релігійність та духовність у широкому сенсі, а також розуміння власної ідентичності та етичних принципів. Тут шоуранерка звертається до власного досвіду, адже коли вона закохалася у свого нинішнього чоловіка, який завжди хотів одружитися з єврейкою, то здійснила релігійне навернення – прийняла віру чоловіка. Проте вона зазначає, що "шоу не робить жодних політичних заяв, тому що я не та людина, яка може робити такі заяви". "Я не народилася єврейкою, я навернулася, будучи дорослою. Так, я хотіла розповісти історію про юдаїзм, але з точки зору сторонньої людини, яка обрала цю віру". Так, у серіалі з гумором зображені забобони, які існують навколо віри: зокрема, на початку Джоенн запитує, чи точно рабину можна займатися сексом, а згодом каже: "Ти лаєшся, фліртуєш і тому зовсім не схожий на рабина".

Реклама.
Адам Броді в серіалі "Ніхто цього не хоче"

"Ніхто цього не хоче" вийшов на Netflix наприкінці вересня, вже за перші чотири дні отримав понад 10 мільйонів переглядів. Окрім потужного сценарію, харизми цій історії додає блискучий акторський дует – Крістен Белл та Адам Броді у ролі закоханих Джоенн і Ноа. Першою до акторського складу доєдналася 44-річна Крістен Белл, відома за серіалами "Пліткарка", "Жінка в домі навпроти дівчини у вікні", "У кращому світі". Коли вона прочитала сценарій, то одразу же сказала Ерін Фостер, що їм потрібен Адам Броді. 44-річний Броді відомий за роллю Сета Коена в телесеріалі "Чужа сім'я", де він зіграв симпатичного юного єврея-серцеїда, а також за фільмами "Крик 4", "Гра в схованку" та "Шазам!". Броді виріс у єврейській родині в Каліфорнії, свого часу мав церемонію бар-міцви, проте, за його зізнанням, не сповідує жодну з релігій.

"Ми прослухали кожного гарячого єврея в місті", — повідомила Ерін Фостер в інтерв'ю The New York Times, розповідаючи про пошук актора на головну роль. За словами режисерки, Броді очолював цей список: "Він завжди був милим, але зараз він дуже привабливий дорослий чоловік. Було справді захопливо показати його дорослою версією Сета Коена".

За словами самого Броді, роль Ноа стала для нього викликом. "Як людина, яка ледь провела церемонію бар-міцви і нічого не "зберегла" від цього, я відчував відповідальність". В інтерв’ю The New York Times він розповів, що, готуючись до зйомок, відвідував суботнє богослужіння у своєму районі та опрацював цілу бібліотеку з книг, подкастів і документальних фільмів про юдаїзм. Також він намагався знайти спільне у своєму характері та характері Ноа, намагався схоже з ним одягатися та схоже говорити, аби відчути спільність з героєм.

"Ніхто цього не хоче"

Ще один перевага серіалу в тому, що це рідкий випадок, коли на екрані показані нетоксичні стосунки — і не як нудні чи "традиційні", а як красиві, цікаві і сексуальні. Очевидно, аудиторії приємно дивитися на те, як нетоксичні стосунки в реальному житті розгортаються на екрані романтично й пристрасно. Здається, режисерка Ерна Фостер ставить собі задачу довести, що здорове кохання трапляється, і не варто його прирівнювати до нудного. "Справедлива увага до здорових стосунків — це дуже романтично!" — каже вона.

Тим часом поціновувачі серіалу вже встигли охрестити Ноа "сексуальним рабином" та назвати це новим трендом Голлівуда. "Від серіалу HBO "І просто так…" до нових гітів, як "Ніхто цього не хоче" з Адамом Броді в головній ролі, образ єврейського духовного лідера пройшов тотальну трансформацію. Тепер це стильний, дотепний, інколи навіть романтичний та сексуальний персонаж, який більше нагадує героя драматичних серіалів", пише британський Vogue.

Продюсери серіалу "Ніхто цього не хоче" вже підтвердили, що шоу продовжено на другий сезон, який вийде у 2025 році – тож на глядачів чекають нові зустрічі з "сексуальним рабином" Ноа та його коханою Джоенн.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.