КУПИТИ КВИТКИ

Чому варто подивитися новий гіт HBO — "Пінгвін" з Коліном Фарреллом

На HBO відбулася прем’єра серіалу "Пінгвін" спін-оффа фільму "Бетмен" (2022), де ролі злодія Освальда Кобблпота грає невпізнаваний Колін Фаррелл.
За перші чотири дні прем’єри серіал має 5,3 млн переглядів в США. Українською мовою "Пінгвін" можна подивитися на платформі MEGOGO, а ми тим часом розповідаємо, чому це одна з найцікавіших ролей Фаррелла, яка заслуговує на всі можливі нагороди.

"Пінгвін" — продовження стрічки Метта Рівза "Бетмен" 2022 року, де роль Бетмена втілив Робберт Паттінсон. Дія серіалу відбувається через тиждень після подій у "Бетмені" і розповідає про прихід до влади в злочинному Готемі Освальда "Оза" Кобба, відомого як Пінгвін (Колін Фаррелл). Пінгвін — вкритий шрамами, вразливий та очевидно травмований у минулому чоловік, кримінальний авторитет, колишня права рука бойового босса мафії Кармайна Фальконе, який прагне влади після смерті боса. За сюжетом, на його шляху встає Софія Фальконе (Крістін Мілоті), сестра Кармайна, яка вступає в боротьбу з Кобблпотом. А допомагає Пінгвіну новий персонаж Віктор Агилар — підліток, який втратив дім і сім’ю. Він стає шофером Кобблпота і його другом, у стосунках з яким підступний Пінгвін розкривається з іншого боку.

Колін Фаррелл в образі Пінгвіна

Менш ніж за тиждень показів "Пінгвін" став гітом на HBO: наразі це один з найпопулярніших проєктів платформи, що випередив "Спадкоємців", яких у перші дні подивилося 4,9 мільйона людей, та "Білий лотос" (4,1 мільйона глядачів). "Пінгвін" захопив аудиторію не тільки потужним кримінальним сюжетом, а і глибоким психологізмом у зображенні характерів персонажів — зокрема, неоднозначного Оза. Режисер Метт Рівз та сценаристка Лорен Лефранк, наголошують, що це не супергеройський серіал, а радше психологічна кримінальна драма, порівнюючи "Пінгвіна" з "Кланом Сопрано" та "Хрещеним батьком". Колін Фарелл, який блискуче виконав роль підступного, але вразливого та здатного до емпатії Пінгвіна, у свою чергу пояснює: "Безсумнівно, ви відчуєте у Пінгвіні відголосся Вітто Карлеоне у виконанні Роберта Де Ніро та Тоні Сопрано, якого свого часу зіграв Джеймс Гандольфіні.

"Пінгвін"

На окреме "браво" в серіалі заслуговує фізичне перевтілення Коліна Фарелла у Пінгвіна. Величезний, огидний, зі шрамами від віспи та слідами підліткових прищів на обличчі — за словами режисера Метта Рівза, коли Фарррелл в образі Оза вперше вийшов на знімальний майданчиках, колеги його не впізнали. Розробив візуальний образ Пінгвіна художник з гриму Майкл Моріно — зробивши протез та грим для обличчя, він створив нову людину, чиє тіло "вдягав" на себе Фаррелл. Тільки костюм актора важив 5 кілограмів.

Реклама.

"Я ніколи не мав особливого досвіду роботи з протезами на зйомках. Так, мені малювали невеликі порізи тут і там протягом багатьох років, або одягали опухлий суглоб, але я ніколи не був повністю "похований" під таким капітальним протезом, як з Пінгвіном. Я опинився в офісі в Лондоні за кілька місяців до того, як ми збиралися знімати "Бетмена", і ніколи не забуду, як Метт Рівз сказав мені: "Ти говорив з Маріно, ти бачив, що він зробив? Ти бачив, як ти будеш виглядати?" Цю фразу я ніколи не забуду: ти бачив, як будеш виглядати?.. І він відкрив Macbook і сказав: "Подивися!" Там було зображення 3D-скульптури, яка потім стала бюстом. Я сказав: "Почекай секундочку. Я буду так виглядати?" Він відповів: "Так, Маріно думає, що він може це зробити. Але що ти думаєш?" І я сказав: "Це до біса красиво".

Колін Фаррелл в образі Пінгвіна

Загалом Колін Фаррелл проводив по 14 годин на знімальному майданчику, три з них зранку займали нанесення гриму та вдягання протезів. "Я щоранку голився, потім моє обличчя вмивали, наносили крем та спеціальний клей. А потім починали з пульверизатора, спеціальним спреєм "формуватли" обличчя Оза: різноманітні риси, шрами". Що стосується костюма, то тіло Оза складалося з восьми частин протезів, які щодня одягав Фаррелл. До того ж, під час зйомок на майданчику був спеціальний охолоджуючий намет, адже і протези, і макіяж були важкими, тож актор провів приблизно 300 годин за місяці знімань, сидячі в цьому наметі.

Колін Фаррелл в образі Пінгвіна

Фаррелл каже, що ніколи не грав нічого подібного — і що саме грим дозволив йому досягти такого рівня акторської відвертості та драматизму. "На цьому обличчі зображено цілу історію людини: шрами від віспи, залишки підліткових прищів. У цьому була суворість і відчуття трагізму. Думаю, мені було б важко навіть дозволити собі бути таким самозакоханим і психопатичним, якби я не мав можливості бути повністю прихованим за цією маскою. Як актор я відчував себе дуже вільним під маскою Пінгвіна".

Робота актора та всієї команди не залишилася непоміченою. "Колін Фаррелл заслуговує всіх нагород за цей потужний спін-оф Бетмена", пише Guardian. Серіалу "Пінгвін" вдалося за рамки багатомільйонної та доволі передбачуваної франшизи про Бетмена, та розповісти сучасну й актуальну історію про те, що таке зло, як воно народжується і еволюціонує. Адже його головний конфлікт — про драматичні спроби Пінгвіна піднятися від свого статусу гангстера середнього рівня, якому довірили керувати нічним клубом, здобути повагу в кримінальному світі та стати кимось більшим, нехай і будь-яким способом.

З 20 вересня "Пінгвін" можна ексклюзивно подивитися на медіасервісі MEGOGO.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.