До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому варто подивитися сатиричний трилер "Маскарад"

В український прокат вийшов сатиричний трилер "Маскарад" — про кохання та зраду на Лазуровому узбережжі Франції. Головні ролі зіграли французькі зірки П'єр Ніне, Марина Вакт та Ізабель Аджані.

Події фільму Ніколя Бедоса ("Кафе бажань" або ж "Прекрасна епоха" і "Він та Вона"), який торік був у програмі Каннського кінофестивалю, розгортаються на Французькій Рив’єрі. Там зустрічаються танцівник Адрієн (П'єр Ніне) та юна Марго (Марина Вакт). Дівчина змінює життя молодого хлопця, який на хвилину забуває, що кохана живе за рахунок шахрайства та маніпуляцій із серцями багатих чоловіків. Як і сам він тут залишається лише завдяки багатій дамі, значно старшій за нього. Герої закохуються і починають думати, як стати вільними, аби бути разом.

Реклама

Автор сценарію та режисер Ніколя Бедос не приховує, що образ Адрієна та події фільму багато в чому автобіографічні та ґрунтуються на його бурхливій молодості. Бедос походить із артистичної сім'ї і є сином відомого актора, коміка та викладача Гая Бедоса. В юності Ніколя готувався стати професійним танцівником, але коли травма завадила його планам, він відмовився від професії, а родина відрізала його від грошей.

Опинившись на півдні Франції, Ніколя проводив час у вечірках та романах. Наприкінці 2000-х Бедос переїхав до Парижа, де розпочав нове життя — написав п'єсу, потім свій перший сценарій і взявся за акторство, з'явившись у культових картинах "Кохання живе три роки" та "Кохання на кінчиках пальців".

"Мені знадобилося понад 10 років і два режисерські проєкти, щоб підійти до свого задуму з "Маскарадом", — ділився з пресою в Каннах Бедос. — Я знав, що хочу знімати Ізабель Аджані та Франсуа Клюзе, ще коли не було фінального драфту сценарію. Прочитавши свій текст, я подумав і про Марину Вакт, але я ніяк не міг зрозуміти, хто стане моїм альтер-его, Адрієном. На зніманнях у Кенії я зіткнувся з П'єром Ніне — талановитим, неймовірно стриманим хлопцем, улюбленим учнем мого батька. І лише якось вночі за келихом вина, спостерігаючи за ним та його жінкою, я зрозумів, що Адрієн — це абсолютна протилежність П'єра, і що він абсолютно геніально втілить цей характер, що це вартує ризику".

"Маскарад" — красива,. розкішна стрічка, яка занурює глядача в гламурне життя Лазурового берега. Над костюмами працювала художниця Еммануель Юшновскі, в чиєму послужному списку понад 70 гучних французьких картин за останні 18 років.

В інтерв'ю французькому Glamour вона розповідає: "У "Маскараді" зовнішній вигляд героїв мав велике значення. Напевно, я була однією з перших офіційних членів знімальної групи. Ми ще не знали, якими будуть декорації та локації, але вже намічали, яким буде вбрання, яким маркам одягу ми віддамо перевагу. Ізабель Аджані, безумовно, і в мішку буде королевою, але це фільм про маски, які ми носимо, і кожен образ тут має свою роль. Коли перед Каннами Ніколя показав нам фінальну версію — я переконалася, що ми йшли у правильному напрямку".

Фільм можна подивитися в українських кінотеатрах з 8 березня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.