До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому варто подивитися новий фільм "Атлас" із Дженніфер Лопес

Один із найочікуваніших літніх блокбастерів "Атлас" з Дженніфер Лопез, уже вийшов на Netflix. Розповідаємо, чому нова кіноробота популярної співачки варта уваги.

Співачка, продюсерка, танцівниця, бізнес-леді — до всіх амплуа 54-річної Дженніфер Лопез варто додати ще одне: успішна акторка. Джей Ло дебютувала в кіно в далекому 1986 році з епізодичної ролі, на сьогодні ж в її фільмографії — понад 25 робіт, а за одну з перших своїх ролей, співачки Селени Кінтанілли-Перес, у 1997 році Лопес здобула номінацію на "Золотий глобус". Серед її кіноробіт дійсно багато різнопланових: від комедії "Якщо свекруха — монстр" (2007), де героїня Дженніфер Лопес намагається налагодити стосунки з непростою свекрухою у виконанні Джейн Фонди, до потужного фестивального гіта "Шахрайки з Волл-стріт", де Лопес зіграла зіркову танцівницю стріп-клубу, яка об'єднується з подругами, аби відплатити чоловікам-багатіям.

Реклама
Прем'єра фільму "Атлас"

"Атлас" — нова робота Дженніфер Лопез, де вона експериментує з новим для себе жанром: наукова фантастика. Нова стрічка режисера Бреда Пейтона намагається дати відповідь на запитання: яким може бути майбутнє штучного інтелекту, особливо якщо уявити антиутопічний всесвіт, якими правлять машини? Дженніфер Лопес грає Атлас Шепард, блискучу аналітикиню з питань боротьби з тероризмом у Міжнародній коаліції нації. Вона талановита вчена, яка, втім, зовсім не довіряє штучному інтелекту. Справа в тому, що коли вона була юна, її мати, геніальна вчена, здійснила прорив у технологічній сфері та була однією з тих, хто відкрив штучний інтелект. Після того один зі створених нею роботів, Гарлан, очолив повстання штучного інтелекту проти людей, загинуло мільйони безвинних, а сам Гарлан втік. Через 28 років його нарешті знаходять на одній з планет, і саме Атлас має очолити військову місію з його затримки.

"Атлас"

"Атлас — це людина, яка фактично закрила світ навколо себе, — розповідає Дженніфер Лопес. — Вона нікому не довіряє і не хоче мати нічого спільного з ШІ". Проте, на жаль, під час своєї місії в далеких куточках космосу Атлас не матиме особливого вибору — опинившись зачиненою в капсулі, вона змушена протистояти своєму страху перед технологіями, об’єднавшись із ними та синхронізувавшись зі штучним інтелектом.

"Головна тема фільму — це довіра, — каже режисер Бред Пейтон. — Адже "Атлас" розповідає історію через призму жінки, яка вчиться довіряти після травми, яка перевернула її життя. Наш фільм — нагадування про те, як важливо мати когось, кому ти можеш довіряти у житті".

Сама ж Дженніфер Лопес сприймає головну ідею фільму радше метафорично та каже, що для неї це стрічка — про кохання та стосунки між людьми. "Мені сподобалося, що це великий науково-фантастичний бойовик, але, по суті, це історія дружби — і в певному сенсі історія кохання", — сказала вона. "Я завжди сприймаю все як історію кохання, але це інший вид любові між двома істотами, які з’єднуються в катастрофічних обставинах і вчать одне одного, як бути людяними".

Під час знімань "Атласа"

Знімання "Атласа" стали для акторки певним випробуванням, адже згідно із сюжетом, більшість часу вона проводить у закритій капсулі, що нагадує броню робота. Під час знімань вона дійсно була "закута" в металеві бойові обладунки, які за сюжетом зберігають її життя на далекій планеті GR39. "У мене був адреналін на рівні 200 відсотків щодня. І також це було трохи схоже на шоу однієї жінки", — розповідає акторка, маючи на увазі, що більшість часу проводила одна в кадрі. "Я була весь час сама, просто уявляючи все, тому що навкруги був тільки зелений екран з намальованими декораціями". Також вона зазначає, що призвичаїтися до цієї капсули та бути сам на сам із собою в гармонії їй допоміг досвід довгих репетицій в якості танцівниці, коли вона проводила багато часу наодинці та мала застосувати всю свою фантазію, аби уявити навкруги себе зал та глядачів.

У своїй рецензії на "Атлас" на цьому наголошують і The New York Times: вони зазначають, що робота Лопес у стрічці вражає, адже більшість часу вона змушена проводити у кадрі сама.

Як і попередня робота Джей Ло на Netflix, бойовик "Мати", фільм "Атлас" вже встиг підкорити глядачів та увійти до топ-10 списку Netflix у 93 країнах.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.