До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найгірших епізодів серіалу "Секс і місто" за всі сезони

Протягом років "Секс і місто" зберігає вплив на культуру та соціум. За шість сезонів у шоу було чимало як хороших, так і поганих моментів. Від культових героїв до незграбних персонажів, від нудних до незабутніх сюжетів — діапазон найкращих та найгірших епізодів величезний, що, природно, є однією з привабливих ознак шоу. У цьому матеріалі ми згадуємо серії, які після двох десятиліть після свого виходу викликають дискомфорт та обурення. Тому наступного разу, коли захочете передивитися "Секс і місто", можете впевнено пропускати ці епізоди.

1-й сезон, 2-га серія

Реклама

Мало того, що в цьому епізоді досліджується концепція того, що чоловікам подобаються моделі, яка не є революційною чи навіть цікавою, так до того ж тут висвітлений стереотип про те, що моделі просто такі собі двовимірні істоти. Словом, ця серія — тотальний провал. Ще сумнішою ситуацію робить той факт, що це лише другий епізод в історії серіалу.

2-й сезон, 3-тя серія

У цьому епізоді розповідається про чоловіків, яких жінки вважають "виродками", чого вже достатньо для того, щоб ця серія була провальною. Керрі порпається у квартирі чудового хлопця в пошуках "доказів" його дивакуватості. Шарлотта зустрічається з "містером Пусі" — легендою Нью-Йорка, відомого тим, що він надзвичайно талановито "володіє язиком". Абсурдність цієї серії часом не вкладається в голові. Однак образ хлопця, який балується з фігою, на жаль, назавжди врізається в пам'ять.

2-й сезон, 13-та серія

Основна сюжетна лінія цього епізоду полягає в тому, що дівчата переконують Керрі піти на терапію, бо вони не можуть більше слухати її розповіді про Містера Біга. Керрі йде на терапію, де врешті знайомиться з хлопцем, і, хоча їхній роман завершився крахом, вона неймовірно зневажливо ставиться до важливості терапії, вважаючи, що проблеми мають зникнути самі собою. За іронією долі, якщо хтось у шоу потребує терапії, то це Керрі.

3-й сезон, 4-та серія

Цей епізод є одним із найбільш гомофобних і проблемних у серіалі. Коли Керрі починає зустрічатися з бісексуалом, вона заявляє, що переконана, що бісексуальності не існує — це лише стадія перед тим, як стати геєм. Міранда та Шарлотта погоджуються з нею й вважають, що молоде покоління підміняє поняття ґендеру та сексуальності. На щастя, прогресивна Саманта пропонує ставитися до сексуальних меншин з толерантністю і розумінням, але цього просто недостатньо, щоб згладити негативне враження від усього епізоду.

3-й сезон, 5-та серія

Хоча в цьому епізоді є кілька гарних моментів для інших дівчат, саме сюжетна лінія Саманти робить цю серію однією з найгірших. Коли Саманта починає зустрічатися з афроамериканцем, його сестра дає зрозуміти Саманті, що їй не подобається їхній союз через расову невідповідність. Хоча Саманта наполягала на тому, що расова приналежність не має значення, на жаль, уся історія просто закінчилася найпроблемнішою бійкою між двома жінками.

3-й сезон, 18-та серія

У цьому епізоді є кілька хороших моментів, але ними неможливо насолоджуватися через кричущу трансфобію та жахливі стереотипи щодо транслюдей — жахливі до такої міри, що їх фізично боляче переглядати.

5-й сезон, 7-ма серія

Керрі та Саманта сідають на потяг до Сан-Франциско, щоб відвідати подію Керрі з приводу виходу книги (і щоб побачити Біга). Коротко резюмуючи, весь епізод має дивний і надуманий сюжет, за яким в цілому не надто цікаво спостерігати.

5-й сезон, 8-ма серія

Майже всю серію вам доводиться відводити погляд від екрана, через дикі та приголомшливі сюжетні лінії. Шарлотта збентежена волоссям на спині Гаррі, яке спонукає його зробити болючу епіляцію, вся група намагається повірити, що їхній друг не гей і, мабуть, одружується з неправильних причин, а Керрі починає спілкуватися з жахливим Джеком Бергером.

6-й сезон, 4-та серія

Саманта та Сміт пробують глибоко тривожні рольові ігри. Потім вона погано реагує на те, що Сміт йде до АА. Шарлотта та Гаррі сваряться через Шабаш, а Керрі та Джек сваряться з абсурдних та сміховинних причин.

6-й сезон, 17-та серія

Ми ніколи не були фанатами Олександра Петровського, і цей епізод якнайкраще демонструє чому. Мало того, що він не хоче зустрічатися з подругами Керрі, а потім грубо виганяє їх зі своєї студії, так ще й Керрі надзвичайно добре ставиться до цього. На довершення Біг повертається в життя Керрі та залишає надокучливе голосове повідомлення, а Саманта одягає вкрай недоречну афроамериканську перуку та випускає секс-відео, яке потім дивиться Міранда.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.