До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Баз Лурман екранізує "Майстра і Маргариту"

Поки всі чекали новин про майбутній байопік База Лурмана про Елвіса Преслі, він займався отриманням прав на екранізацію культового роману Михайла Булгакова "Майстер і Маргарита". Його компанія Luhrmann зніме кінострічку за мотивами книжки в партнерстві з правовласниками Світланою Мігуновою-Далі (продюсерка біографічного фільму "Легенда №17") і Грейс Ло.

Баз Лурман

Один з головних літературних шедеврів ХХ століття, роман Михайла Булгакова "Майстер і Маргарита" – фантастична і руйнівна сатира на радянське суспільство, зухвалий перегляд історій Фауста і Розп'яття Христа та оповідь про кохання. Книжка з'явилася в найпохмуріший період сталінського режиму і була заборонена за життя Булгакова, цензурне видання дозволили опублікувати лише 1960 року – і відразу воно стало світовим літературним явищем.

Реклама

"Протягом майже 20 років у мене був неймовірний зв'язок з історією "Майстра і Маргарити", і я давно шукав права на цю особливу книжку, – каже Лурман. – Я дуже радий, що нарешті отримав можливість інтерпретувати цю новаторську роботу".

Кадр з серіалу "Майстер і Маргарита", 2005

Легендарний роман "Майстер і Маргарита" вже не раз екранізували. Перша кіноверсія польського режисера Анджея Вайди "Пілат та інші" вийшла 1971 року, тоді свою версію зняв югосласький режисер Олександр Петрович, а 1989 року чотирисерійний фільм представив Мацей Войтишко. 1994 року вийшла однойменна стрічка, а 2005-го – серіал. Робота База Лурмана стане першою спробою голлівудського кінематографіста екранізувати роман.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.