До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Акторський склад фільму "Білявка" та реальні персонажі, яких вони грають

На Netflix відбулася прем’ єра довгоочікуваного фільму "Білявка", навколо якого ще до релізу точилися суперечки. Багато хто запитує, чому фільм зосереджений суто на токсичних і часто жорстоких стосунках Монро з чоловіками в її житті, а не на її жіночій дружбі чи неперевершеній кінокар’єрі? Чи справді надзвичайно відверті сцени зґвалтування були потрібні, щоб розповісти історію Монро? Чи дійсно Монро була нещаслива в усіх стосунках? Що ж, відповіді на деякі запитання ви знайдете в самій стрічці, але що можна сказати точно – "Білявка" може пишатися блискучим акторським складом. Розповідаємо більше про акторів фільму – та про реальних персонажів, яких вони зіграли.

Норма Джин (Мерилін Монро): Ана де Армас

У ролі Мерилін Мноро — акторка родом з Куби Ана де Армас, яку ви бачили у фільмі "Ножі наголо","007: Не час помирати" та "Той, хто біжить по лезу 2049". Щоб повністю вжитися в роль Монро, Ана де Армас проводила до трьох годин на день у гримерному кріслі впродовж усіх 47 днів знімання фільму й подекуди працювала з тренером, щоб удосконалити знамениту вокальну інтонацію з придихом, властиву Монро. Результати, можна сказати впевнено, були варті зусиль.

Реклама
Драматург (Артур Міллер): Едрієн Броуді

Артур Міллер, зірковий американський драматург і письменник, лауреат Пулітцерівської премії, був третім чоловіком Мерилін Монро. Вони познайомилися ще в 1951 році в Голлівуді. На той момент драматург був одружений. Зустрілися знов уже в 1955 році на репетиції однієї з п’єс Міллера, над якою працювала Мерилін Монро. Їхні стосунки тривали майже п’ять років, за які Монро пережила три викидні. У фільмі трагічна історія про приречений на крах роман Монро з Артуром Міллером оживає завдяки акторові Едрієну Броуді. Броуді описав процес знімання як такий, що роздирає серце...

Колишній спортсмен (Джо Ді Маджо): Боббі Каннавале

Важко знайти кращого актора на роль Джо Ді Маджіо – італійсько-американської легенди бейсболу – ніж Боббі Каннавале. Історія стосунків Монро з Ді Маджіо, яка тривала менш як рік і закінчилася зверненням Монро до суду з проханням про розлучення через "психічну жорстокість" останнього, є однією з найдраматичніших частин фільму.

Чарльз Чаплін-молодший: Ксав’єр Семюель

Якщо Ксав’єр Семюель видається знайомим, можливо, це тому, що ви бачили його в іншому байопіку цього року: він зіграв гітариста Скотті Мура в "Елвісі" База Лурмана. У фільмі "Білявка" він перевтілюється в Чарльза Чапліна – молодшого сина відомого актора німого кіно, що, як стверджується, наприкінці 1940-х мав короткий, але пристрасний (як ми бачимо у фільмі) роман з Монро. У фільмі показано, як Монро й Чаплін-молодший сходяться через схоже відчуття самотності: Монро все життя почувалася самотньою через те, що не знала свого батька, а син Чапліна, хоча й знав власного батька, але зовсім не відчував від нього ані підтримки, ані любові.

Гледіс Перл Бейкер: Джуліанна Ніколсон

Норма Джин народилася 1926 року в родині Гледіс Перл Бейкер, яка працювала кіномонтажницею в Голлівуді. Норма стала третьою дитиною Гледіс від різних стосунків. Хто її батько, в дитинстві Норма так і не дізналася, хоча мати називала їй різні версії. В 1934-му матері Норми Джин поставили діагноз "параноїдальна шизофренія" й помістили до лікарні. Так у 9 років Норма Джин потрапила до родини опікунів, які неодноразово змінювалися, та провела деякий час у дитячому притулку. Роль Гледіс Перл Бейкер у фільмі грає талановита акторка-хамелеон Джуліанна Ніколсон, завдяки пронизливому таланту якої ми бачимо, якими складними були стосунки між Мерилін Монро й матір’ю.

Президент (Джон Кеннеді): Каспар Філіпсон

Чи справді в Мерилін Монро був роман з президентом Джоном Кеннеді? Ніхто ніколи точно не дізнається, але фільм Домініка – а це адаптація однойменної книги Джойс Керол Оутс, яка розповідає про певні факти з життя Монро, – демонструє, що роман був. У фільмі Кеннеді грає майже його двійник – данський актор Каспар Філіпсон.

Джек Леммон: Кріс Леммон

Можливо, найбільшою удачею кастингу "Білявки" (окрім Ани де Арамс) став актор Кріс Лемон. Адже режисерові вдалося переконати Кріса, сина кінолегенди Джека Леммона (і партнера Монро по фільму "У джазі тільки дівчата"), зіграти власного батька. Тож не треба було турбуватися про те, щоб годинами сидіти в гримерному кріслі, аби досягти ідеальної схожості, адже це закладено в ДНК...

За матеріалами Vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.