До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найочікуваніших стрічок Венеційського кінофестивалю

28 серпня розпочинається Венеційський кінофестиваль. Серед прем'єр – нові стрічки з Катрін Денев, Меріл Стріп і Тімоті Шаламе. Vogue.ua вибрав сім найцікавіших картин, на які варто чатувати у прокаті після прем'єри на кінофестивалі.

Бред Пітт у фільмі "До зірок"
"Правда"

Відкриває фестиваль нова робота одного з найяскравіших японських режисерів Хірокадзу Кореєда з Катрін Денев у головній ролі. Торік Кореєда отримав "Золоту пальмову гілку" Каннського кінофестивалю за стрічку "Магазинні злодюжки", а цього року представляє "Правду" – перший свій фільм, знятий за межами Японії і не японською мовою. Це історія про французьку кінозірку похилого віку, яка випускає книгу мемуарів, а тоді до неї приїжджає доросла донька, з якою у неї складні стосунки. Кінозірку грає Катрін Денев, а її доньку – Жюльєтт Бінош, також у фільмі знявся Ітан Гоук.

Реклама
"До зірок"

29 серпня на кінофестивалі покажуть фантастичний фільм "До зірок" Джеймса Грея. Стрічка зосередиться та астронавтові Рої Макбрайді (Бред Пітт), який подорожує Галактикою в пошуках батька, Кліффорда Макбрайда (Томмі Лі Джонс), що зник 20 років тому. У тизері фільму режисер і Бред Пітт кажуть, що незважаючи на те, що дія відбувається в космосі, насправді цей фільм про те, що краса життя – в людських взаєминах.

"Пральня"
Меріл Стріп

Netflix представлять політичну драму Стівена Содерберга "Пральня" з розкішним акторським складом: Меріл Стріп, Гері Олдменом, Антоніо Бандерасом. Стрічка розповість про групу журналістів, які розслідують скандал з панамськими документами – великим офшорним скандалом 2015 року. В основі стрічки – книжка журналіста Джейка Бернстайна, лауреата Пулітцерівської премії, – "Світ секретності: Всередині розслідування панамських документів про незаконні грошові мережі та глобальну еліту". Для Меріл Стріп ця робота стане в певному сенсі продовженням того, що вона робила в "Секретному досьє", де вона зіграла знамениту редакторку газети Washington Post, Кей Грем, яка розсекретила разом з колегами документи Пентагону про В'єтнамську війну.

Wasp Network

"Осина мережа" (Wasp Network) – новий трилер фанцуза Олів'є Ассаяса ("Зільс-Марія", "Персональний покупець"). Це історія кубинських політичних в'язнів, яких посадили за ґрати у Штатах за звинуваченням у шпигунстві і вбивстві. У назву фільму винесена назва реального шпигунського кубинського угруповання "Осина мережа", що функціонувало в Штатах у 90-х роках. Головні ролі виконали Пенелопа Крус і Гаель Гарсіа Берналь, а зйомки відбувались на Кубі. У нового фільму Ассаяса буде яскравий фестивальний рік: після Венеційського кінофестивалю стрічку покажуть на фестивалях у Торонто і Нью-Йорку.

"Стасіс"

5 вересня в Венеції покажуть фільм "Стасіс" – копродукцію України, Литви та Франції. Стрічка увійшла до програми "Тиждень критики", куди відбирають найцікавіші дебюти з усього світу. Це повнометражний дебют литовського режисера Мантаса Кведаравічюса, який знімали в Одесі, Афінах і Стамбулі. Історія розповідає про пригоди чотирьох колоритних персонажів: працівниці борделю Анни, реставратора ікон Софії, біженця з Судану, Мехді і гангстера Гаріпе. Продюсер стрічки – Наталія Лібет.

"Король"

Поза конкурсною програмою у Венеції покажуть довгоочікувану драму "Король" Девіда Мішо. У екранізації історичних п'єс Шекспіра "Генріх IV" і "Генріх V" Тімоті Шаламе грає принца Гела, майбутнього короля Генріха V, який успадкує престол – і дізнається, чим насправді є влада. Крім Шаламе у фільмі з'являться Джоел Едгертон, Роберт Паттінсон і Лілі-Роуз Депп – остання виконує роль Кетрін, нареченої, а згодом і дружини юного короля Генріха.

"Новий Папа"

Довгоочікуване продовження серіалу "Молодий Папа" Паоло Соррентіно представлять на Венеційському кінофестивалі: в межах програми "Спеціальні покази" покажуть одразу два епізоди серіалу. Нагадаємо, що "Новий Папа" є сиквелом драми "Молодий Папа", яка розповідає про вигаданого і неймовірно харизматичного Папу Пія XIII, Ленні Белардо. У головних ролях цього разу – Джуд Лоу і Джон Малкович, а перші кадри зі зйомок з оголеним Джудом Лоу викликали неабияке пожвавлення в соціальних мережах. Також у серіалі знялася Шерон Стоун. HBO обіцяють показати "Нового Папу" вже в листопаді цього року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.