До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найцікавіших фільмів березня

Cеред найцікавіших кінопрем'єр березня — довгоочікувана стрічка "Я, "Побєда" і Берлін" за оповіданням Кузьми Скрябіна, фільм Ксавьє Долана "І все ж Лоранс" і науково-фантастичний трилер "Міккі17" з Робертом Паттінсоном.

"Цензорка"

Реклама

Леся — молода мама, яка народила первістка у спеціальній вʼязниці. Це світ, населений лише жінками: медсестрами, увʼязненими та наглядачками. Лесю турбує лиш одне: чи дозволять їй зберегти опіку над дитиною. За її життям спостерігає співробітниця в’язниці — самотня цензорка Олена, якій дедалі складніше лишитися осторонь.

"Цензорка" — стрічка словацького режисера Петера Керекеша, сценарій якої спирається на історії жінок з Одеської спеціалізованої колонії №74. Головну роль зіграла українська акторка Марина Клімова, відома за фільмом "Погані дороги". "Цензорка" здобула нагороду за найкращий сценарій у секції "Горизонти" Венеційського кінофестивалю в 2021 році.

7 березня

"Смак свободи"

У центрі стрічки — молода кулінарна майстриня Варя (Ірина Кудашова), яка з дитинства мріє про високу кухню, тож вирушає на пошуки себе у місто Лева. На неї чекають не лише романтичні пригоди та гастрономічні експерименти, а й знайомство з таємничою Ольгою Франко, яке змінить життя Варі назавжди... Фільм актуалізує для глядача постать Ольги Франко — відомої дослідниці старовинної української кухні, авторки легендарної книжки "Перша українська загально-практична кухня" (1929 рік) та дружини Петра Франка, сина Івана Франка. Роль Ольги Франко втілила актриса Ірма Вітовська, також у стрічці знялися Римма Зюбіна, Костянтин Темляк, Томаш Собчак. Будуть кілька зіркових камео, зокрема Джамала, Алла Костромічова, а також шеф Алекс Якутов. Продюсерка стрічки — Олена Моренцова-Шулик, режисер — Олександр Березань.

7 березня

"І все ж Лоранс"

Cтрічка одного з найцікавіших молодих режисерів Франції, автора фільмів "Це всього лиш кінець світу", "Мамочка", "Том на фермі", — світовий гіт 2012 року, який виходить в український прокат. Як завжди у Долана, стрічка порушує важливі соціальні питання. Головний герой Лоранс — учитель старшої школи та письменник, який шалено закоханий у свою дівчину Фред. Їхнє радісне життя перевертається з ніг на голову, коли Лоранс зізнається про свою транссексуальність і має намір жити як жінка. Фред обіцяє підтримувати партнера під час його переходу, але новий спосіб життя пари суперечить поглядам друзів, родини та суспільства в цілому.

14 березня

"Я, "Побєда" і Берлін"

"Я, "Побєда" і Берлін" — довгоочікувана екранізація однойменної повісті Кузьми Скрябіна 2006 року. Події цієї пригодницької стрічки відбуваються у 1990-ті роки й розповідають про пригоди музиканта Кузьми, який вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій "Побєді", де планує обміняти автівку на шестисотий "Мерс". Роль Кузьми зіграв Іван Бліндар, яскравий актор Національного Івано-Франківського театру, відомий за роллю у фільмі "Коли падають дерева". Режисер стрічки — Олег Ряшин.

14 лютого

"Зелений кордон"

В український прокат виходить один з найрезонансніших фільмів року — "Зелений коридор" легендарної польської режисерки Агнєшки Голанд. Фільм розповідає про гуманітарну кризу на кордоні між Польщею та Білоруссю, спричинену у 2021 році режимом Лукашенка.

Непідступними й болотистими лісами, що складають так званий "зелений кордон" між Білоруссю і Польщею, біженці з Близького Сходу й Африки намагаються дістатися до Європейського Союзу. Білоруська пропаганда заманює мігрантів до кордону та обіцяє легкий прохід до ЄС. У цій прихованій війні переплітаються життя новоспеченої активістки Юлії, молодого прикордонника Яна та сім'ї сирійських біженців. "Зелений кордон" здобув спеціальний приз журі Венеційського кінофестивалю в 2023 році.

21 березня

"Барва пурпурова"

Мюзікл "Барва пурпурова" — це музична адаптація відомого роману Еліс Вокер про складну долю молодої афроамериканки, яка жила на Півдні на початку 1900-х років. Головні ролі у фільмі Блітца Базавуле зіграли Хеллі Бейлі, Онжаню Елліс та Тараджі П. Хенсон.

21 березня

"Мікі 17"

Новий фільм блискучого південнокорейського режисера Пон Джун Хо, чотириразового лауреата премії "Оскар" і автора стрічок "Паразити" та "Окча". Головний герой "Міккі-17" — робот, який бере участь у колонізації крижаного світу Ніфльхейм. Це "відновлюваний співробітник", тобто після смерті його розум завантажують у нове тіло. Після шостої загибелі Міккі починає усвідомлювати свої відмінності від інших співробітників. Під час сьомої місії він на якийсь час втрачає зв'язок із базою, а коли повертається туди, бачить, що йому вже створили заміну... Роль Міккі зіграв Роберт Паттінсон.

28 березня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.