До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 фільмів жахів та серіалів, які варто глянути на Netflix

Коли ночі стають холоднішими й наближається Гелловін, настає найкращий час, щоб угніздитися на дивані, загорнутися в ковдру і увімкнути трилер, від якого перехоплюватиме дух. Від жахів з привидами до сюрреалістичних кінострічок — на Netflix є чимало цікавого контенту для перегляду. В цьому матеріалі ми зібрали шість фільмів та серіалів, які точно варто переглянути.

Реклама

"Привиди будинку на пагорбі" (The Haunting)

Це відповідь Netflix на "Американську історію жахів". Мінісеріал Майка Фленегана створений у жанрі надприродного та жахів і є інтерпретацією роману "Привид будинку на пагорбі" Ширлі Джексон 1959 року. Сюжет розгортається у двох часових лініях, одна з яких розповідає про сім'ю, члени якої зіткнулися з надприродними явищами у дитинстві. І це продовжує переслідувати їх у дорослому житті.

"Його дім" (His House)

Ця стрічка стала дослідженням горя та виснажливих ксенофобії й расизму. Головні герої тікають від війни з Південного Судану, подорожують небезпечним англійським каналом і нарешті потрапляють у закинутий будинок на околиці Лондона. І там занурюються в черговий кошмар: стають жертвами терору привидів, які дістають їх у новому місті.

"Я думаю з усім цим покінчити" (I’m Thinking of Ending Things)

Цей химерний психологічний трилер — не традиційний фільм жахів, але він теж вражає. Дівчина, яка вже два місяці зустрічається зі своїм хлопцем, досі сумнівається щодо нього. Однак це не заважає їй приєднатися до нього, щоб зустрітися з його батьками на їхній віддаленій фермі.

"Вулиця страху" (Fear Street: Trilogy)

Переміщаючись назад у часі з 1994 у 1978 рік і, нарешті, у 1666-й, ця трилогія розповідає про прокляте місто, яке протягом століть переслідують жорстокі різанини. Чудова перша частина розповідає про групу підлітків, які заглиблюються в історію рідного міста й опиняються в полі зору вбивці. Друга частина переказує серію вбивства в літньому таборі 1970-х. Потім все приходить до фіналу в третій частині, в якій виявляється справжнє походження прокляття міста.

"Кабінет курйозів Ґільєрмо дель Торо" (Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities)

Лауреат премії "Оскар" Ґільєрмо дель Торо представляє на Netflix історію про демонів, чужорідних паразитів, людську таксидермію та величезну королеву щурів у своїй антологічній серії, кожна частина якої однаково сатирична та соціально свідома. "Кабінет курйозів Ґільєрмо дель Торо" вже став відомий як "найсучасніший пейзаж жахів".

"Падіння дому Ашерів" (The Fall of the House of Usher)

Це тривожна історія про безжальних брата і сестеру, які отримують немислимі багатства та владу через свою корупційну фармацевтичну компанію. Але потім спадкоємці їхнього статку починають вмирати під загадковими й все більш грізними обставинами. З перших хвилин почуття страху є непосильним.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.