До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 стильних фільмів, знятих у Лондоні

У Лондоні стартував Тиждень моди, з нагоди чого vogue.ua вибрав 5 стильних фільмів, події яких відбуваються у столиці Великої Британії.

"Фотозбільшення", 1966

Кадр з фільму "Фотозбільшення", 1966

Успішний лондонський модний фотограф Томас знаходить на своїх світлинах щось дуже підозріле. Той факт, що він, можливо, сфотографував вбивство, йому не спаде на думку, поки він не проявить негативи і не взнає деталі, які допоможуть зібрати головоломку докупи. "Фотозбільшення" — це збірник знакових образів 1960-х, де сіре лондонське небо стало чудовим фоном та змусило всі вбрання героїв мати яскравий і ультрамодний вигляд.

Реклама

"Сід і Ненсі", 1986

Кадр з фільму "Сід і Ненсі", 1986

Патологічний "секс, наркотики і рок-н-рол" у біографічній стрічці про Сіда Вішеса, басиста британської групи The Sex Pistols і його подруги Ненсі Спанген. Естетика фільму просякнута готичним панком Лондона кінця 1970-х років. Чорні total looks, колготки в сіточку, леопардовий принт і шкіра. Цукерковий рум'янець і густа чорна підводка для очей в комбінації з пероксидним світлим волоссям головної героїні — найяскравіший приклад стилю панк.

"Скандал", 1989

Кадр з фільму "Скандал", 1989

Фільм оснований на реальному політичному скандалі, відомому як "Справа Проф'юмо" 1963 року, де роман між танцівницею і моделлю на ім'я Крістін Кілер і військовим міністром впливає на британський уряд і життя всіх учасників. Крім провокаційного сюжету, ця стрічка славиться одним з найкращих зразків стилю 1960-х: від вбрання статисток до класичних маленьких чорних суконь, вітровок і рукавичок. Шикарні штани капрі, светри з горловиною і балетки також грають важливу роль — дизайнер костюмів попрацював на славу.

"Великий куш", 2000

Кадр із фільму "Великий куш", 2000

Кумедні, зухвалі і ексцентричні — герої фільму "Великий куш" справедливо вважаються одними з найстильніших персонажів початку 2000-х. Модні гангстери з їх винятковим європейським стилем, до якого не входять капрі або ірокези. Штани, костюми-трійки, черевики, сорочки, панами і багатошаровість — зараз ці образи актуальні як ніколи.

"Kingsman: Таємна служба", 2014

Кадр з фільму "Kingsman: Таємна служба", 2014

З огляду на те, що сюжет зосереджений на шпигунському агентстві, основаному на надрах кравців Kingsman на Севіль-Роу, очевидно, що мода буде невід'ємною частиною фільму. "Зброя джентльмена — його костюм", — говорив герой Коліна Ферта. Мало того, що для зйомок ательє-штаб-квартири вибрали справжній магазин Huntsman & Sons, який працює на лондонській Севіл-Роу, так лейбл також надав костюми для фільму і об'єднався з інтернет-магазином Mr Porter і режисером фільму Метью Воном, щоб створити ексклюзивну колекцію Kingsman. Шанувальники стрічки можуть до сих пір їх купити. А головні убори для героїв виробляв легендарний Lock & Co. Ну, і крім "обладунків джентельмена" у фільмі фігурують такі бренди як Turnbull & Asser, Fred Perry, Culture & Gross, Bremont, Lonsdale, Lyle & Scott, Drake's, Swaine Adeney Brigg і George Cleverley.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.