До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 сімейних фільмів, щоб подивитись на свята

Новорічні свята — ідеальний час для сімейних фільмів: світлих, затишних, життєствердних. Саме такі стрічки увійшли в нашу добірку — від знаменитого "Аватару" до мюзиклу "Матильда", що створений за популярною казкою Роальда Дала.

"Аватар"

Реклама

13 років знадобилося Джеймсові Кемерону, щоб зняти продовження "Аватара" — найдорожчої стрічки в історії кіно, яка свого часу закохала в себе весь світ. Історія фільму розгортається більше ніж через десятиліття після подій першої частини. Стрічка розповідає про сім’ю Саллі (Джейка, Нейтірі та їхніх дітей), проблеми, які їх переслідують; шлях, який вони долають, щоб захистити одне одного від небезпек; битви, які вони ведуть, щоб залишитися живими; і трагедії, які вони переживають разом. "Аватар. Шлях води" — неймовірно красива, естетична та зворушлива стрічка, яка неочікувано торкається тих проблем, які зараз особливо щемко відгукуються українському глядачеві. Це — любов до близьких та до свого дому, до власної землі, яку герої "Аватару" готові боронити не на життя, а на смерть...

У кінотеатрах

"Щедрик"

історична драма "Щедрик", яка розповідає про долі трьох різних родин: українців, поляків та євреїв, яких об’єднало спільне горе — війна. Події стрічки відбуваються в 40-і роки XX століття в Україні. За сюжетом, війна об’єднує в одному домі три родини: українську, єврейську та польську, які однаково відчули на собі утиски як Третього Рейху, так і карального режиму СРСР. Українська родина приймає до себе єврейську дівчину та дітей поляків, батьки яких стали жертвами окупантів, і самовіддано оберігає їх, наче власну донечку Ярославу. Тим часом українська дівчинка Ярослава понад усе мріє примирити весь світ завдяки українському "Щедрику", який намагається стерти з її пам’яті радянська влада.

У кінотеатрах з 5 січня

"Дивовижний Моріс"


"Дивовижний Моріс" — популярний фентезі-роман культового письменника Террі Пратчетта 2001 року. Це історія про кота Моріса, який має два таланти: багато базікати та влаштовувати різні афери. Він подорожує з міста в місто разом із цілим загоном розумних щурів. Моріс з’являється на публіці саме в той момент, коли місто наповнюється щурами, і за помірну плату береться звільнити населення від такого нашестя... Але в одному місті все йде не за планом Моріса... Світла та весела історія озвучена голосами відомих акторів — так, кота Моріса озвучив Г'ю Лорі.

У кінотеатрах з 5 січня

"Тигр і я"

У передгір'ях Гімалаїв хлопчик-сирота рятує бенгальського тигреня від безжальних браконьєрів. Разом вони вирушають у монастир високо у горах, відомий як "Гніздо тигра", де буддійські ченці захищають диких тварин. На них чекає захоплива подорож, повна відкриттів і небезпек. Це дебютний фільм режисера Брандо Куілічі, який багато років знімав документальні стрічки про світ тварин.

У кінотеатрах з 29 грудня

"Матильда"

Уявити новорічні свята без мюзиклів неможливо, і цього року Netflix підготував дещо особливе. "Матильда" — це фентезійний мюзикл за мотивами роману популярного дитячого письменника Роальда Дала. Твір 1988 року розповідає історію про незвичайну дівчину з яскравою уявою, що наважується змінити свою долю — і досягає неймовірних результатів. Цікавість до стрічки підсилює й акторський склад: у головних ролях Емма Томпсон, Лашана Лінч, Стівен Ґрем.

Netflix

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.