До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих драм про спорт на Netflix

У рейтингу найпопулярніших шоу Netflix провідне місце посідає новий серіал "Хід королеви" про геніальну шахістку у виконанні Ані Тейлор-Джой. Для тих, кому сподобався серіал, vogue.ua підготував добірку з п’яти напружених драм про спорт, людську відвагу й силу духу, які можна подивитися на Netflix.

"Людина, яка змінила все"

Ця спортивна драма здобула шість номінацій на "Оскар" у 2012 році, серед яких і номінації для Бреда Пітта і Джоні Гілла за найкраще виконані акторські ролі. Фільм знято за книгою "Moneyball. Як математика змінила найпопулярнішу спортивну лігу у світі". Це захоплива й заснована на реальних фактах історія успіху бейсбольної команди "Окленд Атлетікс" та її талановитого менеджера Білла Біна, який упевнено прямує до перемоги, незважаючи ні на що. Дует Пітта як геніального тренера команди й Джоні Гілла як математика, що допомагає герою Пітта прорахувати рівень успішності гравців, — прекрасний.

Реклама
"Птах високого лету"

Новий фільм Стівена Содерберга хоч за жанром і належить до спортивних драм, але знятий у найкращих традиціях його фірмових фільмів-пограбувань. Це напружена, динамічна стрічка про хитрого баскетбольного агента, який ризикує і робить ставку на молодого баскетболіста. Інтрига фільму закручена не гірше, ніж у "Дванадцяти друзів Оушена".

"Захисник"

Захисник — це не позиція гравця у футболі, а роль і місія лікаря-невропатолога Беннета Омалу (Кілл Сміт). Він виявляє, що багато футболістів, які вкоротили собі віку, страждали на дегенеративне захворювання мозку, спричинене спортивними травмами. Лікар намагається розголосити результати розслідування, щоб футбольна федерація виплатила компенсації, але звинуватити в чомусь НФЛ не так-то й просто. Фільм знято за мотивами історії про справжнього невропатолога Беннета Омалу, яку оприлюднили в журналі GQ кілька років тому.

"Невидима сторона"

"Невидима сторона" — мелодрама, яка, найімовірніше, змусить вас розплакатися. Її головний герой — реальна зірка американського футболу Майкл Оер (Квінтон Айрон). Він виріс без батьків і не мав шансів ані здобути освіту, ані потрапити у великий спорт. Але його життя змінила Лі Енн Туо (її грає Сандра Буллок), яка всиновила безпритульного й дала йому шанс здійснити мрії. Історія реального Майкла так вразила письменника Майкла Льюїса, що він написав про неї книгу The Blind Side: Evolution of a Game, за мотивами якої і зняли фільм.

"Нескорений"

Морган Фрімен і Метт Деймон у головних ролях, і Клінт Іствуд у режисерському кріслі — тільки через ці імена фільм варто занести до вашого переліку must see фільмів. Це історія про життя президента ПАР Нельсона Мандели й про те, як за допомогою спорту йому вдається згуртувати країну й додати духу народові. Манделу зіграв Морган Фрімен, який зізнався в інтерв’ю, що це — найскладніша роль у його кар’єрі. Метт Деймон утілив на екрані капітана збірної ПАР з регбі, що, натхнений зустріччю з Манделою, веде свою команду до перемоги.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.