До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому всі очікують на новий серіал "Розмови з друзями"

У березні на Hulu виходить довгоочікуваний серіал "Розмови з друзями" за мотивами дебютного роману Саллі Руні. Екранізації пророкують такий самий приголомшливий успіх, що супроводжував серіал "Нормальні люди" у 2020 році.

Екранізація дебютного роману Саллі Руні

"Розмови з друзями" — дебютний роман ірландської письменниці Саллі Руні, який вийшов 2017-го й умить зробив її зіркою світової літератури. Тоді випускниці Триніті-коледжу Саллі Руні було всього 26 років — і свої книги, за її словами, вона писала для свого покоління, яке відразу ж оцінило зворушливі, відверті історії Руні про міленіалів. Guardian назвав Руні літературною сенсацією й новим Селінджером. її другий роман "Нормальні люди" вийшов у 2018, а 2020-го його екранізував Hulu — чуттєвий серіал з акторами-дебютантами Полом Мескалем і Дейзі Елгар-Джонс став справжньою сенсацією карантинного року.

Реклама
Сюжет

У той час як роман "Нормальні люди" майже повністю зосереджений на стосунках між Маріанною Шерідан і Коннеллом Волдроном, "Розмови з друзями" розповідають про складні відносини четвірки героїв. Це бісексуальна дівчина Френсіс, поетеса й студентка Триніті-коледжу, її смілива й провокаційна колишня дівчина Боббі, яка залишається її найближчою подругою, попри те, що викликає в неї найглибшу невпевненість; і є Конвеї, подружня пара віком близько 35 років, яких Френсіс і Боббі зустрічають на вечорі поезії. У той час як Боббі відразу приваблює загадкова фотографка Мелісса, Френсіс поступово встановлює зв’язок з Ніком, її чоловіком-актором, і закохується в нього. Наступні кілька сотень сторінок описують пристрасні стосунки між героями.

Хто в головних ролях

Якщо "Нормальні люди" стали початком кар’єри прекрасних дебютантів Дейзі Едгар-Джонс і Пола Мескаля, то троє з чотирьох головних акторів серіалу "Розмови з друзями" — відомі актори. Зірка серіалу "Статеве виховання" Джемайма Кірк (директриса школи Мурдейл Гоуп) зіграє Меліссу, Джо Елвін ("Фаворитка", "Гаррієт") — Ніка, а Саша Лейн — Боббі. Єдиний новачок серед них? Елісон Олівер у ролі Френсіс, це її перша професійна роль після закінчення Національної академії драматичного мистецтва Ірландії, випускником якої також є Пол Мескаль.

Джемайма Кірк (Vogue.co.uk)
Джо Елвін (Vogue.it)
Хто за кадром

У режисерському кріслі — ірландець Ленні Абрагамсон, що зняв сильну драму "Кімната", за яку Брі Ларсон дітстала "Оскара". Над сценарієм працювала Еліс Берч, яка також допомагала Саллі Руні адаптувати для екрана роман "Нормальні люди".

Перші кадри зі знімання серіалу (фото @joe alwyn)
Що подивитися в цьому ж стилі

Варто перечитати (або прочитати вперше, якщо ще не зробили цього) роман Руні перед переглядом серіалу — окрім того, що це дуже приємне читання, також цікаво буде спостерігати, як і коли серіал відходитиме від оригінальної історії. Тим більше, "Розмови з друзями" є українською – книга вийшла у "Видавництві Старого лева".. Також цього року Руні випустила власний третій роман Beautiful World, Where Are You? — можна прочитати його (українською мовою з’явиться незабаром у "Видавництві Старого лева"). Щоб нагадати собі, наскільки талановита актриса Саша Лейн, перегляньте фільм "Американська крихітка" 2016 року. Також радимо "Довгий шлях Біллі Лінна в перерві футбольного матчу" з прекрасним Джо Елвіном, і "Крихітні меблі" — там знялася Джемайма Кірк.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.