До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найочікуваніших українських фільмів цієї осені

Від фільму-розслідування "Євродонбас" до психологічного трилеру "Між нами" з Ірмою Вітовською: ми зібрали найочікуваніші українські фільми, які виходять у прокат цієї осені.

"Євродонбас"

Реклама

Фільм-розслідування, який має на меті розвінчати міфи про "збудований радянським союзом" Донбас. У фільмі показано іноземну спадщину Маріуполя, Лисичанська, Дружківки, селища Нью-Йорк, які, на жаль, вже неможливо побачити такими, як у фільмі, бо незабаром після фільмування майже всі відзняті об'єкти європейської спадщини були знищені російськими військами. Під час роботи над фільмом команда віднайшла маловідомі архівні матеріали XIX століття, які показують побут європейців на Донбасі.

Його автори — донеччанин Корній Грицюк, режисер документального фільму "Поїзд "Київ — Війна"", та продюсерка Анна Паленчук, яка працювала над стрічками "Маріуполіс" МантасаКведаравічюса та "Номери" Олега Сенцова й АхтемаСеітаблаєва.

З 21 вересня

"Між нами"

Психологічний трилер "Між нами" розповідає історії двох жінок: Саші та Ані, які змушені зробити складний вибір у житті. Саша — щодо власного чоловіка, Аня — стосовно сина. Драматизм ситуації загострюється, коли один несподіваний випадок докорінно змінює все... Роль Саші, молодої дівчини з хаотичними любовними стосунками й травматичним дитинством, виконала Анастасія Пустовіт, відома за драмою "Коли падають дерева" та серіалом "Перші ластівки". Аню ж, дорослу жінку з проблемами у родині, зіграла культова акторка Ірма Вітовська, знана за фільмами "Брама", "Мої думки тихі".

Прем'єра стрічки відбулася в Сеулі на Seoul International Women's Film Festival, а цього року фільм здобув три нагороди New York International Women's Festival.

З 2 листопада

"Відлуння"

Події фільму відбуваються в 1941 році у Вінниці, яка вже окупована фашистами. Єврейська громада опиняється під загрозою фізичного знищення. Фільм зображує долі різних людей, зокрема, маленького хлопчика Сьоми, якого переховує у себе сусідка Маруся... "Відлуння" — драма Валерія Шалиги, яка присвячена усім загиблим під час масових розстрілів єврейського населення в часи Другої світової війни.

28 вересня

"Пограбування по-українські"

Комедія Аліни Бухтіярової, авторки стрічки "Бурштинові копи", розповідає про дитячого тренера із плавання Алекса (Остап Халавко), який закохується у недосяжну красуню (Даша Астаф'єва). Щоб вразити кохану та різко змінити своє життя, Алекс вирішує пограбувати банк, проте пограбування йде не за планом. У фільмі також знялися Влад Яма, Володимир Горянський, Марія Заниборщ.

26 жовтня

"Перший код"

Документальна стрічка режисера Артура Лермана розповідає про становлення української галузі ІТ: від 50-х років ХХ століття, коли українські інженери працювали над створенням першого комп’ютеру, до сьогодення, коли ІТ-сектор став важливою частиною боротьби з росією... У кадрі можна побачити Михайла Федорова, міністра цифрової трансформації; Василя Хмельницького, засновника UNIT.City та багатьох інших яскравих представників українського IT-бізнесу. Фільм вже встигли показати у Варшаві, Лондоні, Берліні, Лісабоні, Нью-Йорку.

16 листопада

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.