До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів з Джеком Ніколсоном

Джек Ніколсон — жива легенда кінематографа. Він грає в кіно з 1960-х і відтоді заробив репутацію одного з найвидатніших голлівудських акторів: триразовий володар премії "Оскар" знімався в найзнаковіших і найвідоміших фільмах усіх часів і завжди демонстрував щонайменше цікаве, якщо не блискуче виконання. Найкращі з його ролей згадуємо в цьому матеріалі.

"Китайський квартал", 1974

Джек Николсон в фильме Джек Ніколсон у фільмі "Китайський квартал", 1974

Шедевр Романа Поланскі "Китайський квартал" став однією з найбільших містичних картин в історії кіно. Джек Ніколсон грає приватного детектива Джейка Гіттеса, який за дорученням заможної жінки розслідує таємний роман її чоловіка-інженера. Незабаром детектив опиняється в епіцентрі скандалу, вплутаний у секретні схеми й махінації. Надзвичайно похмурий за сюжетом фільм "Китайський квартал" — один із найзахопливіших трилерів усіх часів.

Реклама

"Пролітаючи над гніздом зозулі", 1975

Джек Николсон в фильме Джек Ніколсон у фільмі "Пролітаючи над гніздом зозулі", 1975

Кен Кізі — символ 1960-х у літературі й мистецтві, один з найяскравіших представників покоління бітників, який увійшов в історію як автор книги "Пролітаючи над гніздом зозулі" 1962 року. Ідея роману виникла в Кізі, коли він працював санітаром у військовому госпіталі й спілкувався з психічно хворими пацієнтами. Саме тоді письменник задумався над тим, що, можливо, душевно хворі люди не завжди хворі в класичному сприйнятті, а радше дивляться на світ інакше. У 1975 році Мілош Форман зняв однойменний фільм, який здобув п’ять премій "Оскар". Стрічку знімали в реальній психіатричній клініці, що зробило фільм максимально вірогідним, а роль Рендела Макмерфі досі ключова в кар’єрі Джека Ніколсона. Цікаво, що у фільмі знімалися реальні люди з тривожними розладами, епілепсією, глухотою, німотою та іншими ментальними проблемами.

"Сяйво", 1980

Джек Николсон в фильме Джек Ніколсон у фільмі "Сяйво", 1980

Стівен Кінг, можливо, не є великим шанувальником адаптації Стенлі Кубрика "Сяйво", але фанати кіно справді люблять цей фільм. У цій оповіді про сім’ю, яка застрягла в засніженому готелі, просякнутому самотністю, представлені одні з найжахливіших сцен, коли-небудь показаних на великому екрані. Але, ймовірно, найбільше прихильникам кіно запам’яталася чудова гра Джека Ніколсона.

"Краще не буває", 1997

Джек Николсон в фильме Джек Ніколсон у фільмі "Краще не буває", 1997

Це комедія про малоймовірні дружні стосунки та ще менш імовірний роман обсесивно-компульсивного мізантропа-романіста в особі Джека Ніколсона й доброзичливої офіціантки, яку грає Гелен Гант. Ніколсон і Гант дістали премію "Оскар" за свої ролі. А сам фільм увійшов до списку "500 найкращих фільмів усіх часів" журналу Empire.

"Відступники", 2006

Леонардо Ди Каприо и Джек Николсон в фильме Леонардо Ді Капріо і Джек Ніколсон у фільмі "Відступники", 2006

Що виходить, коли Мартін Скорсезе знімає фільм за участю Джека Ніколсона, Метта Деймона, Леонардо Ді Капріо, Мартіна Шина, Алека Болдвіна, Марка Волберга й Віри Фарміґи? Найвидатніша гангстерська стрічка усіх часів. Ді Капріо й Метт Деймон з’являються в ролі кротів-суперників, що працюють під прикриттям у мафії й поліції відповідно, намагаючись розкрити особистості один одного. Ніколсон же грає жорстокого й жахливого боса мафії Френка Костелло.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.