До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих кінострічок Едварда Нортона

Едвард Нортон за свою кар'єру з'явився на екранах в амплуа різнопланових персонажів, які канонізували його статус одного з найкращих акторів сучасного кіно. Він виконував ролі в напружених трилерах, високобюджетних блокбастерах і казках Андерсона; і за роботу актора відзначали найпочеснішими нагородами в індустрії. 18 серпня Нортону виповнюється 54 роки, на честь чого Vogue.ua згадує найкращі кінострічки актора.

"Первісний страх", 1996

Едвард Нортон у фільмі "Первісний страх", 1996

"Первісний страх" — це дебют Едварда Нортона в кіно. У цьому кримінальному трилері новоспечений актор грає вівтарника, якого звинувачують у вбивстві архієпископа. В образ свого персонажа здавалося б недосвідчений Нортон додав одну з найяскравіших рис — заїкання, якого не було в сценарії. Звичайно, гра Річарда Гіра і Френсіс Макдорманд також чудова, але не до порівняння з віртуозністю молодого Едварда. Роль, від якої відмовився Леонардо ді Капріо, зробила актора номінантом премій "Оскар" і BAFTA, а також лауреатом "Золотого глобуса".

Реклама

"Американська історія Ікс", 1998

Едвард Нортон у фільмі "Американська історія Ікс", 1998

Свого часу стрічка "Американська історія Ікс" отримала високу оцінку за її потужне послання і неймовірну гру Едварда Нортона. Це одна з найкращих робіт актора, який з'являється в ролі конфліктного молодого нациста Дерека Віньярда. За неї Нортона вдруге номінували на премію "Оскар".

"Бійцівський клуб", 1999

Едвард Нортон у фільмі "Бійцівський клуб", 1999

Чудовий фільм Девіда Фінчера, знятий за бестселером Чака Паланіка, де головні ролі виконали Бред Пітт, Едвард Нортон і Гелена Бонем Картер. Це історія про офісного працівника, який страждає від безсоння. Одного разу він зустрічає відчайдушного хлопця Тайлера. Знайомство з цим чоловіком змінює основи його способу життя і принципи. Неназваний оповідач Нортона і Тайлер Пітта залишаються двома найбільш знаковими персонажами кіно XX століття.

"25-та година", 2002

Едвард Нортон у фільмі "25-та година", 2002

Драма Спайка Лі 2002 року, створена за мотивами роману творця "Гри престолів" Девіда Беніоффа, повністю сфокусована на героєві Едварда Нортона. Це захоплива історія, яка відбувається протягом 24 годин у житті засудженого наркоторговця Монтгомері Брогана, який незабаром повинен сісти за ґрати на 7 років. Картину захоплено зустріли критики і згодом визнали однією з найкращих стрічок свого десятиліття.

"Бердмен", 2014

Майкл Кітон і Едвард Нортон у фільмі "Бердмен", 2014

"Бердмен" — це погляд на кіноіндустрію зсередини. Персонаж Едварда Нортона в цій стрічці — здібний актор, розчарований тим, що йому доводиться працювати з колегою-невдахою. Це чудова темна комедія, яка показує, що Нортон володіє не лише неймовірним талантом, а й здоровою самоіронією.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.