До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 культових трилерів Девіда Фінчера

Девід Фінчер — один з тих режисерів, який бере не кількістю, а якістю. За всю свою кар’єру, яка триває майже 30 років, у його послужному списку налічується всього 11 фільмів. Фінчер славиться своєю скрупульозною увагою до деталей. Він відомий тим, що знімає десятки дублів для певних сцен, щоб переконати своїх акторів у автентичності їхніх персонажів, і йому це, безсумнівно, вдається. Одні з найкращих стрічок режисера згадуємо в цьому матеріалі.

"Сім", 1995

Морган Фримен и Брэд Питт в фильме Морган Фрімен і Бред Пітт у фільмі "Сім", 1995

"Сім" — один з найуспішніших фільмів 1990-х: неонуарний трилер, у якому двоє детективів розслідують убивства, пов’язані із сімома смертними гріхами. Детективів-напарників зіграли Бред Пітт і Морган Фрімен, а компанію їм на знімальному майданчику склали Кевін Спейсі й Гвінет Пелтроу. Бред Пітт назвав цей фільм великим, і визнав, що знімання у Фінчера стало для нього найкращою акторською школою.

Реклама

"Бійцівський клуб", 1999

Брэд Питт в фильме Бред Пітт у фільмі "Бійцівський клуб", 1999

Чудовий фільм Девіда Фінчера, знятий за бестселером Чака Паланіка, де головні ролі зіграли Бред Пітт, Едвард Нортон і Гелена Бонем Картер. Це історія про офісного працівника з безсонням, який одного разу зустрічає відчайдушного хлопця Тайлера. Нове знайомство цілком змінює його спосіб життя й принципи. Неназваний оповідач Нортона і Тайлер Пітта є двома найзнаковішими персонажами кіно XX століття.

"Зодіак", 2007

Джейк Джилленхол в фильме Джейк Джилленгол у фільмі "Зодіак", 2007

Девід Фінчер для містичних фільмів — це все одно, що Тарантіно для незалежного кіно: бог. Хоча "Сім" часто вважають найліпшим внеском Фінчера в жанр, "Зодіак" не менш захоплива стрічка, а подекуди й набагато краща. Це історія мультиплікатора (Джейк Джилленгол), одержимого пошуком серійного вбивці на прізвисько Зодіак. Сюжет фільму розгортається вельми розмірено, що в кінцевому підсумку прихводить до жаскішої кінцівки.

"Загадкова історія Бенджаміна Баттона", 2008

Брэд Питт в фильме Бред Пітт у фільмі "Загадкова історія Бенджаміна Баттона", 2008

Фільм "Загадкова історія Бенджаміна Баттона" знято за оповіданням Френсіса Скотта Фіцджеральда. У цій стрічці Бред Пітт з’являється в ролі героя, який народжується старцем і проживає своє життя "навпаки". Стрічка отримала 13 номінацій на "Оскара", але виграла тільки три технічні — за грим, спецефекти й роботу художників-постановників цілком заслужено.

"Дівчина з тату дракона", 2011

Руни Мара в фильме Руні Мара у фільмі "Дівчина з тату дракона", 2011

Фінчерівська адаптація відомого детективного роману Стіга Ларссона стала чудовою екранізацією історії гакерки-лінчувальниці Лісбет Саландер. Руні Мара з’являється в ролі титулованої гакерки, а Деніел Крейг у ролі дискредитованого журналіста Мікаеля Блумквіста. Фільм створює кінематографічний досвід, у якому центральні персонажі стикаються з особистими травмами, а також розслідують зникнення 40 років тому небоги впливового бізнесмена Генріка Вангера.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.