До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Щасливі разом: 5 фільмів з відомими кінопарами

Напередодні Дня Святого Валентина Vogue.ua розповідає про найяскравіші пари у світовому кіно – і їхні найвдаліші фільми, які варто переглянути ввечері 14 лютого.

Кадр з фільму "Всі знають"
Перезмінка, 1984
Кадр з фільму "Перезмінка"

Актори Голді Гоун і Курт Расселл вважаються однією з найміцніших зіркових пар Голлівуду. Вони зустрілися на пробах зйомок фільму "Перезмінка".

Реклама

Стрічка розповідає про життя дівчини Кей, чоловік якої 1941 року, після подій в Перл-Гарборі, добровольцем вирушає на військову службу. Щоб звести кінці з кінцями, вона проти його волі влаштовується на роботу на місцевий авіазавод, де знайомиться з Гейзел, сусідською співачкою. Дівчата незабаром стають справжніми подругами, і разом з іншими жінками, стають професійними працівниками, що складають конкуренцію чоловікам. Оскільки війна триває, Кей стає бригадиром, і її життя ускладнюється.

Квартира, 1996
Кадр з фільму "Квартира"

Саме на зйомках "Квартири" почалася романтична історія Венсана Касселя і Моніки Беллуччі. Це історія про молодого успішного бізнесмена на ім'я Макс (Кассель), який прожив два роки у Нью-Йорку, і планує одружитися і осісти в Парижі. Макс мав їхати на важливі перемовини в Токіо, але перед відправленням вирішив зайти в кафе, де побачив дівчину Лізу (Беллуччі), яку пристрасно кохав. Два роки тому вона таємничо зникла з його життя. Ліза знову втекла, коли побачила Макса у кафе. Він вискочив слідом за нею, але не наздогнав. Коли Макс повернувся в кафе, то знайшов її пудру і ключі від квартири. З цього моменту він зосередився на пошуку свого давнього кохання, забув про наречену і поїздку в Токіо.

Із широко заплющеними очима, 1999
Кадр з фільму "Із широко заплющеними очима"

"З широко заплющеними очима" – останній фільм Стенлі Кубрика, трилер, в якому на той час подружжя Ніколь Кідман і Том Круз зіграли проблемну сімейну пару.

Дія фільму відбувається напередодні Різдва в Нью-Йорку. Дружина Білла Гарфорда відверто повідомляє йому про те, що думає про секс з іншим. Спочатку ця новина його збентежила, але потім він сам починає думати про сексуальні пригоди. У нього з'являється чимало можливостей, але він так і не наважується зрадити дружині. Одного разу йому вдається без запрошення потрапити на збори дивного клубу, члени якого ходять у карнавальних масках, а їхні ритуали переростають в оргії. Однак Білла викривають і виганяють зі зборів. Він навіть не міг собі уявити, що відвідування цього місця назавжди змінить його сімейне життя.

Місце під соснами, 2012
Кадр з фільму "Місце під соснами"

Зустріч Раяна Гослінга з його новим коханням і майбутньою матір'ю його дитини, акторкою Євою Мендес, відбулася саме на зйомках фільму "Місце під соснами".

Це історія мотоцикліста, якому заради власної сім'ї довелося заплющити очі на принципи і заробляти на життя не зовсім чесним шляхом. У нього була мрія виграти моточемпіонат, але вона розбилася об сувору стіну реального життя. Тепер він щодня порушує закон заради заробітку. Зрештою, відбувається те, що повинно було рано чи пізно статися. Його ловить поліцейський. Перед ним з'являється вибір: честь чи життя, чи залишати сім'ю напризволяще.

Біля моря, 2016
Кадр з фільму "Біля моря"

"Біля моря" – друга спільна робота Анджеліни Джолі і Бреда Пітта. Після зйомок в бойовику "Містер і місіс Сміт" 2005 року, почався роман акторів. Сценарій до нової картини написала сама Джолі, вона ж була режисером.

Дія драми відбувається у Франції 70-х років минулого століття. Головні герої, танцівниця Ванесса (Джолі) і її чоловік, письменник Роланд (Пітт), подорожують по Французькій Рив'єрі, і борються з кризою відносин. Сімейні сварки і бійки розбавлені кадрами, де герої проводять час на самоті на тлі морських пейзажів та інтер'єрів аристократичних готелів Лазурного Берега. Після цього фільму знаменита голлівудська пара розлучилася.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.