До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів про сильних жінок на Netflix

У кожної епохи свої героїні й незалежно від часу сила й характер цих жінок викликають захоплення. Ми зібрали п’ять фільмів про яскравих жінок, які можна подивитися на Netflix вже сьогодні ввечері.

Герцогиня, 2008

Драма "Герцогиня", зняв яку режисер Сол Дібб, розповідає історію герцогині Джорджіани Девонширської, нащадком якої була принцеса Діана. Її називали найяскравішою жінкою свого часу й нерідко порівнювали з французькою королевою Марією-Антуанеттою за любов до азартних ігор і розкішного вбрання. У фільмі демонструється як світська частина її життя, так і сімейні проблеми, через які їй потрібно було бути сильнішою, ніж іншим.

Реклама
Кадр з фільму "Герцогиня", 2008
Усмішка Мони Лізи, 2003

Романтична драма "Усмішка Мони Лізи" занурює глядача в життя вихованок жіночого коледжу Веллеслі, викладачка якого Енн Вотсон (Джулія Робертс) надихає учениць на боротьбу за свої права й незалежність. Події стрічки відбуваються в 50-х роках у США, коли країні ще притаманні сильні патріархальні погляди, а слово "фемінізм" сприймається як лайка.

Кадр з фільму "Усмішка Мони Лізи", 2003
"Ґаґа: 155 см", 2017

У 2017 на Netflix вийшла документальна стрічка "Ґаґа: 155 см" про підготовку п’ятого студійного альбому артистки під назвою Gaga. Це відвертий і чесний погляд на життя попзірки, у якому є місце емоційним зривам і фізичним травмам. "Такою Леді Ґаґу ви ніколи не бачили раніше", — коротко коментує режисер Кріс Мукарбель.

Кадр з фільму "Ґаґа: 155 см", 2017
"Рома", 2018

Фільм "Рома" став революційним багато в чому. Він був першим фільмом стримінгової платформи Netflix, що отримав такі престижні премії, як "Золота пальмова гілка" і "Оскар". У цій епічній історії режисер Альфонсо Куарон віддає данину пошани мексиканським жінкам, які оточували його в дитинстві. Події стрічки відбуваються в Мехіко в 70-х роках, коли місто було сповнене протестних настроїв.

Кадр з фільму "Рома", 2018
"Що сталося, міс Сімон?", 2015

Ще одна документальна драма на Netflix цього разу розповідає про американську співачку Ніну Сімон. Фільм відкрив кінофестиваль Sundance у 2015 й отримав позитивні відгуки критиків. Ніна Сімон була пристрасним борцем за громадянські права й навіть отримала неофіційний статус ікони Black Power.

Кадр з фільму "Що сталося, міс Сімон?", 2015

Текст: MANON GARRIGUES (vogue.fr)

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.