До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фактів про новий трилер "Агент Єва" з Джесікою Честейн

З 13 серпня в українському прокаті "Агент Єва" — шпигунський трилер, який зібрав зірковий акторський склад. У головних ролях — Джесіка Честейн, Колін Фаррелл і Джон Малкович. Честейн грає Єву, спеціального агента на службі у таємничої компанії, вона здатна виконати будь-яке завдання свого керівництва. Її контакт в компанії — вербувальник Дюк (Малкович), який навчив дівчину всьому і став для неї фактично за батька. Проте один з босів організації, харизматичний Саймон (Фаррелл) ставить під сумнів лояльність Єви і за героїнею починається справжнє полювання. Саме час розібратися, як проєкт залучив стільки знаменитостей, і чого чекати від стрічки.

"Агент Єва"
Не лише актриса, а й продюсер

Джесіка Честейн неодноразово зізнавалася у своїх інтерв'ю, що знайти цікавий сценарій, де героїня була б не однією-єдиною функцією, а цікавим і багатогранним характером — непросте завдання. Тому продюсування було для актриси питанням часу. І якщо спочатку Честейн зосереджувалася на драмах — "Зникнення Елеонор Рігбі", "Дружина доглядача зоопарку", "Жінка йде попереду", то нарешті, заснувавши свій продакшн Frekle Films, Джесіка вирішила стартувати з екшн-стрічок. Першим проєктом і стала "Агент Єва".

Реклама
Режисер, який прийшов на допомогу
"Агент Єва"

Режисером шпигунського екшену став Тейт Тейлор, постановник не лише трилерів "Дівчина в потязі" і "Ма", а й драмеді "Прислуга". Саме за цей фільм Джесіка свого часу отримала першу номінацію на "Оскар". Спочатку постановкою фільму мав займатися зовсім інший режисер, Меттью Ньютон, але його звільнили з проєкту після появи інформації про його арешти і агресії проти жінок. Джесіка запросила свого друга і досвідченого постановника Тейта Тейлора, який якраз прославився фільмами з яскравими жіночими героїнями. Це називають ідеальною комбінацією.

Як Колін Фаррелл став Саймоном
"Агент Єва"

Колін Фаррелл і Джесіка Честейн вже працювали разом у 2014-му році в драмі "Міс Джулі", і, за словами зірки "Джентльменів", він шукав можливість попрацювати вдруге як з Джесікою, так і зіграти в одних сценах з культовим Джоном Малковичем хоча б раз у житті. "Агент Єва" став змогою для актора одним фільмом здійснити два своїх бажання — знову зустрітися на екрані з Честейн і розділити сцени з Малковичем.

Про акторський склад
"Агент Єва"

Досить поширений голлівудський прийом: хочеш зробити якісне кіно з талановитими акторами — звернися до власних друзів і колег, з ким уже співпрацював. Так сталося і цього разу, і не тільки з Коліном Фарреллом. Сестру героїні Єви грає Джесс Векслер, відома насамперед через шоу "Хороша дружина", а в житті Векслер — дійсно найкраща подруга Джесіки Честейн, головна подружка нареченої на її весіллі, та й просто людина, якій Джесіка довіряє. Роль ексцентричної матері Єви виконала лауреатка премії "Оскар" Джина Девіс, з якою Джесіка давно прагнула попрацювати. Колишнього коханого героїні зіграв актор і репер Коммон, який познайомився з Джесікою в межах гуманітарних проєктів.

Творці фільму про сюжет

Режисера стрічки Тейта Тейлора привабила не лише можливість зняти ще одну картину з жіночим персонажем у центрі і знову попрацювати з Джесікою Честейн, а й сам сюжет: "Агент Єва" — це чудовий пазл і мікс жанрів, коли глядачеві доведеться шар за шаром розкривати історію і розуміти героїню. "І я страшенно люблю такі фільми сам і радий попрацювати над "Євою", — каже він. Коліна Фаррелла, за його словами, дуже зворушила емоційна пружина сценарію: "У фільмі стосунки героїв дуже складні і цим зацікавлюють, такі хитросплетіння нетипові для жанрового бойовика".

Для самої Джесіки зіграти такого персонажа, як Єва, було цікавим і важливим випробуванням: "Я люблю складних героїнь, а Єва саме така. Так, вона недосконала і зробила поганий вибір у житті, але людина опиняється в такій ситуації не просто так. і фільм дозволяє досліджувати це".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.