До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про новий сезон "Гри престолів"

У квітні 2019 року вийде восьмий і останній сезон "Гри престолів" – найепічнішого серіалу нашого часу. Деталі, новини й чутки – в огляді Vogue.ua.

Всі помруть – це головна новина про восьмий сезон, якщо коротко. Днями на телевізійній конференції INTV Conference в Ізраїлі віце-президент каналу НВО Франческа Орсі розповіла, що в фіналі глядачів чекає багато смертей. Актори, які отримали сценарій і дізналися подробиці фіналу, за словами продюсера, не змогли стримати сліз. Глядачеві ж залишається тільки гадати, хто саме з улюблених героїв загине – найсексуальніший герой Джон Сноу, який вже вмирав у п'ятому сезоні, а потім воскрес, чи його смілива сестра-феміністка Арія Старк. При цьому актори в своїх інтерв'ю розповідають, що вони до кінця не знають подробиць фіналу, а продюсери іноді спеціально дезінформують медіа.

Реклама

Восьмий сезон "Гра престолів" буде коротким – всього 6 епізодів, зате кожна серія, на радість шанувальників, триватиме по півтори години. Також він буде найдорожчим за всю історію проекту: на кожен епізод буде витрачено 15 мільйонів доларів, загальний бюджет складе більше 90 мільйонів. Зростуть і гонорари ключових акторів – Кіта Герінгтона (Джонс Сноу), Емілії Кларк (Дейнеріс Таргаріен) та інших: тепер вони отримують більше мільйона доларів за епізод, що автоматично робить їх практично найвисокооплачуванішими артистами в світі.

Кіт Герінгтон і Емілія Кларк

Зйомки стартували в жовтні 2017 року, пізніше наміченого терміну – продюсери чекали сприятливої, тобто досить холодної, погоди в Ісландії та Великобританії. Затягнуться вони аж до квітня 2019 року – продюсери Ден Вайс і Девід Беніофф кажуть, що в останньому сезоні буде багато масштабних батальних сцен. Також буде багато комп'ютерної графіки, над якою вже працюю художники і фахівці з візуальних ефектів в різних частинах світу. Сюжет продюсери тримають в строгому секреті, а ось актори потихеньку проговорюються в інтерв'ю. Ніколай Костер-Валдау, який грає Джеймі Ланністера, розповів, що деяких ключових геров вб'ють і вони повернуться в якості білих ходоків.

Актриса Мейсі Вільямс і режисер Марк Мілод на зйомках щостого сезону

Восьмий сезон продовжить події, які відбувалися в сьомому. Якщо перші сезони були поставлені по книгах Джорджа Мартіна, то останні майже стали самостійним твором – через те, що письменник нібито не встигає завершити свою літературну сагу. Основою для сезону стали чорнові начерки Мартіна для книги "Мрія про весну" – вона буде опублікована тільки після виходу серіалу 2019 року (мабуть, щоб уникнути спойлерів).

Команда серіалу на церемонії "Еммі"

Щороку новий сезон "Гри престолів" збирає головні кінонагороди – від "Еммі" до "Золотого глобуса". В цілому серіал має більше 30 "Еммі". Скільки нагород отримає епічний восьмий сезон – час робити ставки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.