До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

30 найкращих романтичних комедій в історії кіно, частина 2

Любов, любов і ще раз любов — те, без чого неможливе наше життя. У списку найкращих романтичних комедій усіх часів vogue.ua згадує фільми, де найвище і найпрекрасніше почуття (майже) завжди перемагає. Першу частину читайте тут.

"У джазі тільки дівчата", 1959

Чорно-біла класика світового кінематографа авторства Біллі Вайлдера з Мерілін Монро, Тоні Кертісом і Джеком Леммоном у головних ролях. У фільмі розповідається про двох музикантів, які перевтілюються на жінок, щоб втекти від гангстерів, оскільки вони стали свідками скоєного злочину. "У джазі тільки дівчата" вважається одним з найвидатніших фільмів усіх часів.

Реклама
"Бум", 1980

Французький комедійний фільм, який зняв Клод Піно, і Софі Марсо — у головній ролі, що стала її дебютом на великому екрані. Сюжет оповідає про тринадцятирічну француженку, яка намагається пристосуватися до нової школи й паралельно впоратися з домашніми проблемами.

"Коли Гаррі зустрів Саллі", 1989

Головні ролі в стрічці виконали Біллі Крістал і Мег Раян. Сюжет оповідає про головних персонажів з моменту їхнього знайомства й упродовж дванадцяти років випадкових зустрічей у Нью-Йорку. Фільм порушує споконвічне питання: чи можуть чоловіки й жінки бути друзями? "Коли Гаррі зустрів Саллі" Американський інститут кіномистецтва визнав одним з найкращих комедійних фільмів в історії.

"Титанік", 1997

Епічна стрічка про кохання й катастрофу, що містить як історичні, так і вигадані факти про загибель легендарного судна "Титанік". Леонардо Ді Капріо і Кейт Вінслет зіграли головні ролі як представники різних соціальних класів, які закохуються на борту "Титаніка" під час його нещасливого першого плавання. Картина домоглася чималих успіхів, отримала 14 номінацій на премію "Оскар" і виграла 11 з них. "Титанік" став першим фільмом, що досяг позначки в мільярд доларів у прокаті, і найкасовішим за всю історію кіно.

"Весілля мого найкращого друга", 1997

Головні ролі в стрічці "Весілля мого найкращого друга" виконали Джулія Робертс, Дермот Малруні, Кемерон Діас і Руперт Еверетт. Героїня Джулії Робертс усвідомлює, що кохає свого давнього друга, вже після того, як дізнається, що він заручений. Вона вирушає за коханим усього за кілька днів до весілля, щоб зірвати його. Картина отримала загалом позитивні відгуки критиків і стала хітом світового прокату.

"Наречена-втікачка", 1999

Друга співпраця Річарда Гіра й Джулії Робертс на великому екрані після фільму "Красуня". Сюжет оповідає про колумніста USA Today, який зазвичай використовує свою роботу для "боротьби" з протилежною статтю. Для свого останнього матеріалу він вирішив взяти історію про жінку, яка відома як "наречена-втікачка", позаяк вона була заручена кілька разів, але завжди кидала своїх наречених біля вівтаря.

"Щоденник пам’яті", 2004

Фільм заснований на романі Ніколаса Спаркса 1996 року. Зірки фільму Раян Гослінг і Рейчел Макадамс грають молоду пару, яка закохалася в 40-ві роки. Цю історію в наші дні читає сивочолий чоловік зі щоденника для однієї з мешканок притулку для людей похилого віку. Фільм став справжнім хітом, через що вважається культовою історією кохання.

"Із 13 в 30", 2004

Головну роль у цьому фентезійному романтичному комедійному фільмі виконала Дженніфер Гарнер. Сюжет оповідає про 13-річну дівчинку, яка мріє стати популярною. Під час вечірки з нагоди дня народження вона, через приниження однокласників, бажає стати дорослою. І прокинувшись наступного дня, раптом виявляє, що їй 30 років, і вона має все, про що мріяла.

"Просто разом", 2007

Французький романтичний фільм, заснований на однойменному романі письменниці Анни Гавальди 2004 року. Головні ролі в стрічці виконали Одрі Тоту, Гійом Кане, Лоран Стокер, Франсуаза Бертен і Алан Сакс. Сюжет оповідає про дівчину Каміллу, яка через обставини змушена переїхати у квартиру до свого сусіда Філібера. Там вона знайомиться з кухарем Франком, з яким у неї складаються особливі стосунки.

"P.S. Я кохаю тебе", 2007

Фільм заснований на однойменному романі 2004 року Сесілії Ахерн. Головні ролі в стрічці виконали Гіларі Свонк і Джерард Батлер. Сюжет оповідає про молоду вдову, яка виявляє, що її покійний чоловік залишив їй 10 повідомлень, покликаних допомогти полегшити її біль і почати нове життя.

"Гола правда", 2009

Головні ролі в стрічці "Гола правда" виконали Кетрін Хайгл і Джерард Батлер. Сюжет оповідає про телевізійну продюсерку, яка відповідає за шоу про сучасні відносини. На її нещастя, ведучим програми найняли жінконенависника.

"Мамма Mia!", 2008

"Мамма Mia!" заснований на однойменному мюзиклі 1999 року. Як головний музичний супровід використано музику групи ABBA. До фільму залучили зоряний акторський ансамбль, до якого увійшли Крістін Баранскі, Пірс Броснан, Домінік Купер, Колін Ферт, Аманда Сейфрід, Стеллан Скарсгард, Меріл Стріп і Джулі Волтерс. Сюжет оповідає про молоду наречену, яка запрошує на майбутнє весілля трьох чоловіків, кожен з яких може бути її батьком.

"Це безглузде кохання", 2011

Ще один фільм з безпрецедентним акторським складом, головні ролі в якому виконали Стів Карелл, Раян Гослінг, Джуліанна Мур, Емма Стоун, Маріса Томей і Кевін Бейкон. Це історія про недавно розлученого чоловіка, який прагне знову відчути себе мужнім і навчитися знайомитися з жінками в барах. За роботу в цій стрічці Гослінга номінували на премію "Золотий глобус" у категорії "Найкраща чоловіча роль".

"Прикинься моїм хлопцем", 2013

Французький романтичний комедійний фільм Давида Моро з Віржіні Ефірою й П’єром Ніне в головних ролях. У центрі сюжету — історія 38-річної жінки та її стосунків з підлітком.

"Ла-Ла Ленд", 2016

Мюзикл авторства Демієна Шазелла з Раяном Гослінгом у ролі джазового піаніста й Емми Стоун у ролі актриси-початківки, які зустрічаються й закохуються в Лос-Анджелесі. "Ла-Ла Ленд" отримав високі оцінки критиків за сценарій і режисерську роботу, за виступи Гослінга й Стоун, музичні партитури, музичні номери, кінематографію й дизайн виробництва. Стрічка здобула рекордні сім нагород у своїх семи номінаціях на 74-й церемонії вручення премії "Золотий глобус". Фільм був номінований на чотирнадцять номінацій на 89-й церемонії вручення премії "Оскар" і виграв у шести.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.