До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 трилерів, які варто побачити 2019 року

Екранізації романів Стівена Кінга, "Джокер" і фільми, основані на реальних подіях – Vogue.ua знає, які трилери варто подивитися цього року.

Скло
Семюель Л. Джексон, Джеймс Макевой і Брюс Вілліс у фільмі "Скло"

"Скло" – науково-фантастичний трилер режисера М. Найта Шьямалана, сиквел фільмів "Невразливий" і "Спліт". Це історія злочинця з розладом ідентичності і терориста-інваліда, які стикаються зі своїми старими ворогами. Головні ролі у фільмі виконали Брюс Вілліс, Сара Полсон, Семюель Л. Джексон і Джеймс Макевой. Цей фільм є унікальним проектом. Вперше компанія Buena Vista International, що належить студії Disney, та яка володіє правами на фільм "Невразливий" (2000), і студія Universal Pictures, яка володіє правами на фільм "Спліт" (2016), погодилися об'єднатися, щоб разом зняти цей проект.

Реклама

В українському прокаті з 17 січня.

Красивий, поганий, злий
Зак Ефрон у фільмі "Красивий, поганий, злий"

"Красивий, поганий, злий" оснований на реальних подіях і розповідає історію найвідомішого серійного вбивці США 1970-х, садиста, ґвалтівника і некрофіла Теда Банді (Зак Ефрон), що погубив життя 36-ти дівчат. Історія розказана очима його дівчини Елізабет Клопфер (Лілі Коллінз). Протягом їх семирічного роману Елізабет не помічала моторошну сторону Банді. Тільки з часом вона почала розуміти його підозрілий зв'язок з жахливими подіями.

У світовому прокаті з 26 січня.

Море спокуси
Меттью Макконегі і Енн Гетевей у фільмі "Море спокуси"

Бейкер Ділл (Меттью Макконегі) – капітан риболовецького судна, який веде тихе і спокійне життя. Раптово до нього по допомогу звертається колишня дружина Карен (Енн Гетевей). Вона благає Бейкера врятувати її і їх маленького сина від її нового жорстокого чоловіка. За планом Ділл повинен запросити її чоловіка до себе на човен, вийти далеко в море і згодувати акулам. Поява Карен повертає Бейкера до того життя, яке він старанно намагався забути. Він знає, що, якщо впустить її назад у свій світ, то може накоїти лиха, але перед спокусою встояти складно.

В українському прокаті з 31 січня.

Ритм-секція
Блейк Лайвлі на зйомках фільму "Ритм-секція"

Після втрати сім'ї в авіакатастрофі, Стефані Патрік – на шляху саморуйнування. Вона зловживає алкоголем та наркотиками і легко змінює чоловіків. Стефані знаходить нову мету в житті, коли дізнається, що катастрофа літака була спланованою. Тепер вона зробить все, щоб винні були покараними – обов'язково смертельно.

Фільм оснований на однойменній книзі письменника Марка Бернелла, а режисер фільму – та сама Рід Морано, яка отримала "Еммі" за серіал "Оповідь служниці". Головні ролі в стрічці виконали Блейк Лайвлі і Джуд Лоу.

У світовому прокаті з 21 лютого.

В обіймах брехні
Ізабель Юппер і Хлоя Морец у фільмі "В обіймах брехні"

Трилер лауреата премії "Оскар", Ніла Джордана, розповідає історію милої і наївної молодої жінки Френсіс (Хлоя Морец), яка намагається самостійно вижити в Нью-Йорку. Одного разу вона знайомиться з Гретою (Ізабель Юппер), ексцентричною француженкою, яка страждає від самотності. Френсіс швидко зближується з овдовілою Гретою. Ці двоє стають хорошими друзями – але материнська чарівність Грети починає розчинятися і стає все більш тривожною, коли Френсіс виявляє, що Грета дуже жорстока.

В українському прокаті з 21 лютого.

Кладовище домашніх тварин

Екранізація культового роману Стівена Кінга. У центрі сюжету – сім'я, яка переїжджає у тихе містечко, де незабаром відбувається нещастя. Кота дівчинки Еллі збиває вантажівка. За порадою сусіда, вихованця закопують на давньому кладовищі індіанців. Тварина воскресає, але перетворюється в жорстоке чудовисько. Історія повторюється і стає набагато страшнішою, коли автомобіль збиває малюка Геджа ...

Кадр з фільму "Кладовище домашніх тварин"

Режисером фільму став Денніс Уідмайєра, але роман Кінга не дає спокою багатьом відомим режисерам. Так, ще 2015 року Гільєрмо дель Торо заявив, що хотів би зняти екранізацію роману: "Дуже похмурий твір. Неможливо відірватися. Убив би за можливість зняти фільм за мотивами", – говорив він.

В українському прокаті з 4 квітня.

Воно: глава 2
Фото зі зйомок фільму "Воно: глава 2"

Друга частина екранізації ще одного роману Стівена Кінга. Минуло 27 років з тих пір, як група школярів зіткнулася з жахливим клоуном-дітовбивцею Пеннівайзом. Герої подорослішали, роз'їхалися і зажили спокійним життям, поки не отримали новини з минулого – Воно повернулося. Фільму пощастило з акторським складом. У другій частині знаменитого жаху ми побачимо Джеймса Макевоя, Білл Скарсгорда, Джессіку Честейн, Білла Гейдера і навіть Ксав'є Долана.

В українському прокаті з 5 вересня.

Джокер
Гоакін Фенікс у фільмі "Джокер"

"Джокер" – новий бойовик режисера Тода Філіпса. Роль Джокера пропонували Леонардо ді Капріо, але актор відмовився заради зйомки у фільмі Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді". На головну роль також розглядали Бредлі Купера, Джейка Джилленгола, Адама Драйвера, Джеймса Франка, Пола Дано, але вона дісталася Гоакіну Феніксу. Ця стрічка є спін-оффом про одного з найвідоміших, найбільш божевільних і небезпечних лиходіїв всесвіту DC – Джокера.

В українському прокаті з 3 жовтня.

Жінка у вікні
Емі Адамс на зйомках фільму "Жінка у вікні"

Самотня жінка Анна Фокс, яка страждає від нападів агорафобії (страх відкритого простору), давно не виходить зі своєї квартири, зловживає спиртним і ліками, і годинами спостерігає з вікна за життям сусідів. Вона стає свідком страшних подій, що відбулися в сім'ї Расселів. Але хто повірить жінці зі зламаною психікою, яка не може оговтатися від власної загадкової травми минулого? Головні ролі у фільмі виконали Емі Адамс, Джуліанна Мур і Гері Олдмен.

В українському прокаті з 10 жовтня.

Маяк
Віллем Дефо

"Маяк" – американський чорно-білий фільм жахів, знятий Робертом Еггерсом, з Віллемом Дефо і Робертом Паттінсоном в головних ролях. Події фільму відбуваються на початку ХХ століття на узбережжі штату Мен. Це історія про доглядача маяка на прізвисько "Старий", для якого древні і страшні легенди про мореплавання стають реальністю.

Дата прокату поки невідома.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.