До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 нових фільмів, які варто переглянути цієї весни

У деяких містах України свою роботу відновили кінотеатри — наприклад, у Києві вже працює мережа "Планета кіно". Відвідати кінотеатр — означає підтримати українців, які працюють там, то ж це шляхетна справа, а не просто розвага, яка може здаватися недоречною під час війни. Ми зібрали кілька нових фільмів, які можна переглянути в кіно цієї весни, а також новинки Netflix.

"Носоріг"

Вже вдруге в український прокат виходить "Носоріг" Олега Сенцова — адже перший прокат був перерваний повномасштабним вторгненням у лютому. Історія фільму ґрунтується на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє в кримінальний світ і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він сподівався. Знімали стрічку в Кривому Розі, Львові та Києві й завершили в грудні 2020 року. Головну роль зіграв непрофесійний актор, активіст правозахисного руху України, нині військовий ЗСУ Олег Філімонов. Світова прем’єра фільму відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі "Горизонти"; також стрічку Сенцова визнали найкращою на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі.

Реклама

У кінотеатрах

"Стоп-земля"

Ще одна українська стрічка, покази якої були перервані наприкінці лютого через повномасштабне вторгнення росії. "Стоп-земля" — дебютна стрічка молодої української режисерки Катерини Горностай, що здобула приз на Берлінському кінофестивалі. Це зворушлива й чуттєва картина про дорослішання. Головна героїня — учениця київської школи, 16-річна Маша. Не почуватися дивно й відчужено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна і Сеня, які, як і вона, по-своєму переживають напружену шкільну буденність. Маша закохується в однокласника Сашу й розуміє, якщо не наважишся запитати — ніколи не дізнаєшся, чи взаємне це почуття.

У кінотеатрах

"Маленька мама"

З 21 квітня в обмеженому прокаті з’явився фільм, який мав вийти ще в лютому, але через війну цього не сталося. Нова й довгоочікувана робота Селін Сьямми — однієї з найцікавіших режисерок Франції, фемактивістки, гучний фільм якої "Портрет дівчини у вогні" ви певне бачили у 2019 році. Її нова стрічка "Маленька мама" — до тремтіння зворушлива історія про дівчинку, яка, допомагаючи батькам звільнити дім після смерті бабусі, раптово потрапляє в петлю часу й опиняється в минулому, де зустрічає свою матір Неллі в дитячому віці. Зворушлива драма про любов і дорослішання здобула приз глядацьких симпатій на кінофестивалі в Сан-Себастьяні.

У кінотеатрах з 21 квітня

"Чорний краб"

Шведська зірка Нумі Рапас ("Дівчина з тату дракона") грає головну роль у трилері "Чорний краб". Його події відбуваються в майбутньому, у Швеції, де триває жорстока війна. Щоб покласти край апокаліптичній війні та врятувати доньку, жінка-солдат погоджується на небезпечне завдання. Їй потрібно перетнути замерзле море й доставити небезпечний вантаж. У тилу супротивника, на ковзанах по тонкому льоду на морській поверхні, вона має подолати сотню миль, щоб досягти мети.

Netflix

"Лють" (Furioza)

Польський трилер, що потрапив у десятку найпопулярніших гітів Netflix у квітні. Головний герой Девід отримує від колишньої коханої, що працює в поліції, пропозицію, від якої неможливо відмовитися. Він має стати інформатором для поліції – інакше його брат опиниться у вязниці. У головній ролі — зірка польського кіно Матеуш Банасюк.

"Повернення в космос"

Неймовірно захоплива стрічка про те, як Ілон Макс та інженери Space X творять історію: повертають астронавтів НАСА на МКС і назавжди змінюють космічні подорожі. Документальна стрічка розповідає, як майже 20 років тому в романтика Ілона Маска з’явилися амбіції з підкорення космосу і як, зрештою, йому це вдалося. Разом з Маском головні герої стрічки — відважні астронавти Боб Бенкен і Даг Герлі — вирушають у ризиковану космічну подорож...

Операція "М’ясний фарш"

В основі цієї стрічки реальні події — британська спецоперація з дезінформації німецького командування під час Другої світової війни з метою приховати вторгнення союзників на Сицилію. Головного персонажа — британського офіцера Івена Монтгю, що відіграв ключову роль в операції "М’ясний фарш", грає Колін Ферт. За свою участь в операції "М’ясний фарш" Монтегю був відзначений Орденом Британської Імперії. Він написав про це книгу "Людина, якої не було" (1953), де розповів про операцію "М’ясний фарш". Режисер стрічки — Джон Медден, чий найвідоміший фільм "Закоханий Шекспір" здобув 7 нагород кінопремії "Оскар".

"Жарти в сторону — 2"


Друга частина чудової (і гітовоі) комедії про стосунки харизматичного французького копа (Омар Сі) та дуже обережного американського детектива (Лоран Лафітт), яких об’єднує спільна справа та бажання помститися. В першому фільмі місцем веселих пригод героїв стало Маямі, а ось у продовженні стрічки герої зустрічаються через 10 років уже у Франції.

"Фантастичні звірі: Таємниці Дамблдора"

Після великої перерви на екрани повертається франшиза "Фантастичні звірі" (приквел до історії про Гаррі Поттера). Нагадаємо, що в третій частині головні ролі виконують Едді Редмейн (у ролі магізоолога Ньюта Скамандера), Джуд Лоу (у ролі молодого Альбуса Дамблдора) і Мадс Міккельсен (що замінює Джонні Деппа) у ролі злого чарівника Гріндельвальда. Не в змозі зупинити його самотужки, Дамблдор доручає магізоологові Ньюту Скамандеру (Едді Редмейн) очолити команду чарівників, відьом і одного магла-пекаря в небезпечній місії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.