До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 найяскравіших фешн-моментів у фільмах 2023 року

Від "Барбі" до "Оппенгеймера" та "Прісцилли" – рік, що минає, був насичений фільмами, які залишили свій слід у світі моди. Нижче ми розповідаємо про дев'ять найкращих модних моментів на екрані за останні 12 місяців.

Все, що носить Марго Роббі носить у "Барбі"

Реклама

Картата сукня, вечірній образ з лелітками, чорно-білий купальник, вбрання для катання на роликах, блакитна міні-сукня з гострим комірцем, яка нагадує образ Катрін Деньов у "Шербурзьких парасольках" – буквально все, що носить героїня Марго Роббі у фільмі "Барбі", вражає. Треба віддати належне художниці по костюмам Жаклін Дюрран, яка знайшла натхнення в архівах Барбі, а також самій Марго Роббі та її стилісту Ендрю Мукамалу, які зібрали неймовірну низку образів, натхненних Барбі, у прес-турі фільму. Все це перетворило "Барбі" на справжній модний феномен моди, завдяки якому десятки міленіалів, одягнених у рожеве, заповнили кінотеатри по всьому світові.

Костюм Кілліана Мерфі в "Оппенгеймері"

Темний костюм, доповнений шляпою з фетру з широкими полями (та ноткою екзистенціального страху) – таким ми запам'ятали Кілліана Мерфі в образі Роберта Оппенгеймера в однойменному фільмі. З моменту виходу фільму "Оппенгеймер" про створення атомної бомби герой фільму Крістофера Нолана приголомшив усіх, ставши законодавцем моди, хоча це було неочікувано. Зрештою, ці класичні костюми для фільму зроблені Armani та Saint Laurent – і вони чудово передають меланхолійний, фаталістичний настрій моменту.

Страшні образи у фільмі "М3ГАН"

Фільм жахів розповідає про те, як талановита роботехник Джемма, аби не дбати про саму племінницю Кейді, яка нещодавно осиротіла, доручає це механічному помічнику — ляльці-роботу М3ГАН, яких розробляла як кращого друга для дітей. Однак лялька виявляється безжальним убивцею...

Що робить головну героїню такою жахливою? Її моторошна людська зовнішність, пластика тіла та, звісно, схильність рубати своїх ворогів на шматки, а також її гламурне-небезпечне вбрання в стилі Блер Уолдорф: шовкова сукня-бебідол у поєднанні з топом із довгими рукавами в смужку та білими колготками. , чорні туфіл Мері-Джейнс та гігантський бантик. Образ М3ГАН – хороше натхнення для Гелловіна на роки вперед.

Зворушлива еволюція моди в "Прісцилла"

Байопік Прісцилли Преслі, дружини легендарного короля рок-н-роллу Елвіса Преслі. Важливо, що багато образів, створених художницею по костюмах Стейсі Баттат, ретельно відтворені з реального життя – від сукні, яку Прісцилла Преслі (Кейлі Спаені) одягла, щоб попрощатися з Елвісом після того, як він закінчив військову службу в Німеччині, до її рожевого костюму, в якому вона поверталася додому з пологового. Однак найдивовижнішим у фільмі Софі Копполи є те, як вона передає зростання головної героїні: спочатку Прісцилла просто маленька дівчинка у рожевому вбранні, яку буквально збиває з ніг казковий принц; а потім вона вже та, кого змусили швидко подорослішати – та прийняти темний макіяж для очей і гардероб з облягаючими коктейльними сукнями – на прохання її партнера, що прагнув контролювати дружину. Коли ж Прісцилла нарешті знаходить власний голос наприкінці фільму, ми бачимо, що вона розпустила волосся, одягла просту білу блузкуі відправилася назустріч незалежному майбутньому...

Ода індіанськом дизайну у "Вбивцях квіткової повні"

Фаворитка премії "Оскар", дизайнерка костюмів Жаклін Вест зібрала приголомшливі образи для нового фільму і Мартіна Скорсезе: надзвичайно елегантні сукні, ковдри та декоративні прикраси, які носять багаті жінки-індіанці з графства Осейдж в Оклахомі. За підтримки провідного консультанта зі вбрання оседжів Джулі О'Кіф команда створила унікальні вироби, включно з циліндром з пір'ям, який Моллі (Лілі Гладстон) одягає на своє весілля з Ернестом (Леонардо Ді Капріо). Витончен та екстравагантні, всі предмети у цьому фільмі зібрані разом, щоб стати совєрідним любовним листом індіанцям.

Пірсинг Джейкоба Елорді у фільмі "Солтберн"

Події бурхливого трилера режисерки Емеральд Фіннелл переносять нас на початок 2000-х років і зображують молодого студента університету Олівера (Баррі Кеоган), який захоплюється своїм однокласником-аристократом Фелікса (Елорді) і його багатою, але ексцентричною сім'єю. У фільмі багато цікавих сюжетних ходів, але просто неможливо відірвати погляду від Фелікса (Джейкоб Елорді), чудернацького аристократа, який так само добре виглядає як у чорній краватці, так і у своїх зім’ятих сорочках та джемперах авторства Ральфа Лорена (стиль принца Гаррі початку 2000-х мав великий вплив на образ Фелікса).

Одна з найяскравіших деталей фільму – це пірсинг у бровах Фелікса, який він, на жаль, змушений прибрати через свою матір, коли повертається додому в їхній величний маєток. Приголомшливо, але режисерці довелося боротися з продюсерами за цей аксесуар. "Я виросла у 2000-них роках та знаю, що пірсинг брови у юнаків — це те, що змушувало дівчат сходити з розуму", — нещодавно сказала Емеральд Фіннелл британському Vogue. "Тим часом продюсери сказали: "Ми не розуміємо, навіщо вам псувати обличчя найкрасивішого чоловіка в світі пірсингом у брові", на що вона відповіла: "Якщо ви ніколи не ходили в нічний клуб з хлопцем з пірсингом, а потім не плакали над своїм гамбургер після вечірки, ви не знаєте життя". Амінь.

Фантастичний гардероб Емми Стоун у фільмі "Бідолахи"

У дивовижній казці про дорослішання Йоргоса Лантімоса костюми такі ж божевільні, як і сам фільм. Вікторіанські сукні, що нагадують куртки-духовики Moncler, і латексний плащ, який, за словами дизайнерки костюмів Холлі Веддінгтон, створений, щоб нагадати про "менструальну чашу", яку носить дивна жінка на ім'я Белла Бакстер (Емма Стоун), чий мозок був буквально замінений мозком немовляти, аби повернути її до життя після самогубства.

На початку фільму, коли героїнею Емми Стоун опікується її творець (Віллем Дефо), хатня робітниця вдягає її у дитячі шаровари та нічні сорочки з рюшами, але після знайомство з Дунканом Веддерберном та сексуального пробудження героїня вирушає в дивну подорож і вперше починає одягатися самостійно. Белла вбирається у вкорочені шовкові піджаки з пуховими рукавами, сонцезахисні окуляри в стилі Matrix і чоботи в стилі 60-х для прогулянки Лісабоном, або в незвичайну бальну сукню для короткої зупинки в Олександрії. Спостергіати за цим модним святом – велике задоволення.

Пальто з оксамиту Тімоті Шаламе у фільмі "Вонка"

Коли мова заходить про новий фільм Пола Кінга "Вонка", який занурює нас у юність талановитого шоколат'є Віллі Вонка, глядачі, здається, поділяються два табори: тих, хто був повністю зачарований, або тих, хто залишається повністю байдужим до стрічки. І все ж єдине, з чим ми всі можемо погодитися, це те, що костюми — справжня магія, особливо делікатно вишитий оксамитовий піджак, який Вонка у виконанні Тімоті Шаламе поєднує з принтованими жилетами і шийними хустками. Також варто звернути увагу на його циліндр, який виглядає так, ніби його вирізали з шоколаду.

Образи артистки Тараджі П. Хенсон у фільмі "Барва пурпурова"

Мюзікл "Барва пурпурова" – це музична адаптація відомого роману Еліс Вокер про складну долю молодої афроамериканки, яка жила на півдні на початку 1900-х років. Один з найяксравіших образів – це артистка Шун Ейвері у виконанні Тараджи Хенсон. Щойно вона з’являється в полі зору у своїй червоній сукні з паєтками, рукавичках до ліктів і головному уборі з пір’ям, усипаному перлами, ви будете нею зачаровані.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.