До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 найочікуваніших фільмів цього літа

Літо настане вже через два тижні, а це, зокрема, означає, що на нас очікує новий кіносезон. Римейк "Русалоньки" від Роба Маршалла, Марго Роббі у ролі "Барбі" та Кілліан Мерфі у ролі "батька" ядерної бомби Оппенгеймера серед найцікавіших кінорелізів літа.

"Русалонька"

Реклама

Над римейком культового мультфільму "Русалонька" працює відомий режисер Роб Маршал, автор мюзиклів "Чикаго" і "Кабаре". Маршалл розповідає класичну історію Русалоньки — наймолодшої і найзухвалішої з доньок короля Тритона, Аріель, яка прагне дізнатися більше про світ над водою, закохується у принца та укладає угоду з Урсулою. Арієль грає 22-річна r'n'b-зірка Голлі Бейлі, короля Тритона — Хав'єр Бардем, а музику до фільму написав Алан Менкен, який працював над оригінальною "Русалонькою" 1989 року.

25 травня

"У пошуках короля"

Нова стрічка Стівена Фрірза ("Небезпечні зв'язки", "Філомена") розповідає комедійну історію науковиці-любительки Філіппи (її грає оскарівська номінантка Саллі Гокінгс, зірка стрічки "Форми води"), яка в 2012 році віднаходить останки короля Річарда III. Довгий час вони вважалися втраченими та пролежали під автостоянкою у Лестері понад 500 років... Але є нюанс — жінка зовсім не історикиня за фахом, і наукою захопилася випадково, намагаючись відволіктися від остогидлої роботи й невлаштованого особистого життя... Прем'єра стрічки пройшла 2022 року на кінофестивалі в Торонто.

20 червня

"Астероїд сіті"

"Місто астероїдів" — безумовно, один з найочікуваніших фільмів року. Події романтичної драми Веса Андерсона відбуваються 1955 року у вигаданому американському містечку. За сюжетом, учні та їхні батьки з усієї країни збираються на конгрес астронавтів у місті астероїдів у пустелі. Герої змагаються, відпочивають та розважаються на конгресі Junior Stargazer, але просто посеред конкурсу відбуваються загадкові події — у небі з'являється НЛО, а місто змушені закрити на карантин. У головних ролях — як завжди, зірковий склад: Едрієн Броуді, Віллем Дефо, Марго Роббі, Скарлетт Йоганссон, Тільда Свінтон, Едвард Нортон та інші.

20 червня

"Индіана Джонс и Колесо долі"

У п’ятій і останній частині приголомшливої пригодницької франшизи з Гаррісоном Фордом, з’являться справжні зірки: Антоніо Бандерас, Мадс Міккельсен (у ролі лиходія) та Фібі Уоллер-Брідж у ролі підступної хрещениці нашого головного героя. Саме вона витягає археолога, який вже готовий йти на пенсію, з його мрій, та залучає до небезпечної місії, аби знайти таємничий циферблат, що має силу змінити хід історії. У цій експедиції невтомимий Гаррсіон Форд стрибає з літака, катається на конях у метро та стрибає по дахах на тук-туках.

30 червня

"Весела подорож"

Ешлі Парк, зірка серіалу "Емілі в Парижі", грає головну роль у феєрічній комедії "Весела подорож", яку спродюсував майстер жанру Сет Роген. Найкращі подруги дитинства Одрі та Лоло в супроводі колишньої сусідки Одрі по кімнаті Кет і двоюрідного брата Лоло Дедай вирушають у подорож Китаєм, щоб знайти рідну матір Одрі... Чи варто казати, що в Пекіні на них очікують пригоди?.. Режисерка стрічки — талановита дебютантка Адель Лім, співавторка сценарію стрічки "Шалено багаті азіати".

7 липня

"Барбі"

Чи не найобговорюваніша стрічка цього року, "Барбі" занурить нас у гламурний та рожевий світ культової ляльки, проте не варто сприймати все буквально. За сюжетом, Барбі та Кен (блискучі Марго Роббі та Раян Рейнольдс) недовго житимуть в ідеальному світі: їх виганяють зі світу Барбі, і вони потрапляють — о, жах! — в реальний світ, де зіткнуться з життєвими труднощами та зрозуміють, що ідеал можна шукати тільки всередині себе. Над стрічкою працює Грета Гервіг, режисерка, за якою закріпилася слава авторки феміністичного кіно ("Маленькі жінки", "Леді Берд"), а сценарій до фільму написав чоловік Гервіг, режисер Ноа Баумбах.

20 липня

"Оппенгеймер"

Це літо багато на прем'єри видатних режисерів, і одна з них – це "Оппенгеймер" Крістофера Нолана, присвячена легендарному американському фізику Роберту Оппенгеймеру, "батькові" атомної бомби. Фільм створено за мотивами книжки "Американський Прометей: Тріумф і трагедія Дж. Роберта Оппенгеймера", що у 2006 році дістала Пулітцерівську премію. Вона розповідає про життя Оппенгеймера — наукового керівника знаменитого Мангеттенського проєкту, в межах якого в роки Другої світової війни розробляли перші зразки ядерної зброї. На роль фізика було обрано Кілліана Мерфі ("Гострі картузи") і, судячи з трейлеру, це ідеальний кастинг.

23 липня

"Королі репу"

Українська кримінальна драма режисера Мирослава Латика, присвячена колоритному світу українського репу. Фільм розповідає про пригоди 17-річного репера із маленького села, який мріє стати відомим на весь світ. Головні ролі виконали Михайло Дзюба, Wellboy (Антон Вельбой), Ірма Вітовська. Окрема важлива і яскрава складова фільму — це музичний ряд: тут лунають композиції Kalush, Cepasa, KAZKA, Crechet, Wellboy. Композитором і саундпродюсером фільму виступив Cepasa (Павло Ленченко).

3 серпня

"Довбуш"

Історична драма "Довбуш" Олеся Саніна йшла до свого глядача не один рік — і нарешті побачить світ. Що символічно, її прокат розпочнеться в День Незалежності. Події стрічки відбуваються у ХVIII столітті, коли українська нація вкотре зазнає утисків і опиняється під владою Московської держави та Речі Посполитої. У центрі історії — "карпатський лицар" Олекса Довбуша, який протистояв жадібним та жорстоким панам і захищав знедолених українців. У головних ролях — Олексій Гнатковський, Дар’я Плахтій, Сергій Стрельников.

24 серпня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.