До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 націкавіших фільмів травня

Серед найцікавіших кінопрем’єр травня психологічна драма "Безмежність" з Пенелопою Крус, нова соціальна сатира Ульріха Зайдля та довгоочікуваний римейк мультфільму "Русалонька".

"Вартові Галактики 3"

Реклама

У третій частині блокбастеру "Вартові галактики" ми зустрічаємось з героями, коли вони намагаються налагодити життя на планеті Забуття. Однак зовсім скоро відлуння бурхливого минулого Ракети (єнот, якого озвучує Бредлі Купер) перевертають їхнє життя з ніг на голову. Пітер Квілл повинен згуртувати навколо себе команду, щоб урятувати Ракету. Якщо Вартові не впораються, це означатиме їхній кінець. Це третій фільм режисера Джеймса Ганна про Вартових галактики, світова прем'єра якого відбулась кілька днів тому у паризькому Діснейленді.

4 травня

"Безмежність"

Рим, 1970-ті роки. Клара (Пенелопа Крус) і Феліс (Вінченцо Амато) щойно переїхали в нову квартиру. Їхньому шлюбові кінець: вони більше не кохають одне одного, але не можуть розлучитися. Разом їх тримають тільки діти, на яких Клара зриває все своє прагнення до свободи. Адріані, старшій, щойно виповнилося 12 років, вона відкидає своє ім'я та особистість і хоче переконати всіх, що вона хлопчик. Впертість Адріани доводить і без того крихку сімейну рівновагу до межі зламу.

"Безмежність" — нова стрічка відомого італійського режисера, лауреата Каннського та Венеційського фестивалів Емануеле Кріалезе. Для нього ця стрічка є певною мірою автобіографічною, адже певний час тому Емануеле став трансгендерним чоловіком і у стрічці торкається складного питання переходу та сприйняття цього суспільством.

4 травня

"Ріміні"

Нова стрічка австрійського режисера, майстра соціальної сатири та гротеску Ульріха Зайдля, якого глядачі пам'ятають за яскравою трилогією "Рай". "Ріміні" — це історія про Річі Браво, колись успішну попзірку, який женеться за своєю згаслою славою у вітряному Ріміні. Він дає концерти для автобусів, повних туристів, і надає сексуальні послуги для своїх шанувальниць... Але його світ починає руйнуватися, коли в його життя раптово вривається доросла донька і вимагає від нього гроші, яких він їй ніколи досі не давав. Тим часом його літній батько, що страждає на деменцію, перебуває в будинку для літніх та згадує своє нацистське минуле...

4 травня

"Цнотливі самогубці"

Напередодні Каннського кінофестивалю компанія "Артхаус траффік" покаже один з найвідоміших фільмів-призерів Канн – повнометражний дебют Софії Копполи із Кірстен Данст і Кетлін Тернер у головних ролях. "Цнотливі самогубці" розповідає історії дочок-підлітків родини Лісбон. Після того, як 13-річна Сесилія закінчує життя самогубством, її сестри стають об'єктом пильної уваги всіх жителів містечка. Особливо сусідських хлопців, що влаштовують за дівчатками справжнє стеження. Бажаючи відгородити дочок від навколишніх людей, батьки поступово припиняють усіляке спілкування із зовнішнім світом і забороняють дочкам виходити з дому.

18 травня

"Блекберрі"

Друга назва цього баойпіку — "Хто вбив Блекберрі" — натякає, що нас чекає драматична історія про злет та падіння канадської технологічної компанії, яка виробляла однойменні телефони. Події розпочинаються в 1996 році в Канаді та зображують технологічного новатора Майка Лазарідіса, що разом зі своїм другом Дагом винайшли те, що незабаром змінить увесь світ. Вони розробили спосіб поєднати в одному пристрої телефон та комп'ютер. Аби реалізувати проєкт та втілити задум у життя, вони залучають бізнесмена та маркетолога Джима Белсіллі, який допомагає їм, власне, запустити Блекберрі — перший смартфон у світі. Фільм знятий на основі книжки "Втрата сигналу: неймовірна історія, що стоїть за незвичайним злетом та захопливим падінням Блекберрі".

з 18 травня

"Русалонька"

Кіноадаптація культового діснеївського мультфільму "Русалонька" 1989 року, на якому виросло не одне покоління глядачів. За екранізацію взявся легендарний Роб Маршалл, багаторазовий номінант на премії "Тоні" та "Оскар", режисер таких відомих мюзиклів. як "Чикаго" та "Кабаре". Нова "Русалонька" розповідає класичну історію Аріель, юної русалки і доньки короля Тритона, яка більш за все мріє стати людиною... Головну роль у фільмі грає співачка та акторка ХолліБейлі, зірка гурту Chloe x Halle. Її вибір на роль Русалоньки спричинив справжню хвилю суперечок в соцмережах.

25 травня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.