До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 фільмів, які можуть отримати "Оскара"

Від нещадної драми Йоргоса Лантімоса "Фаворитка" до комедії Спайка Лі "Чорний куклускланівець": Vogue UA вибрав 10 фільмів, які можуть брати участь в оскарівських перегонах 24 лютого 2019 року.

"Фаворитка"

Мабуть, в кіноіндустрії може з'явитися нове повір'я: якщо грек Йоргос Лантімос випускає новий фільм, то він збере не одну нагороду. Наприклад, його стрічка "Ікло" (2009) була номінована на "Оскара" як "Найкращий фільм іноземною мовою", а "Лобстер" (2015) змагався за статуетку в категорії "Найкращий оригінальний сценарій". 2018 року грецький режисер зняв чорну комедію про епатажне царювання королеви Анни – з Олівією Колман в ролі монарха, Еммою Стоун і Рейчел Вайс в блискучих образах придворних, що йдуть до своєї мети по головах. Екстравагантні костюми, яскрава акторська гра і блискучий сценарій – цьому фільму є чим здивувати кіноакадемію.

Реклама
"Чи зможете ви мені пробачити?"

Неймовірна життєва історія американського автора Лі Ізраель – нова роль прекрасної комедійної актриси Мелісси Маккарті. Журналіст і біограф знаменитостей, Ізраель стала літературним фальсифікатором після того, як збанкрутувала. Вона складала листи, що ніби належали відомим письменникам, від Дороті Паркер до Ноела Кауарда, і продала більше 400 документів дилерам по всьому світу. Маккарті, яка була номінована на "Оскара" 2012 року, відмінно справляється з головною роллю похмурого фальсифікатора – разом з Річардом Грантом, який грає роль її друга і спільника.

"Зелена книга"

"Зелена книга" – комедійний біографічний фільм Пітера Фарреллі. У цій приголомшливій стрічці про подорожі Магершала Алі грає популярного піаніста, а Вігго Мортенсен – його гострого на язик шофера. 1962 року вони вирушають в тур по провінційному півдню США, де використовують так звану "Зелену книгу", що містить інформацію про безпечні для афроамериканців місця. Стрічка "Зелена книга" стала хітом сезону премій після того, як виграла "Народний вибір" на Міжнародному кінофестивалі в Торонто. Шанси отримати кілька номінацій на "Оскара" у картини точно є.

"Як не стати президентом" / "The Front Runner"

Сенатору Гері Гарту довелося вийти з президентської гонки в США 1988 року, коли з'явилися чутки про його зраду дружині. Така інформація послугувала причиною для північних поліцейських стежень, переслідування фотографами і спекуляції таблоїдів, і, в підсумку, кінця його кар'єри. Біографічна драма Джейсона Райтмана з Г'ю Джекманом у головній ролі основана на книзі політичного журналіста Метта Баї All the Truth Is Out: The Week Politics Went Tabloid. Дж. К. Сіммонс грає менеджера кампанії Гарта, а Віра Фарміга – його віддану дружину. Г'ю Джекман, улюбленець Академії, що отримав "Оскара" 2009 року і був номінований 2013 року за фільм "Знедолені", цілком може стати темною конячкою гонки цього року.

"Гарний хлопчик"

У Тімоті Шаламе є всі шанси другий рік поспіль з'явитися в списку номінантів в категорії "Найкраща чоловіча роль". Після фільмів "Називай мене своїм ім'ям" і "Леді Берд", минулого року Тімоті Шаламе став наймолодшим номінантом в цій категорії майже за 80 років. Його новий фільм – сімейна драма "Гарний хлопчик" про молоду людину, яка справляється з наркотичною залежністю, ґрунтована на мемуарах-бестселерах батька і сина Девіда і Ніка Шеффів. У фільмі показують складний шлях до одужання хлопця, і вплив його хвороби на рідних і близьких. У ролі батька – Стів Карелл.

"Чорний куклукскланівець"

Фільм Спайка Лі про темношкірого поліцейського, який проникає в Ку-клукс-клан, приніс йому Гран-прі в Каннах. Незважаючи на те, що події відбуваються в 1970-х роках, картина здається дуже своєчасною: крики "Америка перш за все!", скромно розкидані по всьому фільму, а також кадри маршу "Об'єднаних правих" в Шарлоттсвіллі 2017 року, сплетені разом із зображеннями з "Розвіяних вітром" – вибухове поєднання. Спайк Лі ніколи не вигравав "Оскара" – це несправедливість, яку академіки напевно захочуть виправити в лютому.

"Ван Гог. На порозі вічності"

Життя Вінсента Ван Гога дає нескінченно багато сюжетів для багатьох режисерів: від фільму Вінсента Міннеллі "Жага до життя", стрічки Роберта Олтмена "Вінсент і Тео" до торішньої анімації "Ван Гог. З любов'ю, Вінсент". Нове тлумачення життя художника від Джуліана Шнабеля має дуже поетичний візуальний стиль, а гра Віллема Дефо гіпнотизує.

"Дике життя"

Режисерський дебют Пола Дано потонув у морі похвали після прем'єри "Дикого життя" на кінофестивалі Sundance. Сценарій, який написав Дано – це адаптація новели Річарда Форда, що розповідає про гостру внутрішню драму в неспокійному шлюбі. Стрічка також може похвалитися потужною грою Кері Малліган: її героїня Жанетт Брінсон – домогосподарка 1960-х років, чий світ валиться, коли її чоловік іде, щоб боротися з бурхливою лісовою пожежею в сільській Монтані. Складно не відзначити роботу художників-постановників і дизайнерів по костюмах. Завдяки їм "Дике життя" стала однією з найстильніших картин року.

"Рим"

Цей любовний лист Мехіко приніс Альфонсо Куарону "Золотого Лева" на кінофестивалі у Венеції. Історія показана через молоду жінку і сім'ю, в якій вона працює, і охоплює політичні хвилювання 1970-х років в Мехіко. Багато в чому стрічка знята за спогадами Куарона, який народився і виріс в Мехіко. Фільм номінований в категорії "Найкращий фільм іноземною мовою" і навряд чи вирушить додому з порожніми руками.

"Людина на Місяці"

Відразу за "Ла-Ла Лендом" Раян Гослінг з'являється в ролі космонавта Ніла Армстронга в довгоочікуваному фільмі Деміена Шазелля. Оскароносний режисер відтворює посадку на Місяць 1969 року з копіткою точністю, користуючись підказками класики космічної гонки "Аполлон-13" Рона Ховарда. Клер Фой грає грізну Джанет Армстронг, дружину героя, а Раян Гослінг показує Ніла Амстронга як серйозну і стриману людину. У його виконанні відомий космонавт вже не є міфологізованим героєм, а скоріше постає звичайною людиною, яка сумує за втратою своєї маленької доньки і не може позбутися думок про неї, навіть у космосі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.