До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як Ван Гог вплинув на Девіда Гокні

Великий Ван Гог продовжує надихати сучасних авторів. У січні у прокат представили байопік Джуліана Шнабеля "Ван Гог. На порозі вічності", а вже 1 березня в музеї Ван Гога в Амстердамі відкриють виставку, присвячену взаємозв'язку голландця і Девіда Гокні – найдорожчого сучасного художника на цей момент.

Девід Гокні

Виставка отримала назву Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature ("Гокні-Ван Гог: Радість природи"). Ті, хто знайомий з роботами Гокні, напевно не раз помічали, що з Ван Гогом у них багато спільного: природа як тема і джерело натхнення, яскраві кольори, об'єм і особлива перспектива. "Вінсент Ван Гог змушує вас дивитися на світ навколо пильніше. Він міг написати все, що завгодно, і зробити це цікавим", – розповідає Гокні про свого улюбленого художника.

Реклама
Робота Ван Гога
Woldgate Vista, Девід Гокні, 2005

В Амстердамі покажуть 120 робіт: це шедеври Ван Гога і роботи Гокні. Цікаво, що останні зроблені вже з 2000 і до сьогодення. Зокрема, це і нове захоплення Гокні – малюнки, зроблені на IPad. Одна з найбільш знакових робіт на виставці – The Arrival of Spring in Woldgate ( "Наступ весни в Уолдгейте") – серія картин, які Девід Гокні зробив 2011 року: спочатку намалював на айпаді, а потім переніс на папір. Сьогодні вони перебувають у колекції паризького центру Помпіду.

Виставка триватиме з 1 березня до 29 травня в музеї Ван Гога в Амстердамі.

The Arrival of Spring in Woldgate, Девід Гокні
More Felled Trees on Woldgate, Девід Гокні, 2008
May Blossom on the Roman Road, Девід Гокні

Фото: vangoghmuseum.nl

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.