До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 шедеврів Вінсента Ван Гога

30 березня народився один з найвідоміших художників — Вінсент Ван Гог. З нагоди дня народження генія згадуємо його найвідоміші роботи.

Вінсент Ван Гог, здебільшого самоук і недооцінений за життя художник, створив понад 900 картин і 1100 робіт на папері за десять років кар’єри. Сьогодні його полотна — шедеври світового живопису, які входять до списку найдорожчих картин світу. Символічно, що популярності вони набули тільки після смерті художника.

Реклама

Ранні роботи Ван Гога створені під впливом Жана-Франсуа Мілле і художників Барбізонської школи — це суворі портрети голландських селян і гнітючі сільські пейзажі. 1886 року він переїхав до Парижа, де імпресіонізм і неоімпресіонізм дуже вплинули на нього. Його палітра стала світлішою, він експериментував з коротшими мазками й додатковими кольорами. Картини, які Ван Гог писав у Парижі, уособлюють сміливий постімпресіоністський стиль. Емоційно нестабільний, повний сумнівів, Ван Гог, у якого не було замовлень і засобів для існування, після спроб облаштуватися в Парижі переїхав до притулку на півдні Франції, де писав пейзажі, портрети, інтер’єри та натюрморти.

<b>Ван Гог</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.