До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 виставок для довгого вікенду

Для тих, хто на довгий вікенд залишається в Україні, але футбол не любить, є альтернатива – мистецтво. В огляді Vogue.ua – найкращі травневі виставки, в Києві і Карпатах.

Робота Олега Тістола і Сергея Святченка на Kyiv Art Fair
Forever & After, виставка Анатолія Ганкевича

З 25 травня по 24 липня в галереї M.gallery

Реклама
Автор – Анатолій Ганкевич

У новій галереї M.gallery (Mandarin Plaza) відкрили виставку одного з найвідоміших одеських художників – Анатолія Ганкевича. Кар'єра Анатолія почалася в Одесі в 1990-ті роки – тоді він активно співпрацював з галереєю Марата Гельмана, яка зіграла ключову роль у формуванні покоління сучасних художників. Техніка Ганкевича легко впізнавана – це імітація мозаїки. На київській виставці можна побачити роботи художника з найвідоміших його серій – "Мерехтіння", "Умови вибуху", "Фудзі-гольф".

"Венеція найясніша"

З 18 травня по 26 серпня в музеї Богдана та Варвари Ханенків

Спільно з Львівською національною галереєю в музеї Ханенків відкривається виставка, присвячена Венеції. Для шанувальників цього міста – абсолютний must see. На виставці можна знайти живопис, скульптуру, текстиль, венеціанське скло, майоліку і навіть меблі, зроблені в Венецію – або під її впливом. Часовий проміжок робіт – від ХVI до XIX століття, а серед авторів – найвідоміші венеціанці: Франческо Гварді, Бернардо Беллотто, Франческо Фонтебассо. Велику частину картин на виставці – з колекції музею Ханенків, демонструватимуть публічно вперше, після завершення реставрації.

Kyiv Art Week

З 23 по 27 травня, БЦ "Торонто", а також київські музеї та галереї

Експозиціям Kyiv Art Week можна присвятити цілий день: в комплексі "Торонто-Київ" побачити роботи найкращих європейських галерей: берлінської Kwadrat, Sabsay з Копенгагена; оцінити естетський проект художників Олега Тістола і Сергія Святченка на стенді Abramovych.Art; ознайомитися з камерними роботами зірок світового стріт-арту – в проекті "За графіком" куратора Олега Соснова. Потім – вирушити на презентацію українського перекладу книги мемуарів Марини Абрамович, в галереї RA побачити новий проект Валерії Трубіної, однієї з найцікавіших українських художниць. І, як рекомендує куратор Євген Березницький, обов'язково побувати в Київській картинній галереї, де відбудеться виставка To find and not let go – проект, який представляє роботи найцікавіших художників-модерністів Грузії і України.

"На яскравому сонці". Юрій Єгоров

З 20 квітня по 27 травня в Національному художньому музеї

"На яскравому сонці". Юрій Єгоров

Про Юрія Єгорова мало знає широка публіка, при цьому, він – класик одеського живопису, автор вітражів, мозаїки, кераміки і один з найсильніших українських художників другої половини ХХ століття. Чорне море Єгорова впізнається безпомилково: виблискує сріблом, тепле, щільне, величне. Єгоров викладав в одеській "Грековці" – колись знаменитому художньому училищі, і сформував навколо себе коло художників, яких пізніше назвуть "одеськими нонконформістами". Сьогодні роботи Юрія Єгорова наявні в колекціях Третьяковської галереї, Одеського художнього музею, Музею "Зіммерлі" в Нью-Джерсі.

Ще один привід відвідати НХМУ – оновлений аудогід. З ініціативи інтернет-видання 23-59.com.ua в НХМУ представили проект "Коли картини заговорять" – це аудіогід, озвучений голосами відомих музикантів, акторів, телеведучих, спортсменів і дизайнерів.

"Aurum місця"

З 5 травня в Zenko Foundation, Татарів, Івано-Франківська область

Автор – Олександр Ройтбурд (Без назви)

В арт-просторі Zenko Foundation в Татарові, розташованому посеред Карпат, відкривають виставку "Aurum місця" – в ній художники розмірковують про те, як мистецтво реагує на зміни в системі цінностей сучасного суспільства. Про те, що таке свобода, незалежність і багатство, розмірковують найвідоміші українські художники – Олександр Ройтбурд, Олег Тісто, Назар Білик, Павло Маков, Ігор Гусєв. Виставка працюватиме все літо.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.