До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як часто мити голову (спойлер: раз на тиждень — недостатньо)

Дискусія про те, як часто слід мити голову, триває досі, але ми сподіваємося остаточно її вирішити. Хоча деякі експерти кажуть, що мити голову раз на тиждень – це добре, якщо ви використовуєте хороший шампунь і ваше волосся добре реагує на таку частоту, у такого підходу є й інша сторона. Якщо ваше волосся дуже сухе і не миється досить часто, воно може втратити свою природну вологість з віком. За словами стиліста Розі Фернандес, директорки Ananda Ferdi, не бажано обходитися без миття голови більше тижня, оскільки фолікули забиваються і не насичуються киснем.

Коли волосся на вигляд чисте, але таким не є

Як людина, яка миє голову щодня, я завжди трохи заздрила тим, хто може обходитись без цього кілька днів. Наприклад, головна перукарка Кардашьян, Джен Аткін, раніше казала, що може обходитися без миття до чотирьох-п’яти днів, і бруднитися воно починає лише після. Але реальність полягає в тому, що хоча волосся може здатися чистим, забруднення довкілля непомітно його бруднить. "Може здаватися, ніби волосся чисте, але забруднення, піт, тютюновий дим вбираються в нього", — пояснює Фернандес.

Реклама

Наслідки забруднення (і недостатнього миття)

За словами Фернандес, якщо мити волосся рідше двох разів на тиждень, фолікули закупорюються, і це може спричинити низку проблем: лущення шкіри голови, свербіж, підвищену чутливість, лупу та навіть випадання волосся. Дрібні частинки, невидимі оку, перешкоджають насиченню волосся киснем, тому бажано мити його частіше — навіть якщо ви маєте густе сухе волосся, яке, можливо, не потребує частого миття. Вплив забруднення на волосся вивчили ще в 1994 році в Дослідницькому центрі промислової токсикології в Лакхнау. "Тоді було доведено, що зважені частинки, дим і забруднювальні гази осідають на волоссі та шкірі голови, викликаючи запальні та подразнювальні реакції, які можуть навіть призвести до втрати волосся", — пояснює Адольфо Ремартінес, засновник іспанського бренду догляду за волоссям Nuggela & Sulé.

Мийте його двічі на тиждень

Не існує універсального правила щодо "правильної" частоти миття, тому що, як зазначає Фернандес, ви також повинні брати до уваги місце проживання і спосіб життя, який ведете. "Жити в місті з великим забрудненням навколишнього середовища — це не те саме, що жити в сільській місцевості", — каже вона. "Клімат, їзда на мотоциклі чи автомобілі, заняття спортом, якість води, яка використовується для миття… все також відіграє роль". Однак, навіть коли волосся сухе і густе, експерти радять мити його принаймні двічі на тиждень, щоб видалити всі залишки, які можуть накопичуватися на шкірі голови, обтяжують і послаблюють волосся. Фернандес також нагадує добре спінити ("емульгувати") шампунь в долонях перед нанесенням, особливо якщо це органічний продукт. "І каже, що неодмінно треба добре змивати засіб. "Хороше змивання надає волоссю блиск", – підсумовує вона.

Текст: ANA MORALES та SONAKSHI SHARMA
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.