До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Особистий досвід: як захистити й відновити волосся цієї зими

Взимку наше волосся страждає не менше, ніж шкіра, тому йому життєво потрібен додатковий догляд, який допоможе впоратися з постійними перепадами температур і підвищеною ламкістю. Із цими проблемами стикнулася й шеф-редакторка vogue.ua Віолетта Федорова, яка вирушила на відновлювальну процедуру Redken Chemistry до салону Matkovskiy Hair Couture.

Віолетта Федорова

Грудень для мене — це шалений час, що асоціюється тільки з одним словом — реченець, тож часу на догляд за собою майже не залишається. Саме тому взимку я намагаюся вибирати максимально ефективні процедури, які вже зарекомендували себе. Коли побачила, що волоссю терміново потрібна моя допомога, — вибір припав на ритуал професійного відновлення для волосся Redken Chemistry, який обіцяє повне відновлення волосся, надання йому блиску й м’якості.

Реклама

Chemistry System від Redken — це комплекс реконструкції для волосся, який складається з трьох етапів. Кожен з них покликаний забезпечити волоссю силу, захист та еластичність і водночас захищає від руйнівного зовнішнього впливу. Починається процедура з нанесення активної сироватки Shot Phase, яка має вирівняти поверхню волосся. Всього їх чотири в цій системі — для пом’якшення ламкого волосся, для тонкого волосся, для зміцнення пошкодженого волосся й захисту пофарбованого. Другий етап догляду називається Shot Phix — це нанесення спеціального лосьйону-відновника, що закріплює нанесений перед цим догляд і вирівнює pH-баланс. Завершальний етап — захист. Головна особливість цієї системи — індивідуальний підхід, адже кожен майстер підбирає засоби і їхні пропорції залежно від конкретного випадку.

Chemistry System, REDKEN

Мені робив процедуру один з головних колористів України Сергій Матковський, який стажувався в засновника школи Llongueras, а також навчався у Великій Британії, Франції, Іспанії, Фінляндії та Швеції. "Я чекав REDKEN в Україні цілих 15 років, позаяк у світі цей бренд вже давно зарекомендував себе, — розповідає стиліст. — Мені подобається індивідуальний підхід, який дає змогу практикувати марка. Залежно від способу життя, стану волосся й генетичного портрета я підбираю склад засобів. Сьогодні я вибрав склад, максимально спрямований на реконструкцію волосся зсередини. Це допомогло підсилити природний блиск волосся, зробити його гладшим. Цікаво, але для цього нефарбованого волосся через його хвилясту структуру згодилися засоби як для фарбованого волосся".

Сергій Матковський

Ще один важливий момент — перед процедурою волосся має бути ретельно очищено, щоб проникнення всіх активних речовин було максимальним. Саме тому Сергій не радить використовувати м’які мийні засоби, безсульфатні. Вони створюють на волоссі невидиму плівку, яка зменшить ефективність усієї процедури. "Багато хто нехтує цим етапом, ставиться до нього несерйозно, але саме від правильного миття залежить подальший результат. Я раджу не забувати про легкий масаж круговими рухами під час миття. Це допоможе зміцнити цибулини не гірше, ніж дорога мезотерапія. Ще всіх закликаю відмовитися від надмірно гарячої води — вона зневоднює й знежирює волосся. Важливий і правильний гребінець — щітки зі щетиною серед моїх фаворитів. Щетинки мають кутикулярний шар, подібний до структури нашого волосся", — додає Сергій Матковський.

Сергій Матковський

Таємниця успіху й ефективності Redken Chemistry криється в її складі. Спеціальні протеїни дають змогу "відремонтувати" волосся й мають антистатичний ефект, який робить волосся гладким і рухливим. Ще один важливий компонент — це лимонна кислота в складі спрею, яка допомагає створити кислий pH-фактор, щоб "закрити" кутикулу волосся й водночас запечатує корисні речовини, отримані з маски. "Регулювання pH — це сильна сторона косметики Redken з моменту заснування марки, і я всім рекомендую звертати на це увагу", — розповідає майстер. До речі, після цього догляду краще кілька днів не мити голови, щоб дати можливість усім інгредієнтам гарненько попрацювати.

Хоч якою ефективною буде салонна процедура, але вона потребує підтримання вже в домашніх умовах. Саме тому в Matkovskiy Hair Couture мені підібрали систему, яка має вирішити саме мої запити. Вибір Сергія Матковського припав на лінійку Frizz Dismiss, яка розгладжує неслухняне або кучеряве волосся, а також має антистатичний ефект, оскільки постійно наелектризоване волосся — моя велика проблема що зими. Крім того, ми підібрали олійку, яка допомагає вирішити питання з розпушеним волоссям і поліпшує його структуру. А для подальшого догляду та процесу укладання мені порадили мультифункціональний догляд Redken One United, який робить волосся просто шовковистим на дотик, захищає його від термопошкоджень під час сушіння, від ламкості під час розчісування й робить ще безліч приємностей для нашого волосся. І це все одна баночка, що для мене дуже важливо.

Frizz Dismiss, REDKEN

Взагалі Redken став для мене брендом-відкриттям цього року. Я чула про нього багато схвальних відгуків, але, наприклад, не знала, що марка є найпопулярнішою в американських салонах краси, а це багато важить. Народився бренд ще в 1960 році в Каліфорнії. Його заснувала Паула Кент, яка в юності була актрисою в Голлівуді й страждала через проблеми чутливої ​​шкіри голови й частого фарбування. Саме розв’язання власних проблем надихнуло її на створення марки, яка мала допомогти таким, як і вона. Кент мала на меті знайти ефективні й гіпоалергенні засоби. Також для неї було важливо, щоб перукарі в салонах знали хімічний склад продуктів і їхній вплив на волосся та шкіру голови. Під проводом хіміка Джері Реддінга було розроблено перші засоби й надано особливої уваги дослідженням, пов’язаним з екстрактом протеїну й рівня pH, а також підвищенню рівня експертності майстрів, які працюють із Redken. До речі, першим технологом Redken був легендарний Відал Сассун.

<b>REDKEN_photo</b>

Усіх цих принципів бренд дотримує й сьогодні. Марка представлена ​​лише в салонах краси, а всі фахівці, які працюють з нею, проходять відповідне навчання. За 60 років Redken став не тільки міжнародним брендом, а майже загальним ім’ям у світі фарбування. Стало це можливим завдяки зірковому продукту під назвою Shades EQ, який створили ще в 1983 році. Його ще називають "барвником для волосся, який думає, що він кондиціонер".

Палітра відтінків REDKEN
Shades EQ, REDKEN

Shades EQ ідеальний як для надання додаткового блиску й догляду за натуральним, раніше не фарбованим волоссям, так і для оновлення кольору раніше пофарбованого стійкими барвниками волосся. Для тонування можна використовувати 48 природних або 4 пастельні відтінки для сміливішого результату. "REDKEN має найкращі коригувальні пігменти, що дають змогу домогтися максимально природного ефекту, — ділиться спостереженнями Сергій Матковський. — Гелева основа їхнього барвника допомагає отримати прозорі відтінки, які миттєво пожвавлюють обличчя і роблять його сяйливим".

Віолетта Федорова та Сергій Матковський

Минув уже майже тиждень після Redken Chemistry і я досі не натішуся гладкості мого волосся, яке нарешті стало слухняним і "подружилося" з моїми улюбленими шапками та шарфами.

Фото: Юрій Яцкулич

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.