До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 прості способи укласти волосся вдома

Стиліст і б’юті-редактор Vogue Гвідо Палау рекомендує звернути увагу на зачіски з показів весна-літо 2021 і надихнутися зручними трюками, щоб мати гарний вигляд на зустрічах у Zoom. Стиліст радить ці 3 прості способи.

Photo: @gentlehairdos

"Завдяки зустрічам у Zoom люди бачать себе частіше й хочуть, щоб їхнє волосся мало респектабельний і гарний вигляд без салонної укладки, — каже Палау. — Я думаю, Марія Грація К’юрі озвучила колективний запит на зачіску, укладену руками, а не щіткою. Йдеться про укладку, ніби зроблену вдома". За словами Палау, така тенденція простежувалася в кожному шоу. Ось три правила, які радить дотримувати Палау, щоб зробити зачіску в домашньому стилі, готуючись до зустрічей у Zoom.

Реклама
Розчісувати, зберігаючи текстуру

Якщо і є одна універсальна текстура, так це кучеряве волосся. Згладжування й пом’якшення його може мати ключове значення в тому, як ви почуваєтеся і для цього не потрібно багато зусиль. "На покази моделі зазвичай приходять з розпущеним волоссям і найчастіше я підкреслюю його природну текстуру, але позбавляюся кучерів", — розповідає Палау. "Я використовую спеціальний зволожувальний крем для волосся, злегка наносячи його на верхні пасма. У верхній частині я проходжу по двох сторонах проділу зволоженими кремом пальцями. Роблю це тільки зверху, щоб не потривожити всю чудову текстуру волосся".

Як заявляє Палау, мета в тому, щоб позбутися пухнастого ореолу й додати блиску. "Потім, вам потрібно тільки висушити волосся. Постійний потік повітря робить волосся гладкішим і глянсовішим", — пояснює майстер.

Простіше — краще

Ця зима, як і весь сезон — і весь рік, — не той час, коли потрібно мати занадто підготовлений вигляд. Зрештою, з огляду на те, що ми мало з ким бачимося в реальному житті, чи не найкращий це час, щоб якнайменше клопотатися через зовнішній вигляд? Палау вважає, що укладати волосся потрібно так, ніби після укладки ви полежали. "Це визначається як легкість і свіжість, — каже Палау про зачіску, яку він створив для показу Prada. — Текстура зачіски здавалася простою, сучасною й свіжою. Для цього образу я розчесав волосся й злегка закрутив його щипцями, щоб не було відчуття тепла. Те, що вийшло в результаті — найпопулярніша текстура на сьогодні. Така укладка недбала, злегка невимушена й стрижка тут не має жодного значення — у будь-якому разі вона здається сучасною".

Все у ваших руках

Це нетипова для перукаря порада, але, за словами Палау, сенс у тому, щоб пробувати нові образи, — і якщо для цього потрібні кухонні ножиці, отже так тому й бути. "Ми всі боїмося змін, але люди, якими захоплюємося, — це такі дівчата, як Біллі Айліш, які впевнено фарбують волосся в зелений колір. Це той настрій, який маємо відчути в собі, інакше просто залишимося у власному маленькому світі. На жаль, у такому разі ризикуємо не виявити потенціал власної краси вповні".

Палау згадує Каю Гербер — дівчину, яка мала успішну "подорож" по зачісках, спочатку дозволивши стилістові зістригти волосся в боб і просвітлити його, а потім, зовсім недавно, — додати рожевого. "Я знаю, що це — Кая Гербер, але вона також звичайна дівчина зі своєю невпевненістю. І якщо ви ніколи не зміните й не спробуєте чогось, то ніколи не дізнаєтеся про власний справжній потенціал", — зауважує Палау. Отже, йдіть уперед, підстрижіть чубчик, зробіть боб або просто позбудьтеся посічених кінчиків. Як запитує Гвідо Палау: "Коли ти вдома, а світ руйнується, яку стрижку ти маєш!".

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.