До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як зважитися на фарбування: розповідає колорист

У моді – експерименти з кольором волосся. Белла Хадід змінює відтінок для Тижнів моди; на подіум виходять моделі з різнокольоровими пасмами; навіть Кетрін – і та експериментує з кольором волосся, незважаючи на суворий палацовий протокол. Фарбування, нехай навіть тон в тон, здебільшого прикрашає волосся: наповнює його силою, надає блиску. Але все ж багато людей бояться фарбуватися з різних причин. Їх коментує стиліст, перукар, засновник б'юті-студій Максим Куликов.

Anna Sui
Дебют

Чомусь прийнято вважати, що для фарбування має настати якийсь особливий вік. Насправді, до колориста можуть приходити і підлітки. Дорослішання – час для експериментів, коли можна пробувати що завгодно. Якщо пропустити цей етап, він може настати у віці, коли експеримент не буде доречним. Навіть якщо недосвідчений колорист зіпсує волосся, в цьому немає драми: воно рано чи пізно відросте. Головне – не пошкодити шкіру голови.

Реклама
Pushbutton

Фарбування – завжди хороший досвід. Можна вибрати платиновий блонд або зупинитися на чомусь менш радикальному. Головне не фарбуватися в чорний: його дуже складно вивести і після нього важко проводити експерименти, особливо білявкам. Крім того, світлі корені візуально крадуть об'єм і створюють ефект лисини.

Дітям теж можна фарбувати волосся – за умови, якщо батьки і дитина точно визначилися з побажаннями. Влітку можна пробувати світлі або яскраві пасма. Тонувальні барвники кардинально образу не змінять – лише відтінок волосся.

Страхи

Хтось не фарбується через страх пошкодити волосся. Таким людям потрібно знайти майстра, якому можна довіряти. Все добре, якщо погляди клієнта і стиліста збігаються, і якщо майстер чує клієнта. Грамотний фахівець буде відштовхуватися не від візуального ефекту, а від якості волосся. У будь-якій марці професійних барвників є лінія, яка не пошкоджує волосся, а навіть доглядає за ним. Завжди можна зробити часткове фарбування пасом або кінчиків.

Mary Katrantzou

Під час консультації майстер повинен розповісти, що відбуватиметься під час фарбування, який ефект буде, як волосся відростатиме, наскільки легко буде повернутися в натуральний відтінок і відновити його.

Фарбування під час вагітності

Сучасні барвники не токсичні і не шкодять ні майбутній матері, ні дитині. Але важливий психологічний комфорт. Якщо жінка вважає, що фарбувати волосся під час вагітності шкідливо, краще цього не робити. Люблю згадувати випадок з практики, коли до мене паралельно ходили дві вагітні жінки; одна не стриглася, інша не фарбувалася. Перед пологами обидві пофарбувалися і постриглися. Минуло вже десять років, і я відповідально заявляю: і з ними, і з їхніми дітьми все чудово.

Conran
Як повернути свій колір волосся

Повернутися до натурального кольору волосся практично неможливо за один раз – це тривалий кропіткий процес. Тим, у кого довге волосся, треба розуміти: воно стане натуральним, тільки якщо відрізати забарвлену частину. Але візуально можна зробити так, що натуральний колір відростатиме, а забарвлення матиме природній вигляд. Відновити волосся можна, але це вимагає високої кваліфікації майстра: за допомогою кількох фарбувань потрібно накопичити пігмент у волоссі, а в деяких випадках перед цим ще "зняти колір". Іноді процес доводиться доповнювати пігментованими засобами для домашнього догляду. І тут ключ до успіху – терпіння.

Gucci
Сивина

Важливе особисте ставлення людини до сивини і те, як вона хоче її приховати. У деяких випадках достатньо протонувати волосся, а в деяких – обіграти пасма за допомогою відблисків. Все залежить від того, наскільки сивина виражена і де розташувалася. Хто хоче зафарбовувати сивину повністю, повинен бути готовий до регулярного фарбування. Звичайно, не варто фарбуватися частіше, ніж раз на три тижні, інакше процес ускладниться: якщо волосся темне – колір буде накопичуватися, а якщо світле – руйнуватися, бо фарба потраплятиме на попереднє фарбування. Але і довше, ніж на п'ять тижнів, затягувати не слід: за чотири тижні відростає 1 см волосся. Коріння, що відросло сильніше, забарвлюють інакше, бо температура шкіри голови впливає на те, як лягає фарба.

Marine Serre

Світлі відтінки гірше працюють з сивиною, тому барвник часто не справляється і потрібно додавати відблиски, а в деяких випадках – обійтися тільки відблисками.

Часто, коли від природи волосся дуже темне, а людина хоче зафарбувати рясну сивину на 100%, таке фарбування має ефект перуки. В такому випадку я раджу вибирати відтінок на кілька тонів світліший від натурального кольору, додавати відблиски і добре їх тонувати. Якщо цього не робити, відросле коріння буде помітне вже через тиждень.

Vivienne Westwood

Сьогодні є спреї, які камуфлюють сивину на коренях. Вони можуть виручати в перервах між фарбуванням. Наносяться як макіяж, а при митті голови розчиняються.

Для чоловіків існує безліч засобів, які камуфлюють сивину. Вони обволікають волоски – і сивина стає менш помітною. Процедуру можна поєднувати зі стрижкою, вона займає 5 хвилин. Клієнтам, які хочуть зафарбувати сивину повністю, я раджу подумати двічі: щільний штучний колір має вигляд лялькової перуки.

Akris
Натуралісти

З сучасними технологіями існує безліч варіантів підкреслити свою зовнішність. Навіть натуральне волосся можна пофарбувати у свій відтінок. Волосся при цьому стане більш щільним, блискучим і красивим, а укладання триматиметься краще. Також можна зробити ефект вигорілого волосся, додавши відблиски, а основну масу волосся залишити натуральною.

Onn Off
Алергія

Трапляється, що у людей буває алергія на фарбувальні суміші. Ідеальний варіант – знайти барвник, на компоненти якого немає алергії. Або робити фарбування, що не передбачає контакту фарби зі шкірою голови – це можуть бути різні відблиски. Деякі клієнти, що знають про свою алергію, п'ють перед процедурою антигістамінні препарати. Я проти цього. Здоров'я насамперед.

Manish Arora
Бути чи не бути

Фарбувати волосся потрібно: це дає можливість підкреслити природну красу, приховати недоліки, відкоригувати зовнішність, загострити образ практично без шкоди для волосся. Один з мінімальних кроків – тонувальний барвник без аміаку. Плюс у тому, що ефекту відрослого волосся не буде. Головне правило – фарбувати тон у тон або на кілька тонів темніше. При цьому потрібна обережність: якщо фарба буде дуже темною, вона не до кінця вимиється з волосся, навіть якщо її не буде видно. А у тих, хто зважиться освітлювати кінці, навіть через рік, це вплине на результат. Те ж з яскравими побутовими барвниками – здається, що їх не залишилося в волоссі, але при освітленні вони проявляються.

Інший варіант – перманентний барвник і фарбування на тон-два світліше або темніше. Тут немає ризику, бо колір близький до натурального.

Третій варіант – пасма. Тут безліч варіантів. Наприклад, фарбування-"невидимка": відразу його не видно, але при сонячному світлі або змиванні стає помітно і дуже природно.

Gucci

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.