До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

33 стильні стрижки, які надихнуть вас на короткий або довгий боб

Чи є стрижка знаковіша, ніж боб? Від кіно до моди й політики — короткий боб на рівні підборіддя завжди був гітом: тільки згадайте Гвінет Пелтроу в "Сімейці Тененбаумів" чи Уму Турман у "Кримінальному читві"; геометрично вивірений боб Ненсі Кван від Відал Сассун у 1963 році; і непідвладна часу стильна зачіска Жаклін Кеннеді, акуратно укладена під капелюшками цукеркових відтінків. Ось 33 варіації стрижки боб, які надихнуть на коротку або довгу стрижку.

Мері Куант. Photo: Getty Images

Популярність до стрижки боб прийшла від голлівудських зірок німого кіно 1920-х — тоді прямий боб став синонімом бунту. У Жозефіни Бейкер був вишуканий ітонський боб, у Клари Боу — ореол кучерів, а косий боб Луїзи Брукс згодом став референсом незліченної кількості жіночих образів (Анна Каріна в "Жити своїм життям", Лайза Міннеллі в "Кабаре", Одрі Тоту в "Амелі"). Перенесімося в 1960-ті, коли акуратні стрижки були в моді серед таких дизайнерів, як Мері Куант і Джин М’юїр, а скуйовджена недбалість Деббі Гаррі визначила 1970-ті й 1980-ті. Відтоді всі, від Ріанни до Бейонсе, експериментували з варіаціями бобу, але тільки деякі версії ставали приводом для розбіжностей, як у разі з Вікторією Бекхем. Коли 2006 року вона дебютувала з незграбним, градуйованим бобом, який дістав назву "Posh Spice bob" або "Pob" — це стало сенсацією в попкультурі.

Реклама

Навіть сьогодні популярність бобу не слабшає. Ми всі шукаємо нові інтерпретації стрижки, чи то французький боб або вільний, довший lob (від англ. long bob. — Прим. ред.). Ось 33 варіанти стрижки боб, які запам’яталися в історії моди і які можна спробувати прямо тепер.

Текст: Radhika Seth, Hal Sear, Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.