До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих кінострічок з Одрі Тоту

Французка Одрі Тоту зарекомендувала себе як універсальна акторка завдяки своїй здатності легко й майстерно виконувати і англомовні, і франкомовні ролі. 9 серпня Тоту виповнюється 47 років, з нагоди чого vogue.ua згадує 5 чудових стрічок з її участю.

"Салон краси "Венера", 1999

Ця французька романтична комедія оповідає про трьох співробітниць салону краси та їхні пошуки кохання і щастя. Фільм "Салон краси "Венера" особливий тим, що це перша роль Одрі Тоту на великому екрані, за яку вона отримала премію "Сезар" як найбільш перспективна акторка. Крім цього, стрічка здобула ще три нагороди: за найкращий фільм, найкращу режисуру, найкращий сценарій.

Реклама

"Амелі", 2001

Французький режисер Жан-П'єр Жене створив таку яскраву і захопливу історію кохання, що без неї неможливо уявити сучасний кінематограф. "Амелі" — це досконале поєднання барв, ритму, музики і натхнення. 2001 року Одрі Тоту підкорила світ: її Амелі зачарувала глядачів, а Париж, показаний її очима, змусив по-новому закохатися у французьку столицю. Фільм здобув визнання критиків і мав великий касовий успіх. Стрічка отримала чотири премії "Сезар" і дві премії BAFTA, також була номінована на п'ять премій "Оскар".

"Код да Вінчі", 2006

"Код да Вінчі" — американський містичний трилер, знятий Роном Говардом і оснований на однойменному бестселері Дена Брауна 2003 року. Це перша картина із серії пригод професора Роберта Ленґдона (Том Генкс). Одрі Тоту виконує роль дівчини на ім'я Софі Неве. Вона — криптологиня, яка допомагає Ленґдону розшифрувати таємниче послання, яке залишив її дідусь.

"Коко до Шанель", 2009

У цій біографічній кінострічці Одрі Тоту вдалося оживити людину, яка була не просто легендарною дизайнеркою, а й чудовою жінкою зі складною історією. "Коко до Шанель" оповідає про життя модної ікони: бідне дитинство, численні любовні зв'язки і шлях до слави та багатства. Тут немає художньої гіперболи: Коко Шанель росла без матері; коли їй було 14, батько покинув її і братів, тому дівчина жила в притулку. У 18 років вона працювала продавчинею у магазині, а паралельно співала в кабаре. За такий погляд на життя легенди фільм отримав п'ять премій "Сезар".

"Вічність", 2016

Сюжет цієї романтичної драми оснований на романі "Елегантність вдів" французької письменниці Аліси Ферней. Фільм оповідає про долю трьох поколінь француженок з буржуазної сім'ї. Кожній з них доведеться зіткнутися з трагічними подіями, але життя продовжуватиметься.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.