До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Часте запитання з "нульових": чи небезпечні стрінги для здоров'я?

Y2K, мода нульових, повертається. А разом із нею — і стрінги. Запитали у гінекологів: чи шкідливі стрінги для здоров'я?

Любов навіки чи ворожість — почуття, які викликають стрінги. Поширена думка, що такий тип спідньої білизни небезпечний. Президентка Асоціації естетичної гінекології і андрології Владлена Аверіна, практикуюча гінекологиня з 8-річним досвідом Юлія Золотоноша і гінеколог-репродуктолог Петро Патій відповідають на сакраментальне запитання: "Чи шкідливі стрінги для здоров'я?"

Реклама

"Якби це дійсно було проблемою і доведено, що стрінги шкідливі, то гінекологи всього світу били б на сполох, починаючи зі шкільних лекцій для дівчаток, — каже Владлена Аверіна. — Жодних клінічних досліджень щодо носіння стрінгів та у зв'язку з цим порушення флори піхви немає. Проблема стрінгів може полягати в тому, що тканина може натирати за дуже щільного прилягання, або ж уже існує проблема геморою, коли носити стрінги незручно і навіть болісно. Якщо це не викликає дискомфорту (тертя, подразнення, свербіння), — носіть будь-яку білизну, якщо вам зручно. Набагато більшою проблемою я вважаю використання щоденних прокладок, які приховують початкові стадії запальних захворювань та нетримання сечі (особливо післяпологового). Але це вже зовсім інша історія".

"Стрінги це все ж таки не радіація, тож прямої шкоди здоров'ю вони завдати не можуть, — поділяє цю думку Петро Патій. — Теоретично через особливості крою вони можуть дещо полегшувати міграцію мікрофлори з періанальної ділянки в ділянку піхви і подразнювати шкіру. Підкреслю: теоретично".

"Якщо у жінки знижений імунітет, вона приймає антибіотики, а через щільність прилягання білизни повітря саме там, де статеві органи, не циркулює, — тоді стрінги можуть сприяти появі кандидозу, бактеріальному вагінозу, анаеробному вагініту", — говорить Юлія Золотоноша.

Експерти солідарні в тому, що природне кисле середовище мікрофлори піхви перешкоджає розмноженню бактерій. Проте неправильний вибір білизни все ж таки може деколи стати тригером проблем зі здоров'ям.

Як уберегти себе від можливої ​​шкоди від стрінгів?

  • вибирати натуральні тканини, адже синтетика спричиняє алергічні реакції;

  • надягати свій розмір (стрінги не повинні надмірно облягати, щоб не порушити кровообіг й циркуляцію повітря);

  • носити не щодня, лише в окремих випадках;

  • обов'язково знімати на ніч;

  • не надягати на тренування;

  • замінити стрінги на бікіні, якщо можна вибрати.

"Білизна має бути бездоганно чистою, — додає Юлія. — Якщо треба, її слід міняти хоча б тричі на добу. Дотримання цих правил знизить ризик запальних процесів". Юлія також радить вибирати бавовняні брифи чи шортики на щодень. Зрештою, комфорт — ключ до гарного самопочуття.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.