До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як собі зарадити, коли світ лихоманить від коронавірусу

"Коронавірус" — одне з найпопулярніших слів за останній час, яке викликає цілий спектр почуттів — від недовіри й посмішок до паніки. У світі вже понад 94 000 підтверджених випадків захворювання вірусом COVID-19 і їхня кількість, на жаль, збільшуватиметься, роблячи подорожі й робочі дні (та й просто прогулянки) небезпечними для здоров’я. А оскільки неможливо зупинити мільйони людей від використання громадського транспорту або відвідування людних місць, ось 5 порад з "виживання", які схвалили експерти.

Не чіпайте свого обличчя

Міські жителі помітять появу медичних масок для обличчя, але вони не забезпечують належного захисту, хіба що поменшає шансів торкатися зайвий раз обличчя. "Ці типи вірусів можуть проникати у ваше тіло через будь-який відкритий отвір, включно з очима, ротом і носом, тому ці маски насправді взагалі не запобігають інфекції", — пояснює Арагона Джузеппе, лікарка загальної практики й консультант у Prescription Doctor. Джузеппе попереджає, що вкрай важливо не торкатися обличчя — особливо після (і під час) перебування в людному місці з обмеженим простором (метро, ​​наприклад). "Ризик зараження вірусом підвищений, тому що мікроби, що є на ваших руках, легше переносяться в ці отвори, збільшуючи ймовірність зараження", — додає вона.

Реклама
Ретельно мийте руки — з обох боків

Ця найчастіше повторювана порада навряд чи пройшла повз вашу увагу, але правильне миття рук дійсно допоможе триматися від вірусу COVID-19 якомога далі. "Багато хто вважає, що використання санітайзера є найефективнішим способом дезінфекції рук. Однак правильне миття рук за допомогою антибактеріального мила й теплої води насправді набагато ефективніше, — переконує Джузеппе, — позаяк покриває ваші руки повністю за умови, що ви їх правильно миєте".

Експрес-миття рук недостатньо. Переконайтеся, що мило перетворюється на піну, мийте руки круговими рухами зусебіч — між пальцями й навколо них, долоні й зап’ястки. "В ідеалі, для потрібного ефекту, ви маєте мити руки впродовж 30 секунд", — зауважує доктор Нік Філ, заступник директора Національної служби боротьби з інфекціями в Public Health England. Філ також зазначає, що коли вода з милом не доступні (коли ви сходите з поїзда, наприклад), можна використовувати санітайзер — найкраще підійде формула з 60-процентним умістом алкоголю.

Тримайте руки при собі

Тримайте фізичну дистанцію з оточенням. І, так, це фактично неможливо в годину пік, тому що вірусні частинки з легкістю переміщаються всюди, особливо якщо хтось кашляє. "Проте є дещо, що ви можете зробити, щоб захистити себе. Уникайте рукостискань з ким-небудь, поцілунків, обіймів і будь-яких форм контакту рота зі шкірою і шкіри зі шкірою", — стверджує Арагона Джузеппе.

Протирайте свій телефон

Ми рідко випускаємо телефон з рук, що проблематично, коли вірусна епідемія на порозі. "Телефон збирає безліч бактерій, тому завжди корисно тримати екран і корпус телефона якомога чистішими", — нагадує Джузеппе. Використовуйте дезінфекційні серветки, щоб витерти частинки з поверхні вашого телефона, які могли б потрапити на обличчя. Альтернативний метод: видавити на серветку кілька крапель дезінфекційного засобу для рук і протерти телефон. "Якщо вам потрібно відповідати на дзвінки, використовуйте навушники, щоб не підносити телефона до обличчя", — рекомендує лікарка.

Маска

Як ми знаємо, маски не забезпечують достатнього захисту, але вони дають змогу почуватися комфортніше у розпал панічних настроїв. Відмовтеся від паперових масок, які недостатньо покривають обличчя. "Натомість знайдіть маску, яка щільно прилягає до обличчя та щік і не має проміжків, через які можуть проникати вірусні частинки, — радить Джузеппе. — Маски не є гарантованим захистом від інфекції, але можуть допомогти".

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.