До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

І жоден вірус не страшний: 5 трав, які зміцнюють імунітет

У пошуках ідеального препарату для профілактики таких сезонних захворювань, як грип, ангіна, застуда і нездужання, ми досліджуємо досягнення фармацевтики в надії знайти диво-ліки. Але річ у тім, що найнеобхідніше, як завжди у нас під ногами (або на полиці в супермаркеті). Представляємо 5 трав, які зміцнюють імунітет.

Шавлія

Один з найбільш зручних способів вживання свіжої шавлії, а не її олії чи екстракту, – у вигляді чаю. Чай з шавлією ефективний для зняття болю в горлі і полегшує хворобливі спазми в кишечнику, а ще сприяє ясності розуму і поліпшенню пам'яті. Рослина є природним антисептиком з високим вмістом вітамінів К, С і А. Шавлія вирізняється в'язкістю і невеликою гіркотою. Серед протипоказань: бронхіальна астма, сухий кашель, захворювання нирок і печінки; шавлію також краще відкласти на потім під час вагітності та в період лактації.

Реклама
Розмарин

Крім протизапальної дії, антибактеріальних і антигрибкових властивостей, вітамінів С і А, і надздібності боротися з інфекцією, у розмарину є ще одна чудова властивість – зниження температури і заспокоєння лихоманки на початкових етапах застуди. Оптимальний спосіб швидко і ефективно отримати від розмарину все добре – заварити з ним чай.

Перцева м'ята

М'ята належить до трав, які асоціюються з приємним ароматом, свіжістю дихання і оздобленням молочних десертів. М'ятний чай перед сном – звичний ритуал для тих, кому подобаються заспокійливі і свіжі властивості м'яти. Але також вона допомагає при розладі шлунка, застуді, грипі, лихоманці, головних болях і нежиті. Завдяки охолоджувальним властивостям, м'ята сприяє відкриттю пір в організмі для виходу надлишкового тепла, коли у вас температура.

Чебрець

Здається, чебрець створений для того, щоб полегшувати найстрашніші муки під час ангіни. Особливо, якщо на язику накопичується білий наліт, в легенях – слиз, і все це підкріплює кашель. Чай з чебрецем також допоможе полегшити симптоми під час грипу: головний біль, судоми, біль у тілі. Використовувати чебрець для профілактики інших респіраторних захворювань теж можна: антибактеріальні і протизапальні властивості є в списку переваг рослини.

Петрушка

Не те, щоб петрушка вирізнялася якимись особливими властивостями в боротьбі з застудою і симптомами грипу, але вона точно позитивно впливає на організм. Петрушка корисна для сечовивідної системи, внаслідок чого знижуються застої в травленні, здуття живота, стимулюється здоровий апетит. Петрушка – чудове джерело фолієвої кислоти і вітаміну К1, потрібного для здоров'я серця. Ще петрушка багата антиоксидантами і допомагає зменшити системні запалення в організмі. Єдине, потрібно з'їдати більше, ніж один листочок на сендвіч. Порада: їжте петрушку разом з часником – коли перший зміцнює імунітет, друга освіжає подих.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.