До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як боротися з розтяжками: особистий досвід

Promotion

Розтяжки не проблема, не вада і не драма. Але шкіра з ними потребує додаткового догляду. Марія Жданова розповідає, як засіб Eucerin допоміг його забезпечити.

Реклама
Dion Lee

Про існування поняття "розтяжки" я дізналася років у 13. Тоді добрий друг на пляжі наївно запитав: "А що це у тебе на попі"? Я не знала, а в той час головним "Гуглом" для мене була мама. Як лікар, вона науково аргументувала появу розтяжок ("підлітковий вік", "гормональні бурі"), а як член люблячої сім'ї – просила не переживати через дурниці і пам'ятати, що я найкрасивіша.

Питання з розтяжками було закрите до того самого моменту, поки їх не стало помітно більше. Не задоволена відповіддю пошукача про те, що прибрати розтяжки зовсім неможливо, вирішила піти на експерименти. У хід йшло все – від таблеток мумійо, які за рекомендаціями "інтернет-експертів" потрібно дробити і змішувати з кремом для тіла, до уколів гіалуронової кислоти. Чесно, дискомфорт від процедур явно перевищував радість очікуваного результату, і з часом мої старання в боротьбі з розтяжками зійшли нанівець. Я вирішила змінити фокус і для початку усунути причину – не зовсім здоровий спосіб життя і часту зміну ваги. Пообіцяла собі пити більше води, на час зав'язати з кофеїном, вживати продукти, багаті вітамінами А, С і Е – саме їм приписують силу і владу над красою шкіри.

Під час ще одного візиту до косметолога я також з'ясувала, що для вироблення колагену критично важливо вживати цинк. Правда, отримати його з їжі досить складно – не кожного дня будеш їсти устриці і желатин в пакетиках. Тоді під час першого же відрядження в США я купила цинк в таблетках. До харчування додала регулярний спорт в поєднанні з йогою і масажами. Адже всі – і мама, і косметолог, і Google, в кінці кінців, твердять одне: усунути появу нових розтяжок і зробити менш помітними старі можна лише за умови комплексного догляду. – "Маша, якщо ти хочеш бачити результат, потрібно робити все разом і регулярно", – сказала я собі.

На пошуки засобу по догляду я вирушила ... до редакції. Б'юті-редактор запропонувала мені спробувати натуральну олійку від розтяжок Eucerin. Чесно, мене дуже збентежило слово "олія", адже напередодні літа хотілося легких текстур зі зручним нанесенням (після мумійо з кремом – ще б пак, – мене можна зрозуміти). Але редактор обіцяла, що мені сподобається.

Олія для догляду за тілом Natural Caring Oil, Eucerin

На етикетці було зазначено, що засіб підходить для чутливої ​​шкіри і його можна використовувати навіть під час вагітності. У складі – вже знайомий мені вітамін Е, олії мигдалю, жожоба, соняшника та відсутність штучних консервантів і барвників. Як і всі масла, використовувати його рекомендують одразу після душу на злегка вологій шкірі. Після першого нанесення виявилося, що "олія" і "дуже жирна" – не завжди синоніми. Засіб дійсно швидко втягується і не залишає неприємного липкого відчуття. Мені сподобався ледь помітний запах і компактна упаковка. У літак, звичайно, не візьмеш, але для домашнього догляду – геніально.

Олія для догляду за тілом Natural Caring Oil, Eucerin

Своєю знахідкою я поділилася з масажисткою Іриною. Вона переконала, що регулярний масаж з олійкою стимулює кровообіг, а Омега-3 в складі олії Eucerin робить шкіру більш сприйнятливою до водорозчинних компонентів крему, вітамінів і пептидів. І порадила для посилення ефекту наносити поверх олії крем (я вибрала антицелюлітний). Чим я і буду займатися до закінчення пляжного сезону, як мінімум. І треба сказати, що після двох місяців активного використання я не помітила нових розтяжок, а старі стали менш помітними.

Коментар експерта

Ірина Литус, дерматолог, косметолог, лікар клініки Литус

"Звичайно, видалити розтяжки можна тільки за допомогою апаратних процедур або хірургічного втручання. Однак є зовнішні засоби, які зроблять розтяжки менш помітними. Наприклад, натуральні олійки. Рожева – заспокоює, повертає шкірі еластичність і пружність, попереджає появу нових розтяжок. Майже так само діє олія неролі, а до того ж зміцнює шкіру. Олійка лаванди освіжає, а апельсина до того ж ще тонізує і пом'якшує.

Якщо говорити про компоненти косметики, які можуть боротися з розтяжками, то номер один тут – ретинол. Добре працюють також креми з високим вмістом морських водоростей, а також вітамінів, антиоксидантів, колагену, натуральних олій, воску. Всі ці речовини мають властивість живити шкіру і вирівнювати її рельєф.

Креми і гелі, які можна застосовувати вдома, на жаль, розтяжок не усунуть. Вони, радше, здатні створити оптичний ефект завдяки тому, що покращують якість шкіри і рубців, згладжують їх краї, злегка вирівнюють поверхню. Вони зможуть додати певного ефекту лише в поєднанні з апаратними процедурами – як деструктивними, так і відновлювальними".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.